Registracija Prijava preko FB

Tema: nagrada

 • Nikola Popović (foto: Đorđe Đoković)
  U valjevskoj biblioteci

  Nikoli Popoviću uručena nagrada “Ljubomor P. Nenadović”

  Nagrada "Ljubomir P. Nenadović" za najbolju putopisnu knjigu na srpskom jeziku u 2020. godini uručena je ovogodišnjem dobitniku profesoru italijanskog jezika Nikoli Popoviću za delo "Skice za plovidbu". "Čoveku sa putovanja ostaje ukus dobrih jela, ukus dobrih vina, ali ono što ostaje svakako i što putopis čuva je lice čovekovo i živa dobra reč, stisak ruke, mirisi i ukusi, zvuk ambijenta grada kakav je Napulj koji je opisao Ljuba Nenadović - rekao je Popović.

 • Đaci generacije (foto: DjordjeDjokovic)
  Zbog korone sa zakašnjenjem i u sali Grada

  Nagrađeni đaci generacije

  Đacima generacije osnovnih i srednjih škola sinoć su dodeljene nagrade. "Vi ste ono najbolje što ovaj grad ima u ovom trenutku", rekao je gradonačelnik Valjeva čestitajući nagrađenim đacima. Ove godine zbog epidemije koronavirusa izostao je tradicionalni svečani prijem za "vukovce" i đake generacje u Centru za kulturu.

 • Nagrađeni srednjoškolci (foto: Europrom)
  "Naša trgovina za našu decu"

  Europrom nagradio srednjoškolce

  Već tri godine unazad kompanija Europrom realizuje projekat pod nazivom "Naša trgovina za našu decu". Nagrađen je 21, od ukupno 64 učenika koji su praktičnu nastavu obavljali u maloprodajnim objektima Europrom-a u ovoj školskoj godini.

 • Svečanost u Brankovini (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
  Zbog pandemije

  Odlažu se "Desankini majski razgovori" i izbor za pesničku nagradu

  Tradicionalni izbor za pesničku nagradu "Desanka Maksimović", koja se dodeljuje od 1994. godine, odložen je zbog pandemije koronavirusa. Takođe, odlažu se i "Desankini majski razgovori", koji se u Brankovini održavaju svakog 16. maja, na dan rođenja naše čuvene poetese.

 • Trg vojvode Mišića (foto: Đorđe Đoković)
  Komisija za dodelu nagrada

  Predloženi kandidati za godišnju nagradu Valjeva

  Komisija za dodelu godišnje nagrade grada Valjeva donela je odluku o ovogodišnjim dobitnicima nagrade Valjeva, koja se dodeljuje povodom Dana grada, a konačnu reč daće odbornici na sednici Skupštine grada.

 • Svetosavska akademija u KPZ za maloletnike (foto: Kolubarske.rs)
  Na Svetosavskoj akademiji u KPZ za maloletnike

  Nagrade osuđenicima i priznanje "Od zlata beseda" za Muzičku školu

  Na Svetosavskoj akademiji u Kazneno popravnom zavodu za maloletnike u Valjevu uručeno je priznanje Uzdarje "Od zlata beseda" i nagrade najboljim osuđenicima. "Veliki je uspeh ako makar i na jednog osuđenika utičemo da se promeni i nađe pravi put po izlasku iz zatvora", smatraju zaposleni.

 • Aleksandar Obradović (foto: DjordjeDjokovic)
  NIN-ova nagrada za valjevskog uzbunjivača

  Aleksandar Obradović Ličnost godine

  Uzbinjivaču iz "Krušika" Aleksandru Obradoviću dodeljena je Ninova nagrada Ličnost godine. "Krušik je neodbranjiva afera ove vlasti koja pokušava da sakrije istinu od javnosti", rekao je Obradović i dodao da je ta fabrika oružja plen vlasti, kao što im je plen i cela država.

 • Memorijalni rukometni turnir Nikola Jevremović Gužva (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Sport

  Zlatna plaketa za Nikolu Jevremovića Gužvu

  Danas se navršava deset godina od smrti velikog rukometaša i sjajnog rukometnog trenera Nikole Jevremovića Gužve. Posthumno je nagrađen zlatnom plaketom Rukometnog saveza Srbije, koja će biti uručena njegovoj porodici danas u podne u Gimnaziji.

 • Beba (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Prema istraživanju portala Bebac

  Dr Predrag Miholjčić među najboljim ginekolozima u Srbiji

  Među 20 najboljih ginekologa u Srbiji našao se i ginekolog iz Valjeva dr Predrag Miholjčić, zaposlen u Opštoj bolnici Valjevo. U istraživanju "Kakva su nam porodilišta", koje je sproveo portal Bebac, učestvovalo je više od 12 000 mama koje su bile u prilici da ocene svoje iskustvo i boravak u porodilištu, ali i svoje ginekologe.

 • Gorenje (foto: Đorđe Đoković)
  Priznanje "Najbolje iz Srbije"

  Gorenje najbolji izvoznik iz Srbije

  Kompanija Gorenje dobitnik je nagrade "Najbolje iz Srbije 2019" koju dodeljuju Privredna komora Srbije i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija. "Ovo prestižno priznanje za nas je potvrda dosadašnjih zalaganja, ali i podsticaj za ono čemu idemo u susret, a to su – nova tržišta", rekla je Stanka Pejanović, izvršna potpredsednica Gorenje Grupe.