Registracija Prijava preko FB

Tema: Investicije

 • Gorenje Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
  U Valjevu će biti evropski centar za rashladnu tehniku Hisense Grupe

  Gorenje će zaposliti 1000 radnika u novoj proizvodnoj hali

  Kompletna proizvodnja rashladnih uređaja Gorenje biće preseljena iz Velenja u Valjevo do 1. aprila, a u planu je izgradnja nove proizvodne hale na prostoru nekadašnje fabrike Elind, u kojoj će biti zaposleno 1000 radnika, najavljeno je iz kompanije.

 • Ulica vladike Nikolaja (duple trake) (foto: Đorđe Đoković)
  Na duplim trakama

  Kružni tokovi i pasarele

  Nekolik, najprometnijih raskrsnica u Ulici Vladike Nikolaja (duple trake) biće regulisano kružnim tokovima, a umesto pojedinih pešačkih prelaza biće postavljene pasarele.

 • Put Valjevo-Petnica (foto: Đorđe Đoković)
  Na putu Valjevo-Petnica

  Biciklistička staza čeka urbanističke uslove "Puteva Srbije"

  Gradska vlast nije odustala od izgradnje biciklističke staze od Valjeva do Petnice, a početak radova zavisi od brzine dobijanja urbanističkih uslova od JP "Putevi Srbij". Novac za izgradnju biciklističke staze do Petnice je obezbeđen u budžetu za ovu godinu i bilo je planirano da ovog leta bude završena kako bi, pre svega, mladi bezbedno biciklama odlazili na petničke bazene.

 • Radovi u Pantićevoj ulici (foto: Đorđe Đoković)
  Uskoro rekonstrukcija i Dušanove

  Počeli radovi u Pantićevoj ulici

  Danas su počeli radovi na rekonstrukciji Pantićeve ulice od Dušanove do Ulice Vuka Karadžića u dužini od skoro pola kilometra. Zbog radova za saobraćaj je zatvorena Pantićeva od Dušanove do Ulice Vojvode Mišića.

 • Klizište na putu Poćuta-Bebića Luka (foto: Đorđe Đoković)
  Sanirano klizište, putevi, škola, uskoro i Dom

  Na korak od još jedne turističke destinacije Valjevskog kraja

  Završeni su radovi na sanaciji velikog klizišta i oštećenja na lokalnom putu od Poćute do Bebića Luke, nastalih još pre tri godine u majskim poplavama, a afaltiran je i deo puta koji vodi do manastira Pustinja.

 • Medicinska škola (foto: Đorđe Đoković)
  Radovi u Medicinskoj biće završeni do 10. jula

  Novi krov i prozori, ali ne i toaleti

  Radovi na rekonstrukciji krova i zameni stolarije u Medicinskoj školi biće završeni do 10. jula, dok toaleti, i pored obećanja premijera Aleksandra Vučića, neće biti renovinari zbog toga što je to, kako kaže direktor Aleksandar Maravić, sada nemoguće uraditi

 • Kamenica (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
  „Skadar na Bojani“ u Valjevskoj Kamenici

  Vodovod u Kamenici grade preko 20 godina

  Učestvujući na najavnoj pres konferenciji nedeljne akcije „Medicinsko selo“ u Valjevskoj Kamenici čaln Skupštine te Mesne zajednice Mirko Krstić reče kako će biti moguće „pregledati i vodu jer Kamenica nema vodovod“. Na pitanje izveštača Kolubarskih.rs, kako je to moguće s obzirom na to da je vodovod u Kamenici otvaran nekoliko puta, obično o „Petrovdanskim danima“, manifestaciji koja se svake godine održava o verskom prazniku Petrovdanu, 12. jula, Krstić reče kako Kameničani koriste samo tehničku vodu (uz ostalo i za pojenje stoke i zalivanje bašti), te da se na vodovdu i sada radi.

 • Rušenje Remonta (foto: Đorđe Đoković)
  Austrijska kompanija „Immofinanz“ gradi šoping centar

  Sledeće godine i u Valjevu ritejl park

  Radovi na izgradnji prvog ritejl parka u Valjevu počeće polovinom novembra, a završetak objekta na lokaciji bivšeg preduzeća “Remont” planiran je najkasnije do 1. maja sledeće godine. U novom šoping kompleksu austrijske kompanije „Immofinanz“, biće zaposleno 90 ljudi, objavljeno je na sajtu Grada.

 • Brana Stubo Rovni (foto: Dragan Krunić)
  Miodrag Marković kaže

  Nije počelo punjenje akumulacije „Stubo-Rovni”

  Na društvenim mrežama pojavila se fotografija na kojoj se vidi da se formira jezero, što navodi na zaključak da je punjenje akumulacije “Stubo-Rovni” već počelo i to daleko od očiju javnosti. Direktor JP “Kolubara” Miodrag Marković ranije je rekao da će punjenje brane početi u novembru i čak najavio svečanost povodom početka tog posla, otuda je iznenađenje veće uz pitanje zbog čega je u tajnosti počelo punjenje akumulacij?

 • Most za naselje Veselinovići (foto: Kolubarske.rs)
  Saopštenje gradske PR službe

  Država će finansirati most za Veselinoviće!

  Kancelarija za obnovu i pomoć poplavljenih područja Vlade Srbije obezbediće sredstva za izgradnju mosta u naselju Veselinovići, a postoji mogućnost finansiranja i mosta u Goloj Glavi, rečeno je juče u komunikaciji sa Đorđem Vukovićem, savetnikom u Kancelariji za obnovu i pomoć i predstavnika Valjeva - zamenika gradonačelnika Žarka Kovača i direktora Gradske direkcije Dragana Jeremića.