Tema: Projekti

 • Kamere (foto: Đorđe Đoković)
  Video nadzori, zauzetost parkinga...

  Korist od (ne) završenog projekta vrednog 67,2 miliona dinara

  Projekat "Integrisana rešenja za vanredne situacije, kontrolu i obaveštavanja", koji je plaćen 67,2 miliona dinara, je u potpunosti završen i realizovan, kaže gradonačelnik Lazar Gojković. Međutim, projekat nije u potpunosti završen, niti je realizovan.

 • Javna preduzeća (ilustracija)
  Građani plaćaju račune i pokrivaju njihove minuse

  Javna preduzeća godinama gubitaši i nikom ništa

  Tri valjevska komunalna preduzeća lane zabeležila gubitak od blizu 95 miliona dinara. Odbornici SNS nisu želeli da odgovore na pitanja o gubitašima i odgovornosti, pojedini predsednici nadzornih odbora rade javni posao u tajnosti...

 • Zgrada (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  USAID projekat "Bolja energija"

  Ulaganje za uštedu energije

  U okviru projekta "Bolja energija", koji realizuje USAID, nedavno je u Valjevu održan sastanak sa upravnicima stambenih zgrada i predstavnicima stanara i predočene im očekivane uštede energije od minimalnih 25 odsto nakon ugradnje toplotne izolacije debljine deset centimetara.

 • Konferencija za novinare COR (foto: Kolubarske.rs)
  Zaključak Panela grada Valjeva

  Građani nisu istinito informisani o trošenju budžeta Valjeva

  Gradsko rukovodstvo Valjeva nije istinito informisalo građane o ostvarenim rezultatima i trošenju budžetskog novca koji su prikazani u Odluci o završnom računu budžeta Valjeva za 2021. godinu, zaključak je Panela grada Valjeva (PGV), građanskog, nepolitičkog tela za praćenje i nadzor lokalnog budžetskog procesa.

 • Nenad Mihailović i Slobodan Ilić (foto: COR)
  Predstavljen projekat "COR Gromobran"

  Povećati učešće građana u lokalnom budžetskom procesu

  Centar za održiv lokalni i regionalni razvoj Šušeoka (COR) započinje realizaciju projekta "COR Gromobran". Cilj je da se poveća participacija građana i NVO u lokalnom budžetskom procesu, i stvori osnova za uspostavljanje građanskog nadzora budžetskog procesa Valjeva.

 • Okolina Valjeva (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Za Novu ekonomiju izvršni direktor Euro Lithium-a

  Dosadašnja istraživanja pokazala nisku koncentraciju litijuma u okolini Valjeva

  Predstavnici kompanije Euro Lithium Balkan potvrdili su za Novu ekonomiju da u okolini Valjeva istražuju prisustvo litijuma u tlu. Još se ne zna da li bi otvaranje rudnika bilo ekonomski isplativo, jer su u iskopanim mineralima pronašli nisku koncentraciju litijuma.

 • Kadar za sve (foto: Vladimir Petrović)
  Novi projekat Udruženja Vakum

  Filmske radionice za osnovce

  "Kadar za sve!", naziv je najnovijeg projekta edukacije najmlađih iz oblasti filmske umetnosti, koji realizuje Udruženje Vakum. U projekat je uključeno 80-oro osnovaca viših razreda seoskih osnovnih škola sa teritorije Valjeva.

 • Gradilišna tabla u Nepričavi (foto: Đorđe Đoković )
  U Napričavi više od tri meseca nema radova

  Kineska kompanija najavila: radovi na terenu biće vidljivi posle 8. oktobra

  Više od tri meseca ništa se ne dešava u Nepričavi, gde je u junu predsednik Srbije označio početak radova na izgradnje brze saobraćajnice Nepričava – Iverak. U saopštenju kineske kompanije, koje je dostavljeno N1, piše da je u toku priprema, a da će kontinuirani radovi biti nastavljeni najkasnije do 8.oktobra

 • Trening FK Budućnost - Krušik (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Komisja predložila

  Na konkursu manje pare za sport, a više sport za pare

  Godišnji programi 50 sportskih udruženja biće finansirani sa oko 86,7 miliona dinara, predložila Komisija, a rešenje treba da potpiše gradonačelnik. "Strelci", čiji je trener predsednik Komisije, dobili 3,3 miliona dinara, a bokserima prvacima države Komisija dodelila 2,1 milion dinara.

 • Milica Višić (foto: Đorđe Đoković)
  Projekat gimnazijalke Milice Višić "Misli o otadžbini"

  Negujmo našu istoriju, kulturu i tradiciju

  Cilj projekta "Misli o otadžbini" jeste da podstaknemo mlade ljude i celokupnu javnost našeg grada da se više bavimo našom istorijom, kulturom, tradicijom, i da ojačamo osećaj nacionalnog ponosa, rekla je autor projekta Milica Višić maturantkinja Valjevske gimnazije.