Registracija Prijava preko FB

Tema: Javna preduzeća

 • Pričević
  Problem koji traje 20 godina

  "Šta će ti struja, lezi spavaj!"?

  Meštani sedam sela, koja su na dalekovodnom pravcu Pričević-Stave, svakodnevno ostaju bez struje i to po nekoliko časova, dok prethodnih nekoliko dana struje nije bilo cele noći. Zbog problema koji traju 20 godina najavljuju blokadu puta Valjevo-Loznica.

 • Akumulacija Stubo-Rovni (foto: Đorđe Đoković)
  Brojne nepravilnosti i propusti

  Državni revizor: Negativno mišljenje na finansijski izveštaj JP Stubo-Rovni

  JP Stubo-Rovni "Kolubara", prema izveštaju državnog revizora, godinama beleži gubitke, a u finansijskim izveštajima ih pokriva fiktivnim uvećanjem nematerijalne imovine. U izveštaju su na 90 strana navedene brojne nepravilnosti i propusti, koje su u suprotnosti sa zakonima Republike Srbije, a koje treba otkloniti.

 • Fabrika vode na Pećini (foto: Đorđe Đoković)
  Noćas potrošnja bila maksimalnih 550 litara u sekundi

  Apel iz Vodovoda za racionalnu potrošnju vode

  Iz valjevskog Vodovoda apeluju na sugrađane da racionalno i namenski koriste vodu, kako ne bi došlo do restrikcije. Noću, kada krene zalivanje bašta i hlađenje betona, potrošnja dostiže maksimalnih 550 litara u sekundi.

 • Radovi u Ulici Vuka Karadžića (foto: Đorđe Đoković)
  Radovi u tri faze

  Rekonstrukcija vodovodne mreže u Ulici Vuka Karadžića

  Počela je rekonstrukcija vodovodne mreže i kućnih priključaka u Ulici Vuka Karadžića. U okviru radova planirano je postavljanje kombi zatvarača na raskrsnici sa Pantićevom ulicom. Vrednost radova je 10,8 miliona dinara.

 • Postrojenje za preradu vode u Kamenici (foto: www.vodovodva.co.rs)
  Saopštenje

  Postrojenje za preradu vode u Kamenici na probnom radu

  Postojenje za preradu vode u Valjevskoj Kamenici je na probnom radu. Voda se, iako je ispravna, ne preporučuje za piće sve dok se svi korisnici ne povežu na distributivni cevovod, saopšteno je iz JKP Vodovod Valjevo.

 • Majski sneg na Divčibarama (foto: Kolubarske.rs)
  Sneg i hladno u maju

  U Valjevu topli radijatori, na Divčibarama sneg

  Ovakav naslov ne bi bio ništa neobično da je danas 7. novembar... Zbog niskih temperatura u Valjevu je uključeno daljinsko grejanje tako da su stanovi, na veliko zadovoljstvo Valjevaca, danas topli. Direktor Toplane Zoran Stepanović kaže da će grejanje biti uključeno sve do 22 časa večeras... Sinoć je na Divčibarama pao sneg.

 • Radovi vodovod (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Potpisan ugovor vredan 1 4 miliona dinara

  Država finansira drugu fazu radova na izgradnji vodovoda do Brankovine

  Nastavak radova na izgradnji vodovoda od Valjeva do Brankovine finansiraće država sa 14 miliona dinara. Direktor JKP Vodovod Đorđe Milanović kaže da je nastavak radova na izgradnji vodovoda do Brankovine od izuzetnog značaja za Valjevo.

 • Gradska deponija (foto: Đorđe Đoković)
  MUP odgovorio

  Nije obavljen uviđaj i nisu poznati uzroci požara na gradskoj deponiji!?

  "Nisu poznati uzroci požara na gradskoj deponiji, nije obavljen uviđaj, ne postoji materijalana šteta", navodi Ministarstvo unutrašnjih poslova. Da li je požar na deponiji podmetnut, kako bi "Vidrak" imao alibi za postavljanje žičane ograde?

 • Vodoskok u Novom Naselju (foto: Kolubarske.rs)
  Ispuštena voda zbog kvara

  "Vodoskok" u Novom Naselju

  U Novom Naselju pojavio se "vodoskok". Voda je, kažu zabrinuti žitelji, "nekontrolisano oticala više od jednog sata". Iz gradskog vodovoda poručuju da nema razloga za zabrinutost, voda je "kontrolisano" ispuštena iz sistema, kako bi popravili kvar u Ulici Branislava Markovića.

 • Zoran Mitrović (foto: Đorđe Đoković)
  Treba rešiti nekoliko problema

  Mitrović: Nismo odustali od izgradnje vodovoda od akumulacije do pet sela

  "Nismo odustali od izgradnje cevovoda", kaže direktor JP Kolubara Zoran Mitrović. Radovi su odloženi zbog problema, a postoje dva rešenja; zaposliti veliki broj radnika u fabriku ispod brane ili ugraditi novu tehnologiju, što bi bio dodatni trošak, ali dugoročno gledano to bi bilo najbolje rešenje.