Tema: Investicije

 • Izgradnja gasovoda (foto: kolubarske.rs)
  U selu Klanica

  Porodica Đukić nije dozvolila na svojoj parceli, bez rešenja, nastavak radova na izgradnji gasovoda

  Porodica Đukić iz sela Klanica nije dozvolila da građevinske mašine firme "Milenijum tim", koja je izvođač radova na razvodnom gasovodu Beograd-Valjevo-Loznica, uđu u njihov posed jer još uvek nije doneto Rešenje...

 • Divci (foto: Kolubarske.rs)
  A mi mislili da je deo šnel-štrase

  Vučić: Do kraja godine biće završen put Valjevo-Divci koji je deo EXPO-a 2027

  Predsednik Aleksandar Vučić je na konferenciji za novinare, govoreći o izgradnji puteva u Srbiji, najavio da će "u ovoj godini biti završen put Valjevo-Divci koji je deo EXPO-a 2027". Da li je reč o putu koji je deo "šnel štrase" ili je u pitanju put deo EXPO 2027?

 • Trotoar u glavnoj ulici na Divčibarama (foto: Kolubarske.rs)
  U 2024. godini

  U budžetu Valjeva za komunalnu izgradnju 1,2 milijarde dinara

  U budžetu Valjeva u 2024. godini za finansiranje izgradnje i održavanja objekata komunalne infrastrukture opredeljeno je peko 1,2 milijarde dinara, što je oko 23 posto ovogodišnjeg gradskog budžeta. Najviše novca 837,2 miliona dinara biće uloženo u putnu infrastrukturu.

 • SRC Petnica (foto: Kolubarske.rs)
  Gradonačelnik potpisao ugovor

  Investicija u energetsku efikasnost bazena u Petnici

  SRC Petnica dobija solarne panele, toplotne pumpe i termičku izolacija u okviru projekta energetska snacija javnih objekata koji finansira Ministarstvo rudarstva i energetike. Za projekat u Valjevu opredeljeno je 28 miliona dinara.

 • Hil i Gojković položili kamen temeljac (foto: Kolubarske.rs)
  Položen kamen temeljac

  Pomoć Amerike za dogradnju obdaništa "Bambi"

  Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil prisustvovao je u sredu svečanom polaganju kamena temeljca za dogradnju vrtića "Bambi" u naselju "Oslobodioci Valjeva", koju finansira američki Program humanitarne podrške Evropske komande

 • Kristofer R. Hil (foto: Kolubarske.rs)
  Saopštenje

  Ambasador Hil u poseti Valjevu

  Američki ambasador Kristofer R. Hil će posetiti Valjevo gde će prisustvovati svečanom polaganju kamena temeljca za novi vrtić. EUCOM je uložio milion američkih dolara u izgradnju ovog vrtića, saopštila je Ambasada SAD.

 • Popučke (foto: Đorđe Đoković)
  Druga faza

  Za Valjevo 11,8 miliona evra u okviru projekta "Čista Srbija"

  U okviru druge faze projekta "Čista Srbija" za Valjevo je opredeljeno 11.831.127 evra i to za izgradnju kanalizacione mreže u Popučkama i Leliću i izgradnju dva postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. Nije poznato kada će radovi početi.

 • Parking (foto: Kolubarske.rs)
  Od četvrtka, 11. maja

  Rekonstrukcija parkinga iza zgrade suda

  Od četvrtka, 11. maja 2023. godine, počinju radovi na rekonstrukciji parkinga iza zgrade sudova, saopšteno je iz Gradske uprave. Vrednost radova je blizu 5,8 miliona dinara sa PDV-om.

 • Hansgrohe Valjevo (foto: Slobodan Ćirić)
  Nemačka kompanija ulaže 85 miliona evra

  Probna proizvodnja u "Hansgrohe" bi trebalo da startuje u junu

  "Hansgrohe", jedan od svetskih lidera u proizvodnji sanitarija za kupatila i kuhinje, u fabriku u Valjevu planira da investira 85 miliona evra. Probna proizvodnja bi trebalo da startuje u junu ove godine, do kraja godine biće 120 zaposlenih.

 • Novi parking na Divčibarama (foto: Kolubarske.rs)
  Investicije

  Parking na Divčibarama i ove godine kapitalni projekat

  Za kapitalne projekte u ovoj godini planirano je preko 1,1 milijarda dinara. Više od polovine tog novca biće uloženo u izgradnju ulica u Privrednoj zoni. I ove godine na spisku su parking na Divčibarama i crpna stanica Žabari.