Tema: Projekti

 • Karađorđeva ulica bez drveća (foto: Kolubarske.rs)
  Udruženje građana Lokalni odgovor

  "Kaži kakav grad želiš?"

  U okviru projekta "Kakav grad želiš", koji realizuje valjevsko Udruženje građana "Lokalni odgovor", nedavno je održan prvi sastanak neformalne grupe Savet naselja "Centar". Građani su nedovoljno uključeni u donošenje planova vezanih za urbanističko i infrastrukturno uređenje grada,

 • Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
  Glas naroda

  Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

  Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih grupa i koalicija stvorile "nepomirljive razlike i podele".

 • Katanac (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Nemačka kompanija zatvara pogon u Čačku

  Hteli smo privrednika za gradonačelnika

  Nakon što je u Čačak doveo velike inostrane investitore, kojima je dao desetine milione evra iz budžeta grada, da bi oni zauzvrat zaposlili nekoliko hiljada nezaposlenih Čačana, gradonačelnik Milun Todorović najavljuje da će dovesti još jednu nemačku firmu

 • Kuća Nenada i Živke Berić (foto: Ozzon Press)
  Bolesni i sami žive u trošnoj kući bez struje i vode

  Tužna sudbina porodice Berić u Čačku

  Nenada i Živku Berić iz Kostajnice život nije ni malo štedeo. Sina su izgubili u ratu, a ćerku za vreme korone. Doselili su se u selo Mojsinje nadomak Čačka, danas bolesni i sami žive u trošnoj kući bez struje i vode.

 • Monografija

  “Okupirana kultura”

  Tokom protekle nedelje zaokružen je celokupan tiraž monografije "Okupirana kultura: nacisti kolaboracionisti, muzeji i kulturna dobra u srbiji tokom drugog svetskog rata", saopštili su autori knjige.

 • (foto: Epicentar press)
  Glas naroda

  Kolika plata ili penzija je dovoljna da bi se u Srbiji normalno živelo?

  Prosečna neto zarada bez poreza i doprinosa iznosila 89.956 dinara. I dok se neki uklapaju u ovu statistiku, većina građana priželjkuje, sanja i nada se da će se uklopiti u ovaj prosek, koji im se čini nedostižan.

 • Glas naroda

  Šta je glavni uzrok zagađenja vazduha u Čačku? (VIDEO)

  Čačak prethodnih nekoliko dana, meseci, ali i poslednjih godina, beleži povećanje zagađenosti vazduha. Čačani su jednoglasni da se teško diše, ali ko je glavni krivac, za sada se, kako kaže, ne zna tačno...

 • Protest u Ljigu
  Saglasni sagovornici Ozon Press-a

  Međunarodnom medijacijom do dijaloga i poštenih izbora

  Postojeća političko-institucionalna kriza teško može biti rešena na neki unutrašnji sistemski način jer su u Srbiji institucije trenutno "zarobljene", te će nekakva međunarodna medijacija biti neophodna kako bi se stvorili preduslovi za dijalog i razrešenje te krize, ističu sagovornici Ozon Press-a, dobri poznavaoci prilika u političkom životu Srbije.

 • Ružičasta Ljubostinja
  Projekat

  Ljubostinju nema ko da štiti?

  Neformalna grupa VIVA i sugrađani su se u nekoliko navrata obraćali ekološkoj inspekciji Gradske uprave prijavama da je Ljubostinja zagađena, da je očigledno da neko nedozvoljeno ispušta otpadne tečnosti u rečno korito i rečni tok.

 • Glas naroda

  Da li ste zadovoljni rezultatima izbora? (VIDEO)

  Vanredni parlamentarni, pokrajinski, lokalni, kao i beogradski izbori održani su u nedelju, 17. decembra 2023. Pitali smo Čačane da li su zadovoljni ovom izbornom trkom i šta očekuju od lokalnih izbora...