Tema: Godišnjica

 • Manastir Pustinja (foto: Kolubarske.rs)
  Vredan jubilej najstarije pravoslavne svetinje Eparhije valjevske

  Obeleženo četiri veka freskopisa u manastiru Pustinja

  U manastiru Pustinja život je stalno pulsirao, a on ceo, zajedno sa ovim visokim borovima, stremi ka nebu... Svako ko dođe u jedan ovakav manastir mora da zna da je postojanje ovakvih svetinja, njihovo stremljenje ka nebu ustvari zavet koji ne smemo da izneverimo, rekao je Darko Tanasković, profesor i diplomata,

 • Godišnjica pogibije Stojadina Mirkovića (foto: www.valjevo.rs)
  U Gornjim Leskovicama

  Obeležena godišnjica pogibije vojnika Stojadina Mirkovića

  U Gornjim Leskovicama obeležena je 31 godina od pogibije vojnika Stojadina Mirkovića koji je kao devetnaestogodišnjak stradao u Hrvatskoj, u kasarni u Bedeniku pored Bjelovara.

 • Migovi (foto: Kolubarske.rs)
  Obeležena godišnjica pogibije pilota

  "Najmanje što možemo da uradimo jeste da pamtimo i da učimo na onome što je Milenko Pavlović uradio"

  Danas su, na dan pogibije pilota pukovnika Milenka Pavlovića, dva "miga" Vojske Srbije preletela iznad Valjeva tačno u 12.04 časova, "pozdravaljajući hrabrog kolegu" i podsećajući sve nas na hrabro delo pilota Pavlovića.

 • Polaganje venaca i cveća (foto: Kolubarske.rs)
  Polaganjem venaca na spomenike

  Obeležena 23. godišnjica od početka NATO agresije

  Vazdušni napadi NATO snaga na tadašnju SRJ, počeli su na današnji dan pre 23 godine. Povodom obeležavanja Dana sećanja na stradale u NATO bombardovanju, vence i cveće na spomenike u Valjevu položile su brojne delegacije.

 • Parastos za Zorana Đinđića (foto: Đorđe Đoković)
  Devetnaesta godišnjica ubistva premijera Srbije

  Parastos za Zorana Đinđića u valjevskoj crkvi

  U hramu Pokrova presvete Bogorodice danas je održan parastos za Zorana Đinđića, premijera Srbije i predsednika DS-a, koji je pred zgradom Vlade Srbije u atentatu ubijen 12. marta 2003. godine. "Đinđić bi bio razočran time dokle smo stigli, danas 2022. godine", rekao je...

 • Matija Bećković (foto: Đorđe Đoković)
  Tradicionalno

  Obeleženi Dan Gimnazije i rođendan Matije Bećkovića

  "Nijednom đaku nijedna gimnazija ne obeležava rođendan kao što Valjevska gimnazija meni čini čast već godinama", rekao je akademik Matija Bećković na svečanosti u Valjevskoj gimnaziji gde je tradicionalno 29. novembra, obeležen i rođendan pesnika, nekadašnjeg đaka Valjevske gimanzije.

 • Rotarijanci zasadili drveće u Šestoj školi (foto: Kolubarske.rs)
  Obeležen jubilej

  25 sadnica za 25 godina Rotari kluba Valjevo

  Rotari klub Valjevo je sadnjom 25 stabala u dvorištu novoizgrađene osnovne škole "Milovan Glišić" obeležio 25 godina postojanja i rada. "Nastavićemo sa ekološkim akcijama, planiramo da kupimo prečišćivač vazduha za Predškolsku ustanovu", najavio je predsednik Goran Branković.

 • Godišnjica pogibije Stojadina Mirkovića (foto: www.valjevo.rs)
  Simbol otpora i patriotizma

  Tri decenije od pogibije vojnika Stojadina Mirkovića

  Navršilo se 30 godina od pogibije vojnika Stojadina Mirkovića iz Gornjih Leskovica, čija je žrtva postala simbol otpora i patriotizma. Jubilej je ove godine protekao bez velikog skupa, zbog epidemioloških mera, ali herojstvo Stojadina Mirkovića nisu zaboravili predstavnici grada Valjeva i valjevske Kasarne.

 • Valjevska gimnazija (foto: Đorđe Đoković)
  Obeležavanje jubileja

  Marka Tomić gost tribine "Valjevski gimnazijalci"

  Zoom tribina "Valjevski gimnazijalci" i ovog četvrtka u 19 časova. Gost tribine je dr Marka Tomić, naučni saradnik Vizantološkog instituta SANU. Razgovor vodi Nataša Kristić, profesor Valjevske gimnazije.

 • Prelet migova iznad Valjeva (foto: Đorđe Đoković)
  Godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića

  "Hrabrost i patriotizam su opredelili da pukovnik Pavlović odleti pravo u legendu"

  Dvadeset i dve godine su prošle od pogibije pukovnika Milenka Pavlovića. Na dan pogibije hrabrog pilota dva "miga" Vojske Srbije preletela su iznad Valjeva tačno u 12.04 časova, "pozdravaljajući kolegu" i podsećajući sve nas na hrabro delo pilota Pavlovića.