Tema: Projekti

 • Nenad Mihailović i Slobodan Ilić (foto: COR)
  Predstavljen projekat "COR Gromobran"

  Povećati učešće građana u lokalnom budžetskom procesu

  Centar za održiv lokalni i regionalni razvoj Šušeoka (COR) započinje realizaciju projekta "COR Gromobran". Cilj je da se poveća participacija građana i NVO u lokalnom budžetskom procesu, i stvori osnova za uspostavljanje građanskog nadzora budžetskog procesa Valjeva.

 • Okolina Valjeva (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Za Novu ekonomiju izvršni direktor Euro Lithium-a

  Dosadašnja istraživanja pokazala nisku koncentraciju litijuma u okolini Valjeva

  Predstavnici kompanije Euro Lithium Balkan potvrdili su za Novu ekonomiju da u okolini Valjeva istražuju prisustvo litijuma u tlu. Još se ne zna da li bi otvaranje rudnika bilo ekonomski isplativo, jer su u iskopanim mineralima pronašli nisku koncentraciju litijuma.

 • Kadar za sve (foto: Vladimir Petrović)
  Novi projekat Udruženja Vakum

  Filmske radionice za osnovce

  "Kadar za sve!", naziv je najnovijeg projekta edukacije najmlađih iz oblasti filmske umetnosti, koji realizuje Udruženje Vakum. U projekat je uključeno 80-oro osnovaca viših razreda seoskih osnovnih škola sa teritorije Valjeva.

 • Gradilišna tabla u Nepričavi (foto: Đorđe Đoković )
  U Napričavi više od tri meseca nema radova

  Kineska kompanija najavila: radovi na terenu biće vidljivi posle 8. oktobra

  Više od tri meseca ništa se ne dešava u Nepričavi, gde je u junu predsednik Srbije označio početak radova na izgradnje brze saobraćajnice Nepričava – Iverak. U saopštenju kineske kompanije, koje je dostavljeno N1, piše da je u toku priprema, a da će kontinuirani radovi biti nastavljeni najkasnije do 8.oktobra

 • Trening FK Budućnost - Krušik (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Komisja predložila

  Na konkursu manje pare za sport, a više sport za pare

  Godišnji programi 50 sportskih udruženja biće finansirani sa oko 86,7 miliona dinara, predložila Komisija, a rešenje treba da potpiše gradonačelnik. "Strelci", čiji je trener predsednik Komisije, dobili 3,3 miliona dinara, a bokserima prvacima države Komisija dodelila 2,1 milion dinara.

 • Milica Višić (foto: Đorđe Đoković)
  Projekat gimnazijalke Milice Višić "Misli o otadžbini"

  Negujmo našu istoriju, kulturu i tradiciju

  Cilj projekta "Misli o otadžbini" jeste da podstaknemo mlade ljude i celokupnu javnost našeg grada da se više bavimo našom istorijom, kulturom, tradicijom, i da ojačamo osećaj nacionalnog ponosa, rekla je autor projekta Milica Višić maturantkinja Valjevske gimnazije.

 • Vlada Švajcarske za lokalne samouprave izdvojila 260.000 evra

  Osečina unapređuje e-Upravu preko programa Swiss PRO

  Osečina je među trideset i pet lokalnih samouprava koje će, uz podršku Vlade Švajcarske preko programa Swiss PRO, imati mogućnost da unaprede kapacitete za elektronsku upravu i pružanje elektronskih usluga građanima i privredi.

 • Slobodan Ilić i Nenad Mihailović (foto: Kolubarske.rs)
  Drugi projekat COR podržan od strane Vlade SAD

  "Uvedite FUK – sprečite korupciju, netransparentnost i loš nadzor"

  Centar za održivi lokalni i regionalni razvoj Šušeoka (COR) u narednih osam meseci realizovaće u tri okruga Zapadne Srbije projekat "Uvedite FUK – sprečite korupciju, netransparentnost i loš nadzor".

 • Konferencija za novinare u Europromu (foto: Đorđe Đoković)
  Projekat "Naša trgovina za našu decu"

  U Europromu 90 učenika i studenata obaviće praksu

  U okviru projekta "Naša trgovina za našu decu", koji je pokrenula kompanija "Europrom", za sedam meseci praksu će obaviti 90 učenika Ekonomske i Poljoprivredne škole, i studenata VIPOS. Neki od njih dobili su posao."Moguće je da samo svojim zalaganjem, željom i radom mladi zasluže i dobiju posao".

 • Gradska deponija (foto: Đorđe Đoković)
  Mnogo problema, a malo rešenja

  Samo jedan projekat iz Valjeva u Ministarstvo za zaštitu životne sredine

  Ministarstvo zaštite životne sredine izdvojilo je preko 840 miliona dinara za 45 projekata sa kojim je konkurisalo 38 lokalnih samouprava. Valjevu je od tog iznosa pripalo 0,4 posto za samo jedan projekat sa kojim je naš grad konkurisao 2018. godine.