Tema: nagrada

 • Branko Anđić (foto: www.leparecvaljeva)
  Na svečanosti u Brankovini

  Branku Anđiću uručena nagrada "Ljubomir P. Nenadović"

  Nagrada "Ljubomir P. Nenadović" za najbolju putopisnu knjigu na srpskom jeziku u 2023. godini uručena je u Brankovini ovogodišnjem dobitniku Branku Anđiću za knjigu "Na mapi utopije". Knjiga "Na mapi utopije" zapravo je knjiga o putovanju po sebi, što je čini upravo putopisom naročite vrste...

 • Gospojinske svečanosti na Kneževom polju (foto: Kolubarske.rs)
  Na Kneževom polju na Povlenu

  Radovanu Popoviću uručena nagrada "Beli", otkriven spomenik Petru Pajiću

  Na svečanosti održanoj na Kneževom polju na planini Povlen, piscu i publicisti, Radovanu Popoviću, novinaru Politike u penziji, uručena je nagrada "Beli". Na "Gospojinskim svečanostima" otkrivena je skulptura u hrastovini pesniku Petru Pajiću,

 • Dodović, Tešić, Živkovć - konferencija za novinare (foto: Kolubarske.rs)
  Za doprinos novinarstvu u oblasti kulture

  Radovan Popović dobitnik nagrade "Beli"

  Radovan Popović, novinar "Politike" u penziji, pisac i publicista, dobitnik je ovogodišnje nagrade "Beli", koju dodeljuje Udruženje "Beli Povlen" za doprinos novinarstvu u oblasti kulture.

 • Nagrađeni učenici Mionice (foto: www.mionica.rs)
  U Mionici

  Najboljim učenicima uručene nagrade na Vidovdanskoj akademiji

  U sali Kulturnog centra u Mionici upriličena je Vidovdanska akdemija na kojoj su uručene nagrade najboljim učenicima Mionice, vukovcima, pobednicima takmičenjima u nastavnim, vannastavnim aktivnostima.

 • Uručenje nagrade Zlati Kocić (foto: www.leparecvaljeva)
  Uručena na dan rođenja Desanke Maksimović

  Pesnikinja Zlata Kocić dobitnica nagrade "Desanka Maksimović"

  Pesnikinja Zlata Kocić dobitnica je ovogodišnje književne nagrade "Desanka Maksimović", koju dodeljuje njena zadužbina za ukupni doprinos srpskoj popeziji. "Poezija Zlate Kocić istražuje jedan davni svet i život, a kroz te mitske slike razotrkiva savremeni život i čovekovu sudbinu...

 • Nikola Petrović (foto: Kolubarske.rs)
  Maturant Valjevske gimnazije

  Nikola Petrović osvojio srebrnu medalju na Srpskoj olimpijadi filozofije

  Maturant Valjevske gimnazije Nikola Petrović osvojio je srebrnu medalju na Srpskoj olimpijadi filozofije. Temu "Karakter je viši od intelekta" je izabrao jer se i sam suočavao sa pitanjem o sopstvenom karakteru i da li okolina može da ga promeni.

 • Valjevo iz vazduha (foto: Đorđe Đoković)
  Komisija za dodelu godišnje nagrade Valjeva

  Predloženi kandidati za nagradu Valjeva za 2022.

  Komisija za dodelu nagrade Valjeva usvojila je predlog o dobitnicima za 2022. godinu. Dodeljuje se 14 nagrada, ove godine nije bilo predloga za urbanizam i arhitekturu, i zaštitu životne sredine. O nagradama odbornici na sednici Skupštine grada 16. marta.

 • Najbolji sportisti Valjeva (foto: Slobodan Gligorić)
  U izboru Sportskog saveza Valjeva

  Najviše priznanja za vaterpolo klubu Valis

  Na svečanosti u Valjevskoj gimnaziji uručene su nagrade najboljim sportistima Valjeva u 2022. godini u izboru Sportskog saveza Valjeva. Najviše priznanja, u četiri kategorije, pripalo je VK Valis. Maša Cvetković je najbolja sportistkinja grada u 2022. godini.

 • Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
  Objavljen na sajtu grada

  Poziv za nagradu grada Valjeva za 2022. godinu

  Na sajtu Valjeva objavljen je poziv za podnošenje predloga za godišnju nagradu grada Valjeva. Nagrada se dodeljuje za delo koje predstavlja najvrednije dostignuće u Valjevu u prethodnoj godini u 14 oblasti. Rok za podnošenje predloga je 16.02.

 • Valjevska gimnazija (foto: Đorđe Đoković)
  Društva za srpski jezik i književnost

  Četiri republičke nagrade za Valjevsku gimnaziju

  Učenici i profesori srpskog jezika i književnosti Valjevske gimnazije osvojili su četiri republičke nagrade Društva za srpski jezik i književnost, i to za rad literarne sekcije, lingvističke sekcije, za najbolji školski časopis i najbolji pismeni zadatak u školskoj 2021/22. godini.