Tema: Godišnjica

 • Dodeljene zahvalnice na svečanosti (foto: www.valjevo.rs)
  Jubilej

  Poljoprivredna škola proslavila 100 godina postojanja

  Poljoprivredna škola sa domom učenika proslavila je 100 godina postojanja. Svečanoj akademiji u Centru za kulturu prisustvovale su ministarke u Vladi Srbije Slavica Đukić Dejanović i Jelena Tanasković. Na Svečanoj akademiji dodeljene su zahvalnice.

 • Godišnjica pogibije Stojadina Mirkovića (foto: www.leparecvaljeva)
  U selu Donje Leskovice

  Obeležena godišnjica pogibije vojnika Stojadina Mirkovića

  U selu Donje Leskovice obeleženo je juče 32 godine od pogibije vojnika Stojadina Mirkovića iz Gornjih Leskovica koji je kao devetnaestogodišnjak stradao u Hrvatskoj, u kasarni u Bedeniku pored Bjelovara.

 • Svečanost u Domu zdravlja (foto: dzvaljevo.rs)
  Svečanost povodom jubileja

  Valjevski Dom zdravlja obeležio 70 godina postojanja

  Svečanom akademijom obeleženo je 70 godina postojanja Dom zdravlja. Osnovan je 1953. godine kao Dom narodnog zdravlja kada je, osim brige o opštem zdravlju odraslog stanovništva i dece, imao značajnu ulogu u borbi protiv tuberkuloze i kožnih bolesti, kao i poboljšanju higijenskih uslova života.

 • Obeležen Dan pobede nad fašizmom (foto: www.valjevo.rs)
  Na Petom puku

  U Valjevu obeležen Dan pobede nad fašizmom

  Dan pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu – 9. maj, obeležen je u Valjevu polaganjem venaca i cveća na spomen obeležje palim borcima u borbi protiv fašizma na Petom puku.

 • Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
  Četvrti dan maja

  Obeležena godišnjica herojske pogibije pilota Milenka Pavlovića

  Na današnji dan 1999. godine na nebu iznad Valjeva poginuo je pilot pukovnik Milenko Pavlović, komandanta 204. lovačko-avijacijskog puka, braneći otadžbinu od NATO agresora. Tačno četiri minuta posle podneva, "Mig 29" preleteo je iznad Valjeva.

 • Polaganje venaca i cveća (foto: www.valjevo.rs)
  Obeležena

  Godišnjica NATO bombardovanja

  Vazdušni napadi NATO snaga na tadašnju SRJ, počeli su na današnji dan pre 24 godine. Povodom obeležavanja Dana sećanja na stradale u NATO bombardovanju položeni su venci i cveće na spomenik pilotu Milenku Pavloviću i na spomenik stradalima u ratovima od 1990. do 1999. godine

 • Manastir Pustinja (foto: Kolubarske.rs)
  Vredan jubilej najstarije pravoslavne svetinje Eparhije valjevske

  Obeleženo četiri veka freskopisa u manastiru Pustinja

  U manastiru Pustinja život je stalno pulsirao, a on ceo, zajedno sa ovim visokim borovima, stremi ka nebu... Svako ko dođe u jedan ovakav manastir mora da zna da je postojanje ovakvih svetinja, njihovo stremljenje ka nebu ustvari zavet koji ne smemo da izneverimo, rekao je Darko Tanasković, profesor i diplomata,

 • Godišnjica pogibije Stojadina Mirkovića (foto: www.valjevo.rs)
  U Gornjim Leskovicama

  Obeležena godišnjica pogibije vojnika Stojadina Mirkovića

  U Gornjim Leskovicama obeležena je 31 godina od pogibije vojnika Stojadina Mirkovića koji je kao devetnaestogodišnjak stradao u Hrvatskoj, u kasarni u Bedeniku pored Bjelovara.

 • Migovi (foto: Kolubarske.rs)
  Obeležena godišnjica pogibije pilota

  "Najmanje što možemo da uradimo jeste da pamtimo i da učimo na onome što je Milenko Pavlović uradio"

  Danas su, na dan pogibije pilota pukovnika Milenka Pavlovića, dva "miga" Vojske Srbije preletela iznad Valjeva tačno u 12.04 časova, "pozdravaljajući hrabrog kolegu" i podsećajući sve nas na hrabro delo pilota Pavlovića.

 • Polaganje venaca i cveća (foto: Kolubarske.rs)
  Polaganjem venaca na spomenike

  Obeležena 23. godišnjica od početka NATO agresije

  Vazdušni napadi NATO snaga na tadašnju SRJ, počeli su na današnji dan pre 23 godine. Povodom obeležavanja Dana sećanja na stradale u NATO bombardovanju, vence i cveće na spomenike u Valjevu položile su brojne delegacije.