Tema: Investicije

 • Prekinuti radovi kod Orlovca (foto: Kolubarske.rs)
  Nezvanično

  Put Krčmar-Divčibare nije završen zbog kamenoloma?

  Prema nezvaničnim informacijama put Krčmar-Divčibare još uvek nije završen i pušten za saobraćaj zbog toga što je kod Orlovca otkriven kvalitetan kamen, te je otvoren kamenolom. Dok traje eksploatacija, put neće biti završen. To demantuju u Putevima Srbije.

 • Radovi uUlici Vuka Karadžića (foto: Đorđe Đoković)
  Umesto završetka ponovo povećana vrednost radova

  Radovi u Ulici Vuka Karadžića skuplji za još 3,2 miliona dinara

  Umesto da rekonstrukcija Ulice Vuka Karadžića bude završena 6. decembra, izvođači su tražili da vrednost radova ponovo bude povećana ovaj put za nešto preko 3,2 miliona dinara, tako da su radovi skuplji za 11,6 miliona dinara.

 • Potpisivanje ugovora (foto: www.valjevo.rs)
  Rešenje za valjevsku deponiju

  Potpisan ugovor o izgradnji deponije "Kalenić"

  Sudeći prema ugovoru, koji je potpisan u Beogradu, izgradnja Regionalne deponije "Kalenić" počeće na proleće sledeće godine.Za radove je predviđeno 31,5 miliona evra.

 • Nabujali Rabas odneo cevi (foto: Leontijević)
  Za probleme Leontijevića iz Lukavca niko ne mari

  Odsečeni od sveta zbog izgradnje brze saobraćajnice Iverak-Lajkovac

  Četiri porodice Leontijević iz Lukavca bile su pet dana zarobljene u svojim domaćinstvima jer je voda odnela betonske cevi, preko reke Rabas, koje su postavljene kao privremeno rešenje. Od kada je počela izgradnja brze saobraćajnice Iverak-Valjevo...

 • OŠ Milovan Glišić (foto: Đorđe Đoković)
  Planiranje bez plana

  Objekat stare Šeste škole ipak u igri za vrtić

  Novo gradsko rukovodstvo se predomislilo i odlučilo da objekat stare Šeste škole ipak ostane u igri za vrtić. Raspisana javna nabavka za tehničku dokumentaciju, a već postoji projekat rekonstrukcije i adaptacije stare Šeste škole, plaćen blizu 1,3 miliona dinara.

 • Potpisivanje ugovora (foto: Lepa reč Valjeva)
  Potpisan investicioni ugovor

  Nemačka kompanija "Hansgrohe" otvara fabriku u Valjevu

  Investicioni ugovor između Ministarstva privrede i nemačke kompanije "Hansgrohe" potpisan je u Beogradu. Proizvođač sanitarne armature planira da otvori novu fabriku u Valjevu u kojoj će posao dobiti do 1.000 ljudi.

 • Potpisivanje ugovora u Predsedništvu (foto: www.ras.gov.rs)
  Državne subvencije 15.039 evra po radnom mestu

  "Bizerba" će sledeće godine zaposliti tri radnika, a do 2027. najmanje 305

  "Bizerba", registrovana u Srbiji, otvoriće pogon u Valjevu sledće godine i zaposliće tri radnika, a do kraja 2027. biće zaposleno 305 radnika. Državne subvencije za zapošljavanje iznose oko 4,5 miliona evra, a investicija kompanije do 2027. biće 34,2 miliona evra.

 • Vlada Srbije i Bizerba potpisali ugovor (foto: www.valjevo.rs)
  Pitanja novinara

  Predsedniče, šta piše u ugovoru ili sporazumu koji je potpisan sa Bizerbom?

  Vlada Srbije i nemačka kompanija Bizerba potpisali su juče u Beogradu ugovor o podsticajima za izgradnju fabrike u Valjevu. Nisu saopšteni detalji ugovora, nisu bila dozvoljena pitanja novinara. Javnost je ostala uskraćena za informaciju kolike su subvencije za otvaranje novih radnih mesta.

 • Početak radova Divčibare-Krčmar (foto: www.valjevo.rs)
  Još jedno pitanje Kolubarskih.rs podstaklo predsednika

  Počeli radovi na putu Krčmar-Divčibare

  PR služba Grada informisala je da su počeli radovi na putu Krčmar-Divčibare. Upravo početak tih radova bilo je još jedno pitanje i pisanje Kolubarskih.rs koje je "podstaklo" predsednika Vučića da ispuni svoje obećanje.

 • Predsedništvo (foto: Screen shot N1)
  Objavljeno je sajtu Predsednik Srbije

  Danas na Andrićevom vencu potpisivanje ugovora sa Bizerbom

  Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas u 15.00 časova sa delegacijom nemačke kompanije Bizerba, u zgradi na Andrićevom vencu. Biće potpisan ugovor o podsticajima za investiciju, objavljeno je na zvaničnom sajtu Predsednik Srbije.