Tema: nagrada

 • Uručenje nagrade Zlati Kocić (foto: www.leparecvaljeva)
  Uručena na dan rođenja Desanke Maksimović

  Pesnikinja Zlata Kocić dobitnica nagrade "Desanka Maksimović"

  Pesnikinja Zlata Kocić dobitnica je ovogodišnje književne nagrade "Desanka Maksimović", koju dodeljuje njena zadužbina za ukupni doprinos srpskoj popeziji. "Poezija Zlate Kocić istražuje jedan davni svet i život, a kroz te mitske slike razotrkiva savremeni život i čovekovu sudbinu...

 • Nikola Petrović (foto: Kolubarske.rs)
  Maturant Valjevske gimnazije

  Nikola Petrović osvojio srebrnu medalju na Srpskoj olimpijadi filozofije

  Maturant Valjevske gimnazije Nikola Petrović osvojio je srebrnu medalju na Srpskoj olimpijadi filozofije. Temu "Karakter je viši od intelekta" je izabrao jer se i sam suočavao sa pitanjem o sopstvenom karakteru i da li okolina može da ga promeni.

 • Valjevo iz vazduha (foto: Đorđe Đoković)
  Komisija za dodelu godišnje nagrade Valjeva

  Predloženi kandidati za nagradu Valjeva za 2022.

  Komisija za dodelu nagrade Valjeva usvojila je predlog o dobitnicima za 2022. godinu. Dodeljuje se 14 nagrada, ove godine nije bilo predloga za urbanizam i arhitekturu, i zaštitu životne sredine. O nagradama odbornici na sednici Skupštine grada 16. marta.

 • Najbolji sportisti Valjeva (foto: Slobodan Gligorić)
  U izboru Sportskog saveza Valjeva

  Najviše priznanja za vaterpolo klubu Valis

  Na svečanosti u Valjevskoj gimnaziji uručene su nagrade najboljim sportistima Valjeva u 2022. godini u izboru Sportskog saveza Valjeva. Najviše priznanja, u četiri kategorije, pripalo je VK Valis. Maša Cvetković je najbolja sportistkinja grada u 2022. godini.

 • Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
  Objavljen na sajtu grada

  Poziv za nagradu grada Valjeva za 2022. godinu

  Na sajtu Valjeva objavljen je poziv za podnošenje predloga za godišnju nagradu grada Valjeva. Nagrada se dodeljuje za delo koje predstavlja najvrednije dostignuće u Valjevu u prethodnoj godini u 14 oblasti. Rok za podnošenje predloga je 16.02.

 • Valjevska gimnazija (foto: Đorđe Đoković)
  Društva za srpski jezik i književnost

  Četiri republičke nagrade za Valjevsku gimnaziju

  Učenici i profesori srpskog jezika i književnosti Valjevske gimnazije osvojili su četiri republičke nagrade Društva za srpski jezik i književnost, i to za rad literarne sekcije, lingvističke sekcije, za najbolji školski časopis i najbolji pismeni zadatak u školskoj 2021/22. godini.

 • Vojislav Andrić (foto: Đorđe Đoković)
  Nagrada

  Gradonačelnik čestitao dr Vojislavu Andriću, dobitniku Vukove nagrade

  Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković uputio je čestitku Vojislavu Andriću, doktoru metodike matematike, dobitniku Vukove nagrade za 2022. godinu, koju dodeljuje Kulturno- prosvetna zajednica Srbije.

 • Dobrovoljni davaoci krvi (foto: leparecvaljeva.rs)
  Nagrađeno 68

  Plakete za dobrovoljne davaoce krvi

  Valjevski Crveni krst uručio je plakete dobrovoljnim davaocima, koji su krv dali 50, 75 i 100 puta. Među davaocima, koji su krv dali više desetina puta, i dve dame, Stana Stefanović i Simka Marković.

 • Dobitnici Dijamantske plakete (foto: www.valjevo.rs)
  Saopštenje

  Valjevo dobitnik dijamantske plakete "Šampion solidarnosti"

  Valjevo je dobitnik dijamantske plakete "Šampion solidarnosti", najvišeg priznanja koje dodeljuje Institut za transfuziju krvi Srbije. Pored Valjeva priznanje je dobilo 11 gradova i opština.

 • Nagrađena fotografija Život sa druge strane (foto: Đorđe Đoković)
  Svih deset godina stalo je u tu jednu

  Đorđe Đoković osvojio prvu nagradu na konkursu Nacionalne geografije

  Valjevski fotograf Đorđe Đoković osvojio je prvu nagradu na konkursu Nacionalne geografije na temu "Ljudi" za fotogrfafiju "Život sa druge strane". "Ovih mojih deset godina, koliko se bavim fotografijom, stalo je u ovu jednu jer me najbolje opisuje kao fotografa", kaže za Kolubatske.rs Đorđe Đoković, "jedan od dva Đorđa Đokovića koji sticajem nekih čudih okolnosti žive i rade u Valjevu",.