Registracija Prijava preko FB

Tema: Investicije

 • Parcela u Popučkama (foto: DjordjeDjokovic)
  Pitanja za gradonačelnika Lazara Gojkovićak

  Neznanje, obmana ili namera da se diskredituju Kolubarske.rs?

  Gradonačelnik Lazar Gojković na pitanje Kolubarskih.rs zbog čega nema radova u privrednoj zoni u Popučkama, koje je najavio 11. februara, tvrdi da radova ima, ali ne kaže da su u toku radovi na rekonstrukiji i na drugoj lokaciji.

 • Radovi na saobračajnici u Privrednoj zoni (foto: Đorđe Đoković)
  U iščekivanju nemačkog investitora

  Obišli smo "radove" na saobraćajnici u Privrednoj zoni

  U Privrednoj zoni pre tri nedelje ozvaničen je početak radova na izgradnji saobraćajnice. Bili smo na gradilištu. Tu je gradilišna tabla, kamiona, bagera, radnika nema. Zbog čega su radovi obustavljeni, pitali smo gradonačelnika.

 • Aleksandar Vučić (foto: DjordjeDjokovic)
  Na leto kamen temeljac za fabriku

  Vučić: U Valjevo dolazi fantastičan nemački investitor

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će ovog leta u Valjevu početi izgradnja "jedne fantastične nemačke fabrike" za više od 500 zaposlenih. Nije precizirao o kojoj nemačkoj kompaniji se radi.

 • Ozvaničen početak radova u Privrednoj zoni (foto: DjordjeDjokovic)
  Ozvaničen početak radova

  "Saobraćajnica u Privrednoj zoni novo poglavlje za razvoj Valjeva"

  Poput promotivnog modela državnog vrha, sa prepoznatljivom scenografijom i govorom, u privrednoj zoni u Popučkama ozvaničen početak radova na izgradnji ulice. Otkuda na trasi dalekovod i bandere čije izmeštanje će morati da plati grad.

 • Privredna zona (foto: Kolubarske.rs)
  Izgradnja ulice u Privrednoj zoni

  Važno i hitno pitanje rešava se skoro četiri godine

  Skoro četiri godine iščekujemo, i isto toliko vlast najavljuje, početak radova na izgradnji ulice u Privrednoj zoni, najvažnijoj investiciji od koje zavisi dolazak investitora i otvaranje novih radnih mesta. Toliko važno i hitno pitanje, a tako sporo se rešava.

 • Industrijska zona Stefil (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
  Iz državne i gradske kase

  Za saobraćajnicu u “Stefilu” 234,4 miliona dinara

  Ministarstvo privrede finansiraće sa 129,4 miliona dinara rekonstrukciju i izgradnju saobraćajnice kroz privrednu zonu “Stefil”, dok je ukupna vrednost radova oko 234,4 miliona dinara sa PDV-om. Posao dobila grupa ponuđača na čelu sa GP Ingrap-omni.

 • Potpisan ugovor (foto: www.mgsi.gov.rs)
  M-4 na putu izbornih obećanja

  Potpisan ugovor o projektovanju i izgradnji puta Iverak-Lajkovac

  Potpisan je ugovor o projektovanju i izgradnji saobraćajnice od Iverka do Lajkovca. Projekat tek treba da se radi, a "pripremni radovi" na osnovu privremene dozvole počeće sledeće nedelje. Pripremne radove će ozvaničiti Aleksandar Vučić, nezvanično saznaju Kolubarske.rs.

 • Iverak (foto: Đorđe Đoković)
  U ovoj godini

  Iz republičkog budžeta za Valjevo 411 miliona dinara

  Iz budžeta Republike Srbije za 2020. godinu za Valjevo će biti izdvojeno oko 411 miliona dinara. Za izgradnju deonice Iverak-Lajkovac opredeljeno je dva miliona dinara. Pretpostavljamo da će izgradnja ove saobraćajnice biti finansirana iz kineskog kredita otuda je u republičkom budžetu opredeljeno samo dva miliona dinara.

 • Srbijanka (foto: Đorđe Đoković)
  Na javnom nadmetanju u Privrednom sudu

  "EUROPROM" KUPIO "NOVU SRBIJANKU"

  Valjevska trgovinska kuća "Europrom" je za 288 miliona dinara kupila "Novu Srbijanku" u stečaju. Za imovinu nekadašnjeg giganta bili su zainteresovani "Publik", "King Komerc" i "Faundejšn kapital", ali su prihvatili samo početnu cenu od 284,1 milion dinara.

 • Gorenje Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
  U Valjevu će biti evropski centar za rashladnu tehniku Hisense Grupe

  Gorenje će zaposliti 1000 radnika u novoj proizvodnoj hali

  Kompletna proizvodnja rashladnih uređaja Gorenje biće preseljena iz Velenja u Valjevo do 1. aprila, a u planu je izgradnja nove proizvodne hale na prostoru nekadašnje fabrike Elind, u kojoj će biti zaposleno 1000 radnika, najavljeno je iz kompanije.