Registracija Prijava preko FB

Tema: Godišnjica

 • Parastos za Zorana Đinđića (foto: Đorđe Đoković)
  Obeležena godišnjica

  Sedamnaest godina od ubistva Zorana Đinđića

  U hramu Pokrova presvete Bogorodice u Valjevu danas je održan parastos za Zorana Đinđića, premijera Srbije i predsednika DS-a, koji je pred zgradom Vlade Srbije u atentatu ubijen 12. marta 2003. godine. Onog trenutka kada je Zoran ubijen pobedila je neka druga Srbija, poražena je moderna, demokratska za koju se on zalagao.

 • Matija Bećković u Valjevskoj gimnaziji (foto: Đorđe Đoković)
  Matija Bećković tradicionalno u Valjevskoj gimnaziji

  Osamdeseti rođendan u društvu "mladih školskih drugova"

  "Postoji toliko gimnazija, toliko đaka i toliko pesnika, ali ja ne verujem da igde ima ovakva svečanost", rekao je Matija Bećković na svečanosti u Valjevskoj gimnaziji gde je slavni pesnik proslavio svoj osamdeseti rođendan.

 • Jubilej 150 godina Biblioteke - Svečana akademija (foto: Đorđe Đoković)
  Sto pedeset godina valjevske Biblioteke

  Dugo putovanje u budućnost

  Najstarija ustanova kuture u Valjevu, biblioteka "Ljubomir Nenadović" obeležila je 150 godina. Da li su osnivači Čitaonice valjevske verovali da će ih potomci slaviti? Možda su se nadali da će Valjevo jednog dana dobiti biblioteku namenski građenu za potrebe narastajućeg građanstva.

 • Spomenik Stevanu Filipoviću (foto: Đorđe Đoković)
  Valjevski socijalisti

  Obeležena godišnjica smrti Stevana Filipovića

  Valjevski socijalisti obeležili su 77. godina od smrti narodnog heroja Stevana Filipovića, koji je pogubljen vešanjem u Valjevu. "Jedan od najvećih simbola ustanaka i borbe za slobodu je Steva Filipović. On je simbol otpora nas Srba i ljudi ovog kraja pogotovu", rekao je istoričar dr Predrag Marković.

 • Plakat Dana muzičke škole
  Ciklusom koncerata

  Valjevska muzička škola obeležava 65 godina

  Valjevska muzička škola ciklusom koncerata obeležava 65 godina svog uspešnog rada. Večeras od 18 časova u sali škole koncert najmlađih, u sredu je veliki koncert horova i orkestara škole, a proslava se završava koncertom "Gudača sv. Đorđa".

 • Socijalisti položili venac (foto: SPS)
  Polaganjem cveća na spomenik dr Miši Pantiću

  Valjevski socijalisti obeležili Dan pobede nad fašizmom

  Valjevski socijalisti obeležili su Dan pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu polaganjem venca na spomenik dr Miši Pantiću na Jadru. Potpredsednik GrO SPS Đorđe Pavlović je rekao da je to dan posle kojeg ništa više nije bilo isto.

 • Migovi nad Valjevom (foto: Đorđe Đoković)
  Ni posle 20 godina

  Ne bledi sećanje na hrabrog pilota Milenka Pavlovića

  "Danas, posle 20 godina, sećanje na hrabrost, nesebičnost, patriotizam i junaštvo pilota pukovnika Milenka Pavnovića ne bledi, već samo jača", rekao je na akademiji pod nazivom "Plava linija života", brigadni general Željko Bilić komandanta 204. lovačko-avijacijskog puka .

 • Spomenik pilotu Milenku Pavloviću (foto: Đorđe Đoković)
  Dve decenije od herojske pogibije

  Sećanje na pilota Milenka Pavlovića

  Dve decenije od herojske pogibije pukovnika pilota Milenka Pavlovića navršava se u subotu, 4. maja. Ove godine program, pod nazivom "Dan sećanja", zajedno su pripremili Valjevo i Osečina, a počinje večeras u Osečini.

 • Cveće na spomenik pilotu Milenku Pavloviću (foto: Đorđe Đoković)
  Polaganjem cveća obeležena godišnjica

  NATO agresiju ne smemo ni zaboraviti ni oprostiti

  "Taj stepen razaranja, taj stepen žrtava i taj stepen agresije na jednu zemlju i jedan narod ne smemo nikada ni zaboraviti ni oprostiti", poručeno je danas na obeležavanju dve decenije od NATO agresije. Cveće na spomenik pilotu Milenku Pavloviću i na spomenik stradalima u ratovima od 1991. do 1999. godine položili predstavnici Vojske Srbije, Kolubarskog okruga i grada Valjeva.

 • Bombardovana zgrada SUP-a (foto: Revija Kolubara)
  Bombardovanje

  Dve decenije od NATO agresije

  NATO agresija na Srbiju, odnosno tadašnju SRJ, počela je na današnji dan pre 20 godina. Za 78 dana poginulo je između 1.200 i 2.500 ljudi. Prve NATO bombe na Valjevo su bačene 14. aprila 1999. godine, kada je u 5.31 časova fabrika "Krušik" bombardovana sa pet moćnih projektila.