Tema: nagrada

 • Violeta Milošević i Sanja Domazet (foto: Kolubarske.rs)
  U Brankovini

  Sanji Domazet uručena nagrada "Ljubomir P. Nenadović"

  Nagrada "Ljubomir P. Nenadović" za najbolju putopisnu knjigu na srpskom jeziku u 2022. godini uručena je u Brankovini prof. dr Sanji Domazet za knjigu "Na kafi kod Šekspira". "Đačka lektira 'Pisma iz Italije' učinila je da ostanem večni dužnik lepoti Nenadovićevog dela, i ja mu taj dug, nadam se, polako vraćam"...

 • Miloš Jevtić (foto: Kolubarske.rs)
  Na svečanosti organizovanoj na Povlenu

  Milošu Jevtiću uručena nagrada "Beli" i otkriven spomenik Radovanu Belom Markoviću

  Na svečanosti na Kneževom polju na Povlena novinaru i publicisti Milošu Jevtiću uručna je novoustanovljena Nagrada "Beli" i otkriven spomenik piscu Radovanu Belom Markoviću. Svečanosti su prisustvovali Aleksandar Vučić, Ivica Dačić, vladika Isihije, Matija Bećković...

 • Radovan Beli MArković (foto: Đorđe Đoković)
  Predlozi do 21. avgusta

  Nagrada "Beli" u čast pisca Radovana Belog Markovića

  Udruženje "Beli Povlen" iz Valjeva ustanovilo je novinarsku nagradu "Beli", u znak sećanja na Radovana Belog Markovića, jednog od najvećih srpskih književnika. Priznanje će biti dodeljeno 28. avgusta 2022. godine, na Veliku gospojinu.

 • Valjevska gimnazija (foto: Đorđe Đoković)
  Večeras u Gimnaziji

  Dometi valjevskih gimnazijalaca – Bojana Lalović Milanović i Dušan Arsenić

  U Valjevskoj gimnaziji će večeras u 19 časova biti predstavljeni DOMETI - nagrade koje su dobili Bojana Lalović Milanović, najbolji školski bibliotekar u Srbiji, i neponovljivi Dušan Arsenić, po šesti put dobio Sterijinu nagradu za pozorišni plakat.

 • Dušan Arsenić (foto: Đorđe Đoković)
  Kultura

  "Sterijina nagrada" za plakat Dušana Arsenića

  Dušan Arsenić, arhitekta, grafički dizajner i scenograf, izuzetni stvaralac, dobio je još jednom veliko priznanje – "Sterijinu nagradu" za plakat. Ovoga puta prestižna nagrada za dizajn plakata predstave "Mrešćenje šarana".

 • Živoradu Nedeljkoviću uručena nagrada (foto: Kolubarske.rs)
  Uručena na svečanosti u Brankovini

  Pesnik Živorad Nedeljković dobitnik nagrade "Desanka Maksimović"

  Pesnik Živorad Nedeljković dobitnik je ovogodišnje književne nagrade "Desanka Maksimović", koju dodeljuje njena zadužbina za ukupni doprinos srpskoj popeziji. Nagrada je po 29. put uručena juče u Brankovini na rođendan Desanke Maksimović.

 • Bogdan Petrović (foto: Kolubarske.rs)
  Na Filološkom fakultetu uručene nagrade

  Bogdan Petrović među nagrađenim đacima koji su predložili praskozorje kao najlepšu srpsku reč

  Na Filološkom fakultetu u Beogradu uručene su nagrade učenicima u okviru Konkursa za izbor najlepše srpske reči. Među 10 učenika iz Srbije koji su predložili reč praskozorje za najlepšu u našem jeziku je i Bogdan Petrović iz Valjeva, učenik osmog razreda Prve osnovne škole.

 • Jocić, Pajković i Gojković (foto: Đorđe Đoković)
  Osvrt na saopštenja dr Zorice Jocić i Đorđa Pavlovića

  Kako je moralno i pravno pitanje postalo političko?

  Nagrada grada Mališi Pajkoviću i nakon skoro mesec dana zaokuplja pažnju javnosti, koja je ostala uskraćena za odgovor na osnovno i jedino važno pitanje zbog čega su zažmurili pred činjenicom da se protiv dobitnika vodi krivični postupak?

 • Dobitnici nagrade Valjeva (foto: Đorđe Đoković)
  Svečana akademija

  Obeležen Dan Valjeva i uručene nagrade Grada za 2021.

  Dan grada Valjeva 20. mart obeležen je svečanom akademijom i uručenjem nagrada najuspešnijim pojedincima i kolektivima za 2021. godinu. "U godinama koje dolaze, biće prilike da nagradimo najbolje od najboljih samo ako smo živi, zdravi i slobodni", rekao je gradonačelnik Lazar Gojković.

 • Valjevo iz vazduha (foto: Đorđe Đoković)
  Konačnu reč daće odbornici

  Predloženi kandidati za nagradu Valjeva

  Komisija za dodelu godišnje nagrade grada Valjeva usvojila je predlog o dobitnicima nagrade Valjeva za 2021. godinu, koja se dodeljuje povodom Dana grada, a konačnu reč daće odbornici na sednici Skupštine grada, koja će biti održana u petak 11. marta.