Registracija Prijava preko FB

Tema: Investicije

 • Industrijska zona Stefil (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
  Iz državne i gradske kase

  Za saobraćajnicu u “Stefilu” 234,4 miliona dinara

  Ministarstvo privrede finansiraće sa 129,4 miliona dinara rekonstrukciju i izgradnju saobraćajnice kroz privrednu zonu “Stefil”, dok je ukupna vrednost radova oko 234,4 miliona dinara sa PDV-om. Posao dobila grupa ponuđača na čelu sa GP Ingrap-omni.

 • Potpisan ugovor (foto: www.mgsi.gov.rs)
  M-4 na putu izbornih obećanja

  Potpisan ugovor o projektovanju i izgradnji puta Iverak-Lajkovac

  Potpisan je ugovor o projektovanju i izgradnji saobraćajnice od Iverka do Lajkovca. Projekat tek treba da se radi, a "pripremni radovi" na osnovu privremene dozvole počeće sledeće nedelje. Pripremne radove će ozvaničiti Aleksandar Vučić, nezvanično saznaju Kolubarske.rs.

 • Iverak (foto: Đorđe Đoković)
  U ovoj godini

  Iz republičkog budžeta za Valjevo 411 miliona dinara

  Iz budžeta Republike Srbije za 2020. godinu za Valjevo će biti izdvojeno oko 411 miliona dinara. Za izgradnju deonice Iverak-Lajkovac opredeljeno je dva miliona dinara. Pretpostavljamo da će izgradnja ove saobraćajnice biti finansirana iz kineskog kredita otuda je u republičkom budžetu opredeljeno samo dva miliona dinara.

 • Srbijanka (foto: Đorđe Đoković)
  Na javnom nadmetanju u Privrednom sudu

  "EUROPROM" KUPIO "NOVU SRBIJANKU"

  Valjevska trgovinska kuća "Europrom" je za 288 miliona dinara kupila "Novu Srbijanku" u stečaju. Za imovinu nekadašnjeg giganta bili su zainteresovani "Publik", "King Komerc" i "Faundejšn kapital", ali su prihvatili samo početnu cenu od 284,1 milion dinara.

 • Gorenje Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
  U Valjevu će biti evropski centar za rashladnu tehniku Hisense Grupe

  Gorenje će zaposliti 1000 radnika u novoj proizvodnoj hali

  Kompletna proizvodnja rashladnih uređaja Gorenje biće preseljena iz Velenja u Valjevo do 1. aprila, a u planu je izgradnja nove proizvodne hale na prostoru nekadašnje fabrike Elind, u kojoj će biti zaposleno 1000 radnika, najavljeno je iz kompanije.

 • Ulica vladike Nikolaja (duple trake) (foto: Đorđe Đoković)
  Na duplim trakama

  Kružni tokovi i pasarele

  Nekolik, najprometnijih raskrsnica u Ulici Vladike Nikolaja (duple trake) biće regulisano kružnim tokovima, a umesto pojedinih pešačkih prelaza biće postavljene pasarele.

 • Put Valjevo-Petnica (foto: Đorđe Đoković)
  Na putu Valjevo-Petnica

  Biciklistička staza čeka urbanističke uslove "Puteva Srbije"

  Gradska vlast nije odustala od izgradnje biciklističke staze od Valjeva do Petnice, a početak radova zavisi od brzine dobijanja urbanističkih uslova od JP "Putevi Srbij". Novac za izgradnju biciklističke staze do Petnice je obezbeđen u budžetu za ovu godinu i bilo je planirano da ovog leta bude završena kako bi, pre svega, mladi bezbedno biciklama odlazili na petničke bazene.

 • Radovi u Pantićevoj ulici (foto: Đorđe Đoković)
  Uskoro rekonstrukcija i Dušanove

  Počeli radovi u Pantićevoj ulici

  Danas su počeli radovi na rekonstrukciji Pantićeve ulice od Dušanove do Ulice Vuka Karadžića u dužini od skoro pola kilometra. Zbog radova za saobraćaj je zatvorena Pantićeva od Dušanove do Ulice Vojvode Mišića.

 • Klizište na putu Poćuta-Bebića Luka (foto: Đorđe Đoković)
  Sanirano klizište, putevi, škola, uskoro i Dom

  Na korak od još jedne turističke destinacije Valjevskog kraja

  Završeni su radovi na sanaciji velikog klizišta i oštećenja na lokalnom putu od Poćute do Bebića Luke, nastalih još pre tri godine u majskim poplavama, a afaltiran je i deo puta koji vodi do manastira Pustinja.

 • Medicinska škola (foto: Đorđe Đoković)
  Radovi u Medicinskoj biće završeni do 10. jula

  Novi krov i prozori, ali ne i toaleti

  Radovi na rekonstrukciji krova i zameni stolarije u Medicinskoj školi biće završeni do 10. jula, dok toaleti, i pored obećanja premijera Aleksandra Vučića, neće biti renovinari zbog toga što je to, kako kaže direktor Aleksandar Maravić, sada nemoguće uraditi