Registracija Prijava preko FB

Tema: Godišnjica

 • Bombardovana zgrada SUP-a (foto: Revija Kolubara)
  Bombardovanje

  Dve decenije od NATO agresije

  NATO agresija na Srbiju, odnosno tadašnju SRJ, počela je na današnji dan pre 20 godina. Za 78 dana poginulo je između 1.200 i 2.500 ljudi. Prve NATO bombe na Valjevo su bačene 14. aprila 1999. godine, kada je u 5.31 časova fabrika "Krušik" bombardovana sa pet moćnih projektila.

 • Grb Grada (foto: Đorđe Đoković)
  Program proslave

  Poklon za Dan grada koncert Merime Njegomir

  Gradsko rukovodstvo svojim sugrađanima za Dan grada poklanja koncert Merime Njegomir. Centralni događaj proslave Dana grada 20. marta je svečana akademija u centru za kulturu sa dodelom nagrada najuspešnijim pojedincima i kolektivima.

 • Parastos za Zorana Đinđića (foto: Đorđe Đoković)
  Srbija se seća

  Šesnaest godina od ubistva premijera Zorana Đinđića

  Na današnji dan pre 16 godina ubijen je premijer Srbije i lider Demokratske stranke Zoran Đinđić. U hramu Pokrova presvete Bogorodice u Valjevu održan je parastos za Zorana Đinđića. Članovi porodice, predstavnici stranke i Vlade koju je vodio, kao i članovi aktuelnog kabineta odalisu počast, kako na mestu na kom je ubijen, tako i na mestu gde je sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

 • Vladan Lukić (foto: Đorđe Đoković)
  80 godina valjevske vojne fabrike

  U godini jubileja rekordan izvoz "Krušika"

  Valjevski "Krušik" obeležava osam decenija postojanja i uspešnog poslovanja. Danas se valjevska vojna fabrika može pohvaliti izvozom od 109 miliona dolara, osvajanjem novih proizvodni programa, ulaganjem u novu opremu i modernizaciju...

 • Kuća istraživača (foto: Đorđe Đoković)
  Jubilej Društva istraživača "Vladimir Mandić - Manda"

  Pola veka pokreta mladih istraživača

  Društvo istraživača "Vladimir Mandić - Manda" osnovano je 16. februara 1969. godine, nakon nekoliko godina neformalnog organizovanja grupe mladih zaljubljenika u prirodu. Danas će biti obeležen jubilej Društva istraživača.

 • Venci u parku na Petom puku (foto: Kolubarske.rs)
  U Spomen parku na Petom puku

  Obeležen Dan oslobođenja Valjeva

  Polaganjem venaca i cveća u Spomen parku na Petom puku, danas je obeležen 15. septembar- Dan oslobođenja Valjeva u Drugom svetskom ratu."Slava i hvala svima koji su u borbi za slobodu dali svoje živote", rekao je Milorad Ilićm predsednik Skupštine grada.

 • Mutička škola
  Muzika koja traje

  Muzička škola obeležava 64 godine postojanja

  Muzička škola će, od danas do četvrtka, ciklusom koncerata obeležiti 64 godine postojanja. Svečani program počinje večeras nastupom Alekse Mirkovića, u utorak muzika pobednika sa brojnih talmičenja, u sredu je koncert najboljih učenika klavirskog odseka, dok će u četvrtak biti održan veliki koncert na Desankinom vencu.

 • Prelet MiG- 29 (foto: Đorđe Đoković)
  Sećanje na hrabrost i junaštvo

  Milenko Pavlović je heroj naše generacije

  Tačno u 12.04 časova, u vreme kada je pre 19 godina pilot pukovnik Milenko Pavlović herojski poginuo braneći svoju zemlju od NATO agresora, iznad Valjeva je preleteo MiG-29, kojim je upravljao potpukovnik Milovan Đorđević i na taj način odao počast heroju.

 • Polaganje venca na spomenik pilotu Milenku Pavloviću (foto: Đorđe Đoković)
  19 godina od bombardovanja

  Sećamo se svih koji su izgubili život u NATO agresiji

  Polaganjem venaca na spomenik heroju i žrtvama agresije, obeležen je Dan sećanja na žrtve NATO bombardovanja. U delegaciji Grada nije bio niko od rukovodstva. Nije bilo govora i izjava, "jer nisu predviđene, takav je dogovor u celoj Srbiji".

 • Parastos za Zorana Đinđića (foto: Đorđe Đoković)
  Parastos u hramu Pokrova presvete Bogorodice

  Petnaest godina od ubistva premijera Zorana Đinđića

  Na današnji dan pre 15 godina ubijen je premijer Srbije i lider DS Zoran Đinđić. Politička pozadina ubistva nikada nije otkrivena. U hramu Pokrova presvete Bogorodice održan je parastos za Zorana Đinđića, prisustvovali su članovi i simpatizeri DS-a, kao i građani poštovaoci Điniđićevog dela.