Registracija Prijava preko FB

Tema: Godišnjica

 • Matija Bećković (foto: Đorđe Đoković)
  Tradicionalno

  Obeleženi Dan Gimnazije i rođendan Matije Bećkovića

  "Nijednom đaku nijedna gimnazija ne obeležava rođendan kao što Valjevska gimnazija meni čini čast već godinama", rekao je akademik Matija Bećković na svečanosti u Valjevskoj gimnaziji gde je tradicionalno 29. novembra, obeležen i rođendan pesnika, nekadašnjeg đaka Valjevske gimanzije.

 • Rotarijanci zasadili drveće u Šestoj školi (foto: Kolubarske.rs)
  Obeležen jubilej

  25 sadnica za 25 godina Rotari kluba Valjevo

  Rotari klub Valjevo je sadnjom 25 stabala u dvorištu novoizgrađene osnovne škole "Milovan Glišić" obeležio 25 godina postojanja i rada. "Nastavićemo sa ekološkim akcijama, planiramo da kupimo prečišćivač vazduha za Predškolsku ustanovu", najavio je predsednik Goran Branković.

 • Godišnjica pogibije Stojadina Mirkovića (foto: www.valjevo.rs)
  Simbol otpora i patriotizma

  Tri decenije od pogibije vojnika Stojadina Mirkovića

  Navršilo se 30 godina od pogibije vojnika Stojadina Mirkovića iz Gornjih Leskovica, čija je žrtva postala simbol otpora i patriotizma. Jubilej je ove godine protekao bez velikog skupa, zbog epidemioloških mera, ali herojstvo Stojadina Mirkovića nisu zaboravili predstavnici grada Valjeva i valjevske Kasarne.

 • Valjevska gimnazija (foto: Đorđe Đoković)
  Obeležavanje jubileja

  Marka Tomić gost tribine "Valjevski gimnazijalci"

  Zoom tribina "Valjevski gimnazijalci" i ovog četvrtka u 19 časova. Gost tribine je dr Marka Tomić, naučni saradnik Vizantološkog instituta SANU. Razgovor vodi Nataša Kristić, profesor Valjevske gimnazije.

 • Prelet migova iznad Valjeva (foto: Đorđe Đoković)
  Godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića

  "Hrabrost i patriotizam su opredelili da pukovnik Pavlović odleti pravo u legendu"

  Dvadeset i dve godine su prošle od pogibije pukovnika Milenka Pavlovića. Na dan pogibije hrabrog pilota dva "miga" Vojske Srbije preletela su iznad Valjeva tačno u 12.04 časova, "pozdravaljajući kolegu" i podsećajući sve nas na hrabro delo pilota Pavlovića.

 • Cveće na spomenik pilotu Milenku Pavlović (foto: DjordjeDjokovic)
  Obeležen Dan sećanja na stradale u NATO agresiji

  Bombardovanje Srbije je tamna strana sveta, ali to nas ne sme zaustaviti da idemo dalje

  U Valjevu je obeležen Dan sećanja na stradale u NATO bombardovanju. "Danas se sećamo ne tako davne prošlosti i događaja koji su bili i ostaće presedan u modernoj istoriji", rekao je gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković nakon polaganja cveća.

 • Parastos za Zorana Đinđića (foto: Đorđe Đoković)
  Godišnjica

  Pre 18 godina ubijen je Zoran Đinđić

  Na današnji dan, 12. marta 2003. godine, ispred zgrade Vlade Srbije ubijen je prvi demokratski izabran premijer Srbije, lider demokrata Zoran Đinđić. I ove godine u hramu Pokrova presvete Bogorodice u Valjevu u 11 časova biće održan parastos za Zorana Đinđića.

 • Valjevska gimnazija (foto: Đorđe Đoković)
  150 godina Valjevske gimnazije

  Profesor dr Goran Mašanović gost Tribine "Valjevski gimnazijalci"

  Gost 13. Tribine "Valjevski gimnazijalci" , koja se organizuje u okviru programa obeleževanja 150 godina Valjevske gimnazije, biće profesor dr Goran Mašanović.

 • Gimnazija (foto: DjordjeDjokovic)
  150 godina Valjevske gimnazije

  Dr Branko Glišć gost Tribine "Valjevski gimnazijalci"

  Gost 12. Tribine "Valjevski gimnazijalci" , koja se organizuje u okviru programa obeleževanja 150 godina Valjevske gimnazije, biće dr Branko Glišić, profesor na Princeton Univesity (USA).

 • (foto: www.valjevo.rs)
  Obeležena u rodnom selu Gornje Leskovice

  Godišnjica pogibije heroja Stojadina Mirkovića

  Obeležena je godišnjica pogibije vojnika Stojadina Mirkovića iz Gornjih Leskovica, koji je 29. septembra 1991. godine poginuo u Hrvatskoj, u kasarni u Bedeniku pored Bjelovara. Hrabri devetnaestogodišnji mladić je stradao sa majorom Milanom Tepićem.