Tema: nagrada

 • Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
  Objavljen na sajtu grada

  Poziv za nagradu grada Valjeva za 2022. godinu

  Na sajtu Valjeva objavljen je poziv za podnošenje predloga za godišnju nagradu grada Valjeva. Nagrada se dodeljuje za delo koje predstavlja najvrednije dostignuće u Valjevu u prethodnoj godini u 14 oblasti. Rok za podnošenje predloga je 16.02.

 • Valjevska gimnazija (foto: Đorđe Đoković)
  Društva za srpski jezik i književnost

  Četiri republičke nagrade za Valjevsku gimnaziju

  Učenici i profesori srpskog jezika i književnosti Valjevske gimnazije osvojili su četiri republičke nagrade Društva za srpski jezik i književnost, i to za rad literarne sekcije, lingvističke sekcije, za najbolji školski časopis i najbolji pismeni zadatak u školskoj 2021/22. godini.

 • Vojislav Andrić (foto: Đorđe Đoković)
  Nagrada

  Gradonačelnik čestitao dr Vojislavu Andriću, dobitniku Vukove nagrade

  Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković uputio je čestitku Vojislavu Andriću, doktoru metodike matematike, dobitniku Vukove nagrade za 2022. godinu, koju dodeljuje Kulturno- prosvetna zajednica Srbije.

 • Dobrovoljni davaoci krvi (foto: leparecvaljeva.rs)
  Nagrađeno 68

  Plakete za dobrovoljne davaoce krvi

  Valjevski Crveni krst uručio je plakete dobrovoljnim davaocima, koji su krv dali 50, 75 i 100 puta. Među davaocima, koji su krv dali više desetina puta, i dve dame, Stana Stefanović i Simka Marković.

 • Dobitnici Dijamantske plakete (foto: www.valjevo.rs)
  Saopštenje

  Valjevo dobitnik dijamantske plakete "Šampion solidarnosti"

  Valjevo je dobitnik dijamantske plakete "Šampion solidarnosti", najvišeg priznanja koje dodeljuje Institut za transfuziju krvi Srbije. Pored Valjeva priznanje je dobilo 11 gradova i opština.

 • Nagrađena fotografija Život sa druge strane (foto: Đorđe Đoković)
  Svih deset godina stalo je u tu jednu

  Đorđe Đoković osvojio prvu nagradu na konkursu Nacionalne geografije

  Valjevski fotograf Đorđe Đoković osvojio je prvu nagradu na konkursu Nacionalne geografije na temu "Ljudi" za fotogrfafiju "Život sa druge strane". "Ovih mojih deset godina, koliko se bavim fotografijom, stalo je u ovu jednu jer me najbolje opisuje kao fotografa", kaže za Kolubatske.rs Đorđe Đoković, "jedan od dva Đorđa Đokovića koji sticajem nekih čudih okolnosti žive i rade u Valjevu",.

 • Violeta Milošević i Sanja Domazet (foto: Kolubarske.rs)
  U Brankovini

  Sanji Domazet uručena nagrada "Ljubomir P. Nenadović"

  Nagrada "Ljubomir P. Nenadović" za najbolju putopisnu knjigu na srpskom jeziku u 2022. godini uručena je u Brankovini prof. dr Sanji Domazet za knjigu "Na kafi kod Šekspira". "Đačka lektira 'Pisma iz Italije' učinila je da ostanem večni dužnik lepoti Nenadovićevog dela, i ja mu taj dug, nadam se, polako vraćam"...

 • Miloš Jevtić (foto: Kolubarske.rs)
  Na svečanosti organizovanoj na Povlenu

  Milošu Jevtiću uručena nagrada "Beli" i otkriven spomenik Radovanu Belom Markoviću

  Na svečanosti na Kneževom polju na Povlena novinaru i publicisti Milošu Jevtiću uručna je novoustanovljena Nagrada "Beli" i otkriven spomenik piscu Radovanu Belom Markoviću. Svečanosti su prisustvovali Aleksandar Vučić, Ivica Dačić, vladika Isihije, Matija Bećković...

 • Radovan Beli MArković (foto: Đorđe Đoković)
  Predlozi do 21. avgusta

  Nagrada "Beli" u čast pisca Radovana Belog Markovića

  Udruženje "Beli Povlen" iz Valjeva ustanovilo je novinarsku nagradu "Beli", u znak sećanja na Radovana Belog Markovića, jednog od najvećih srpskih književnika. Priznanje će biti dodeljeno 28. avgusta 2022. godine, na Veliku gospojinu.

 • Valjevska gimnazija (foto: Đorđe Đoković)
  Večeras u Gimnaziji

  Dometi valjevskih gimnazijalaca – Bojana Lalović Milanović i Dušan Arsenić

  U Valjevskoj gimnaziji će večeras u 19 časova biti predstavljeni DOMETI - nagrade koje su dobili Bojana Lalović Milanović, najbolji školski bibliotekar u Srbiji, i neponovljivi Dušan Arsenić, po šesti put dobio Sterijinu nagradu za pozorišni plakat.