Tema: nagrada

 • Zoran Đorđević (foto: ZZ Filmes)
  "Markos, snaga volje"

  Nagrada u Kanu za dokumentarni film Valjevca Zorana Đorđevića

  Dugometražni dokumentarni film "Markos, snaga volje" ("Marcos, Forca de vontade"), autora Zorana Đorđevića, Valjevca koji dve i po decenije žii i radi u Brazilu, dobio je nagradu publike u svojoj kategoriji na filmskom festivalu u Kanu.

 • Podvig godine (foto: OŠ Mile Dubljević)
  U tradicionalnoj akciji Večernjih novosti

  "Najplemenitiji kolektivni dečji podvig godine" učenicima iz Bogovađe

  Učenici izdvojenog odeljenja u Bogovađi OŠ "Mile Dubljević" u Lajkovcu nagrađeni su Zlatnom plaketom za najplemenitiji kolektivni dečji podvig u tradicionalnoj akciji Večernjih novost "Najplemenitiji podvig godine".

 • Valjevo iz vazduha (foto: Đorđe Đoković)
  Komisija za dodelu godišnje nagrade

  Predloženi kandidati za nagradu Valjeva za 2023.

  Komisija za dodelu nagrade Valjeva usvojila je predlog o dobitnicima za 2023. godinu, koja se dodeljuje povodom Dana grada. Ove godine bez nagrade za zaštitu životne sredine, čuvanje i negovanje tradicije i za informisanje i društveno angažovanje.

 • Dobitnici Vukove nagrade
  Za 2023. godinu

  Izuzetna Vukova nagrada dodeljena valjevskoj biblioteci

  Matična biblioteka "Ljubomir Nenadović" dobitnik je Izuzetne Vukove nagrade za 2023. godinu. Direktorki Matične biblioteke Violeti Milošević nagrada je uručena na tradicionalnoj svečanosti u Predsedništvu Srbije.

 • Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
  Objavljen

  Poziv za nagradu grada Valjeva za 2023. godinu

  Na sajtu Valjeva objavljen je poziv za podnošenje predloga za godišnju nagradu grada Valjeva. Rok za podnošenje predloga je 15. 02. Odluku o dodeljivanju nagrade donosi Skupština grada Valjeva na predlog Komisije za dodelu nagrade grada Valjeva.

 • Branko Anđić (foto: www.leparecvaljeva)
  Na svečanosti u Brankovini

  Branku Anđiću uručena nagrada "Ljubomir P. Nenadović"

  Nagrada "Ljubomir P. Nenadović" za najbolju putopisnu knjigu na srpskom jeziku u 2023. godini uručena je u Brankovini ovogodišnjem dobitniku Branku Anđiću za knjigu "Na mapi utopije". Knjiga "Na mapi utopije" zapravo je knjiga o putovanju po sebi, što je čini upravo putopisom naročite vrste...

 • Gospojinske svečanosti na Kneževom polju (foto: Kolubarske.rs)
  Na Kneževom polju na Povlenu

  Radovanu Popoviću uručena nagrada "Beli", otkriven spomenik Petru Pajiću

  Na svečanosti održanoj na Kneževom polju na planini Povlen, piscu i publicisti, Radovanu Popoviću, novinaru Politike u penziji, uručena je nagrada "Beli". Na "Gospojinskim svečanostima" otkrivena je skulptura u hrastovini pesniku Petru Pajiću,

 • Dodović, Tešić, Živkovć - konferencija za novinare (foto: Kolubarske.rs)
  Za doprinos novinarstvu u oblasti kulture

  Radovan Popović dobitnik nagrade "Beli"

  Radovan Popović, novinar "Politike" u penziji, pisac i publicista, dobitnik je ovogodišnje nagrade "Beli", koju dodeljuje Udruženje "Beli Povlen" za doprinos novinarstvu u oblasti kulture.

 • Nagrađeni učenici Mionice (foto: www.mionica.rs)
  U Mionici

  Najboljim učenicima uručene nagrade na Vidovdanskoj akademiji

  U sali Kulturnog centra u Mionici upriličena je Vidovdanska akdemija na kojoj su uručene nagrade najboljim učenicima Mionice, vukovcima, pobednicima takmičenjima u nastavnim, vannastavnim aktivnostima.

 • Uručenje nagrade Zlati Kocić (foto: www.leparecvaljeva)
  Uručena na dan rođenja Desanke Maksimović

  Pesnikinja Zlata Kocić dobitnica nagrade "Desanka Maksimović"

  Pesnikinja Zlata Kocić dobitnica je ovogodišnje književne nagrade "Desanka Maksimović", koju dodeljuje njena zadužbina za ukupni doprinos srpskoj popeziji. "Poezija Zlate Kocić istražuje jedan davni svet i život, a kroz te mitske slike razotrkiva savremeni život i čovekovu sudbinu...