Registracija Prijava preko FB

Tema: Godišnjica

 • (foto: www.valjevo.rs)
  Obeležena u rodnom selu Gornje Leskovice

  Godišnjica pogibije heroja Stojadina Mirkovića

  Obeležena je godišnjica pogibije vojnika Stojadina Mirkovića iz Gornjih Leskovica, koji je 29. septembra 1991. godine poginuo u Hrvatskoj, u kasarni u Bedeniku pored Bjelovara. Hrabri devetnaestogodišnji mladić je stradao sa majorom Milanom Tepićem.

 • Obeležavanje 15. septembra (foto: Kolubarske.rs)
  Obeležen 15. septembar

  Sećanje na slavne pretke koji su nam slobodu podarili

  Polaganjem venaca i cveća u Spomen parku na Petom puku, danas je obeležen 15. septembar - Dan oslobođenja Valjeva u Drugom svetskom ratu, 75 godina pobede nad fašizmom i Dan jedinstva u znak sećanja na proboj Solunskog fronta.

 • Polaganje venaca na spomen obeležje pilotu (foto: novinar)
  Gvozdenović ne bira ni povod, ni mesto, ni vreme

  Na obeležavanje godišnjice pogibije pilota nisu pozvani svi mediji?!

  Gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović nije pozvao sve medije na obeležavanje 21. godišnjice pogibije pilota Milenka Pavlovića. Naredio je da se pozovu televizije i nedeljnik Napred, ali nikako ne zvati portale i dopisnike.

 • Migovi nad Valjevom (foto: Đorđe Đoković)
  Pre 21 godine

  Godišnjica pogibije hrabrog pilota Milenka Pavlovića

  Danas je, na dan pogibije hrabrog pilota Milenka Pavlovića, jedan "mig" preleteo iznad Valjeva tačno u 12.04 časova, "pozdravaljajući hrabrog kolegu", koji je poginuo 1999. godine braneći otadžbinu od NATO agresora.

 • Novinari (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Godina neslobode, hapšenja, pritisaka, vređanja...

  Proglas UNS povodom 3. maja – Svetskog dana slobode medija

  Godinu između dva Svetska dana slobode medija novinari će ponovo pamtiti po hapšenjima: novinarke Ane Lalić, Tanje Lazarević, Danijela Radića i Roberta Bajtaija, ali i uzbunjivača iz Krušika Aleksandra Obradovića.

 • Parastos za Zorana Đinđića (foto: Đorđe Đoković)
  Obeležena godišnjica

  Sedamnaest godina od ubistva Zorana Đinđića

  U hramu Pokrova presvete Bogorodice u Valjevu danas je održan parastos za Zorana Đinđića, premijera Srbije i predsednika DS-a, koji je pred zgradom Vlade Srbije u atentatu ubijen 12. marta 2003. godine. Onog trenutka kada je Zoran ubijen pobedila je neka druga Srbija, poražena je moderna, demokratska za koju se on zalagao.

 • Matija Bećković u Valjevskoj gimnaziji (foto: Đorđe Đoković)
  Matija Bećković tradicionalno u Valjevskoj gimnaziji

  Osamdeseti rođendan u društvu "mladih školskih drugova"

  "Postoji toliko gimnazija, toliko đaka i toliko pesnika, ali ja ne verujem da igde ima ovakva svečanost", rekao je Matija Bećković na svečanosti u Valjevskoj gimnaziji gde je slavni pesnik proslavio svoj osamdeseti rođendan.

 • Jubilej 150 godina Biblioteke - Svečana akademija (foto: Đorđe Đoković)
  Sto pedeset godina valjevske Biblioteke

  Dugo putovanje u budućnost

  Najstarija ustanova kuture u Valjevu, biblioteka "Ljubomir Nenadović" obeležila je 150 godina. Da li su osnivači Čitaonice valjevske verovali da će ih potomci slaviti? Možda su se nadali da će Valjevo jednog dana dobiti biblioteku namenski građenu za potrebe narastajućeg građanstva.

 • Spomenik Stevanu Filipoviću (foto: Đorđe Đoković)
  Valjevski socijalisti

  Obeležena godišnjica smrti Stevana Filipovića

  Valjevski socijalisti obeležili su 77. godina od smrti narodnog heroja Stevana Filipovića, koji je pogubljen vešanjem u Valjevu. "Jedan od najvećih simbola ustanaka i borbe za slobodu je Steva Filipović. On je simbol otpora nas Srba i ljudi ovog kraja pogotovu", rekao je istoričar dr Predrag Marković.

 • Plakat Dana muzičke škole
  Ciklusom koncerata

  Valjevska muzička škola obeležava 65 godina

  Valjevska muzička škola ciklusom koncerata obeležava 65 godina svog uspešnog rada. Večeras od 18 časova u sali škole koncert najmlađih, u sredu je veliki koncert horova i orkestara škole, a proslava se završava koncertom "Gudača sv. Đorđa".