Tema: Godišnjica

 • Jubilej

  Ciklus koncerata za 70 godina MŠ "Živorad Grbić"

  Uzbudljivo muzičko putovanje kroz sedam decenija talenta i uspeha očekuje nas u Muzičkoj Školi "Živorad Grbić", koja ove godine slavi značajan jubilej - 70 godina uspešnog rada.

 • Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
  Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića

  Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

  "Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka Pavlovića. I ovog 4. maja, četiri minuta nekon podneva, dva "miga 29"

 • Polaganje venca na spomenik pilotu Milenku Pavloviću (foto: Đorđe Đoković)
  Godišnjica

  Obeležavanje 25 godina od stradanja pilota Milenka Pavlovića

  Ove godine se navršava 25 godina od stradanja pilota pukovnika Milenka Pavlovića, koji je izgubio život iznad Valjeva, tokom NATO bombardovanja Srbije 1999. godine. U okviru programa "Dan sećanja" u podne će biti položeno cveće na spomenik pilotu u Bulevaru vladike Nikolaja,

 • Bombardovana zgrada SUP-a u Valjevu (foto: Revija Kolubara)
  Godišnjica

  Dvadeset pet godina od početka NATO bombardovanja SR Jugoslavije

  Danas se navršilo 25 godina od početka NATO bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije. Napad na SR Jugoslaviju trajao je 11 nedjelja. Prema procenama poginulo je između 1.200 i 2.500 ljudi.

 • Svečana akademija - Istraživači (foto: Kolubarske.rs)
  Jubilej

  Društvo mladih istraživača "Vladimir Mandić Manda" obeležilo 55 godina postojanja

  Društvo mladih istraživača "Vladimir Mandić Manda" obeležilo je 55 godina postojanja. Povodom jubileja održana je svečana akademija. "Istraživački plamen nastao je u tami Petničke pećine, tinjao je u Prirodnjačkom društvu Valjevske gimnazije, da bi se razbuktao u Perućici, jedinoj evropskoj prašumi - rekao je na svečansti Dušan Mihajlović

 • Dodeljene zahvalnice na svečanosti (foto: www.valjevo.rs)
  Jubilej

  Poljoprivredna škola proslavila 100 godina postojanja

  Poljoprivredna škola sa domom učenika proslavila je 100 godina postojanja. Svečanoj akademiji u Centru za kulturu prisustvovale su ministarke u Vladi Srbije Slavica Đukić Dejanović i Jelena Tanasković. Na Svečanoj akademiji dodeljene su zahvalnice.

 • Godišnjica pogibije Stojadina Mirkovića (foto: www.leparecvaljeva)
  U selu Donje Leskovice

  Obeležena godišnjica pogibije vojnika Stojadina Mirkovića

  U selu Donje Leskovice obeleženo je juče 32 godine od pogibije vojnika Stojadina Mirkovića iz Gornjih Leskovica koji je kao devetnaestogodišnjak stradao u Hrvatskoj, u kasarni u Bedeniku pored Bjelovara.

 • Svečanost u Domu zdravlja (foto: dzvaljevo.rs)
  Svečanost povodom jubileja

  Valjevski Dom zdravlja obeležio 70 godina postojanja

  Svečanom akademijom obeleženo je 70 godina postojanja Dom zdravlja. Osnovan je 1953. godine kao Dom narodnog zdravlja kada je, osim brige o opštem zdravlju odraslog stanovništva i dece, imao značajnu ulogu u borbi protiv tuberkuloze i kožnih bolesti, kao i poboljšanju higijenskih uslova života.

 • Obeležen Dan pobede nad fašizmom (foto: www.valjevo.rs)
  Na Petom puku

  U Valjevu obeležen Dan pobede nad fašizmom

  Dan pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu – 9. maj, obeležen je u Valjevu polaganjem venaca i cveća na spomen obeležje palim borcima u borbi protiv fašizma na Petom puku.

 • Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
  Četvrti dan maja

  Obeležena godišnjica herojske pogibije pilota Milenka Pavlovića

  Na današnji dan 1999. godine na nebu iznad Valjeva poginuo je pilot pukovnik Milenko Pavlović, komandanta 204. lovačko-avijacijskog puka, braneći otadžbinu od NATO agresora. Tačno četiri minuta posle podneva, "Mig 29" preleteo je iznad Valjeva.