Tema: Avanturizam

 • Vaskršnji susret planinara Srbije (foto: Ivana Mitrović)
  U organizaciji PSD Magleš

  Vaskršnji susret planinara Srbije

  U organizaciji PSD Magleš na Divčibarama je održan Vaskršnji susret planinara Srbije, koji je okupio oko 220 članova iz 12 planinarskih društava. Najstariji učesnik ove manifestacije beše osamdesetosmogodišnjak, a najmlađa sedmogodišnja devojčica.

 • Valjevski izazov na Jablaniku (foto: Đorđe Đoković)
  U organizaciji Wild Serbia

  Valjevski izazov ove godine na čarobnom Jablaniku

  U ovogodišnjoj avanturističkoj trci, sedmom po redu Valjevskom izazovu, u organizaciji Wild Serbia učestvovalo je preko 50 trkača iz Srbije, Makedonije i Republike Srpske. Najbolji je bio Aleksandar Dimitrijević, drugo mesto je osvojio je Vlada Panić, dok je Slađan Blagojević bio treći.

 • Prošlogodišnji Valjevski izazov (foto: Đorđe Đoković)
  U organizaciji Wild Serbia

  „Valjevski izazov 2015 - Gradac Wilderness run“

  Peti Valjevski izazov, avanturistička trka, u organizaciji Wild Serbia okupio je preko 150 učesnika iz raznih krajeva Srbije, Bosne, Turske i daleke nam Indonezije. Valjevski Izazov 2015. organizovan je kroz jednodnevnu trku sa brojnim preprekama, na stazi dugoj 10 kilometara, koje treba savladati da bi se došlo do cilja.

 • Ekipe na terenu (foto: Wild Serbia, fotografije takmičara)
  Na Mokroj Gori održana

  Trka preživljavanja

  Šesta po redu Trka preživljavanja, najstarija i trenutno najveća avanturistička trka u Srbiji, ove godine organizovana je na Mokroj Gori. Pred start trke bilo je prijavljeno više od 240 učesnika u 85 timova, dok je u preživljavanju učestvovalo oko 200 ljubitelja avanturizma.