Tema: Projekti

 • Regionalni put Trbušani-Jeremića ornica-Pranjani (foto: Ozon press)
  Projekat

  Putevi na naprednjački način

  Regionalna saobraćajnica Trbušani – Jeremića ornica – Pranjani, koja prolazi teritorijom i Čačka i Gornjeg Milanovca možda na najbolji način odslikava (ne)brigu i (ne)sposobnost obe lokalne vlasti.

 • Đorđević Gavrilović i Đurđević u Poljoprivrednoj školi (foto: VIVA)
  Projekat

  "Ko želi da čuje, vodu ne zagađuje"

  Podaci o kvalitetu površinskih voda u Valjevu, koji su dostupni na zvaničnoj internet prezentaciji grada Valjeva, kao i rezultati istraživanja grupe Viva, govore da je najveći broj reka u Valjevu gotovo u potpunosti neispravan za ljudsku upotrebu.

 • Bezbedan prelazak ulice (foto: Kolubarske.rs)
  Projekat

  "Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo"

  Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, predstavili su projekat "Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo" ispred Prve osnovne škole. U zoni Sedme osnovne škole otkriven je vozač sa 2,11 promila alkohola u organizmu.

 • Kamere (foto: Đorđe Đoković)
  Video nadzori, zauzetost parkinga...

  Korist od (ne) završenog projekta vrednog 67,2 miliona dinara

  Projekat "Integrisana rešenja za vanredne situacije, kontrolu i obaveštavanja", koji je plaćen 67,2 miliona dinara, je u potpunosti završen i realizovan, kaže gradonačelnik Lazar Gojković. Međutim, projekat nije u potpunosti završen, niti je realizovan.

 • Javna preduzeća (ilustracija)
  Građani plaćaju račune i pokrivaju njihove minuse

  Javna preduzeća godinama gubitaši i nikom ništa

  Tri valjevska komunalna preduzeća lane zabeležila gubitak od blizu 95 miliona dinara. Odbornici SNS nisu želeli da odgovore na pitanja o gubitašima i odgovornosti, pojedini predsednici nadzornih odbora rade javni posao u tajnosti...

 • Zgrada (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  USAID projekat "Bolja energija"

  Ulaganje za uštedu energije

  U okviru projekta "Bolja energija", koji realizuje USAID, nedavno je u Valjevu održan sastanak sa upravnicima stambenih zgrada i predstavnicima stanara i predočene im očekivane uštede energije od minimalnih 25 odsto nakon ugradnje toplotne izolacije debljine deset centimetara.

 • Konferencija za novinare COR (foto: Kolubarske.rs)
  Zaključak Panela grada Valjeva

  Građani nisu istinito informisani o trošenju budžeta Valjeva

  Gradsko rukovodstvo Valjeva nije istinito informisalo građane o ostvarenim rezultatima i trošenju budžetskog novca koji su prikazani u Odluci o završnom računu budžeta Valjeva za 2021. godinu, zaključak je Panela grada Valjeva (PGV), građanskog, nepolitičkog tela za praćenje i nadzor lokalnog budžetskog procesa.

 • Nenad Mihailović i Slobodan Ilić (foto: COR)
  Predstavljen projekat "COR Gromobran"

  Povećati učešće građana u lokalnom budžetskom procesu

  Centar za održiv lokalni i regionalni razvoj Šušeoka (COR) započinje realizaciju projekta "COR Gromobran". Cilj je da se poveća participacija građana i NVO u lokalnom budžetskom procesu, i stvori osnova za uspostavljanje građanskog nadzora budžetskog procesa Valjeva.

 • Okolina Valjeva (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Za Novu ekonomiju izvršni direktor Euro Lithium-a

  Dosadašnja istraživanja pokazala nisku koncentraciju litijuma u okolini Valjeva

  Predstavnici kompanije Euro Lithium Balkan potvrdili su za Novu ekonomiju da u okolini Valjeva istražuju prisustvo litijuma u tlu. Još se ne zna da li bi otvaranje rudnika bilo ekonomski isplativo, jer su u iskopanim mineralima pronašli nisku koncentraciju litijuma.

 • Kadar za sve (foto: Vladimir Petrović)
  Novi projekat Udruženja Vakum

  Filmske radionice za osnovce

  "Kadar za sve!", naziv je najnovijeg projekta edukacije najmlađih iz oblasti filmske umetnosti, koji realizuje Udruženje Vakum. U projekat je uključeno 80-oro osnovaca viših razreda seoskih osnovnih škola sa teritorije Valjeva.