Tema: nagrada

 • Dušan Arsenić (foto: Đorđe Đoković)
  Kultura

  "Sterijina nagrada" za plakat Dušana Arsenića

  Dušan Arsenić, arhitekta, grafički dizajner i scenograf, izuzetni stvaralac, dobio je još jednom veliko priznanje – "Sterijinu nagradu" za plakat. Ovoga puta prestižna nagrada za dizajn plakata predstave "Mrešćenje šarana".

 • Živoradu Nedeljkoviću uručena nagrada (foto: Kolubarske.rs)
  Uručena na svečanosti u Brankovini

  Pesnik Živorad Nedeljković dobitnik nagrade "Desanka Maksimović"

  Pesnik Živorad Nedeljković dobitnik je ovogodišnje književne nagrade "Desanka Maksimović", koju dodeljuje njena zadužbina za ukupni doprinos srpskoj popeziji. Nagrada je po 29. put uručena juče u Brankovini na rođendan Desanke Maksimović.

 • Bogdan Petrović (foto: Kolubarske.rs)
  Na Filološkom fakultetu uručene nagrade

  Bogdan Petrović među nagrađenim đacima koji su predložili praskozorje kao najlepšu srpsku reč

  Na Filološkom fakultetu u Beogradu uručene su nagrade učenicima u okviru Konkursa za izbor najlepše srpske reči. Među 10 učenika iz Srbije koji su predložili reč praskozorje za najlepšu u našem jeziku je i Bogdan Petrović iz Valjeva, učenik osmog razreda Prve osnovne škole.

 • Jocić, Pajković i Gojković (foto: Đorđe Đoković)
  Osvrt na saopštenja dr Zorice Jocić i Đorđa Pavlovića

  Kako je moralno i pravno pitanje postalo političko?

  Nagrada grada Mališi Pajkoviću i nakon skoro mesec dana zaokuplja pažnju javnosti, koja je ostala uskraćena za odgovor na osnovno i jedino važno pitanje zbog čega su zažmurili pred činjenicom da se protiv dobitnika vodi krivični postupak?

 • Dobitnici nagrade Valjeva (foto: Đorđe Đoković)
  Svečana akademija

  Obeležen Dan Valjeva i uručene nagrade Grada za 2021.

  Dan grada Valjeva 20. mart obeležen je svečanom akademijom i uručenjem nagrada najuspešnijim pojedincima i kolektivima za 2021. godinu. "U godinama koje dolaze, biće prilike da nagradimo najbolje od najboljih samo ako smo živi, zdravi i slobodni", rekao je gradonačelnik Lazar Gojković.

 • Valjevo iz vazduha (foto: Đorđe Đoković)
  Konačnu reč daće odbornici

  Predloženi kandidati za nagradu Valjeva

  Komisija za dodelu godišnje nagrade grada Valjeva usvojila je predlog o dobitnicima nagrade Valjeva za 2021. godinu, koja se dodeljuje povodom Dana grada, a konačnu reč daće odbornici na sednici Skupštine grada, koja će biti održana u petak 11. marta.

 • Vuk Milanović prima medalju (foto: www.predsednik.rs)
  Povodom Sretenja

  Radovan Beli Marković posthumno odlikovan za Dan državnosti

  Povodom Sretenja, Dana državnosti Srbije, ukazom predsednika Aleksandra Vučića posthumno je odlikovan književnik iz Lajkovca Radovan Beli Marković. Zlatnu medalju primio je Vuk Milanović, unuk Belog Markovića.

 • Desankin venac (foto: Đorđe Đoković)
  Objavljen na sajtu Grada

  Poziv za nagradu grada Valjeva za 2021. godinu

  Na sajtu Valjeva objavljen je poziv za podnošenje predloga za godišnju nagradu grada, koja se dodeljuje za delo koje predstavlja najvrednije dostignuće u Valjevu u prethodnoj godini u 14 oblasti. Može se dodeliti i specijalna nagrada za životno delo, za humanitarni rad i brigu o ljudima, i za afirmaciju grada.

 • Violeta Milošević i Miro Vuksanović (foto: Đorđe Đoković)
  U Brankovini

  Akademiku Miru Vuksanoviću uručena nagrada "Ljubomir P. Nenadović"

  Nagrada "Ljubomir P. Nenadović" za najbolju putopisnu knjigu na srpskom jeziku u 2021. godini uručena je u Brankovini ovogodišnjem dobitniku akademiku Miru Vuksanoviću za delo "Brojčanik – Putopisni dnevnici".

 • Nikola Savić (foto: Iz privatnog albuma)
  Za doprinos obrazovanju zdravstvenog kadra u Srbiji

  Nikola Savić dobitnik priznanja "Zlatni znak"

  Master nastavnik, Nikola Savić, doktorand Javnog zdravlja, dobitnik je priznanja "Zlatni znak" za doprinos obrazovanju zdravstvenog kadra u Republici Srbiji. Ovo prestižno priznanje predstavlja nagradu za pet istaknutih profesionalaca u oblasti Medicinskih nauka i obrazovanja budućeg medicinskog kadra.