Tema: Javna preduzeća

 • Radijator (foto: Kolubarske.rs)
  Toplo vreme ohladilo radijatore

  Građani negoduju: Toplana isključila grejanje na plus 19, a stanovi hladni

  Zbog visoke spoljašnje temperature, a na osnovu Odluke o snabdevanju toplotnom energijom, u Valjevu je prošle nedelje prekinuta isporuka toplotne energije korisnicima. Zbog toga su građani negodovali, temperatura vazduha jeste bila preko 19, ali je u stanovima bila ispod 18 stepeni,

 • Valjevo sa Markove stolice (foto: Đorđe Đoković)
  Agencija za sprečavanje korupcije

  Prihodi i imovina direktora valjevskih javnih peduzeća

  Prema dostupnim informacijama na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije, svi direktori valjevskih javnih preduzeća, kao i direktor UFK Valis, su podneli prijavu o zaradi i imovini, osim v.d. direktora JKP Polet kji je na to mesto imenovan pre skoro dva meseca.

 • Radnik Vidraka (foto: Kolubarske.rs)
  Od Gradske uprave

  Vidrak traži povećanje cena za održavnje čistoće i zelenih površina

  JKP Vidrak traži povečanje cena usluga održavanja čistoće na površinama javne namene i usluga održavanja javnih zelenih površina. "Da bi se održao kvalitet usluga, a i povećao, zahteva se veća angažovansot u radu koji se obavlja i u noćnim satima", navodi se, pored ostalog, u obrazložnju zahteva za davanje saglasnosti na povećanje cena komunalnih usluga.

 • Toplana (foto: Đorđe Đoković)
  Upućen zahtev Gradskoj upravi

  Toplana ponovo traži poskupljenje grejanja

  Samo sedam dana nakon početka grejne sezone, Toplana je zatražila novo poskupljenje grejanja zbog, kako je navedeno u zahtevu, povećanja cene energenata. Zatraženo je da grejanje bude skuplje za 26,5 posto za paušalce, a za one koji grejanje plaćaju po potrošnji grejanje bi bilo skuplje 36,9 posto.

 • Postrojenje za preradu vode na Pećini (foto: Đorđe Đoković)
  Zbog višegodišnjeg duga

  EPS privremeno blokirao valjevski vodovod

  Račun JKP Vodovod Valjevo je blokirala Elektroprivreda Srbije (EPS) zbog duga od 43,7 miliona dinara. Prema podacima Narodne banke Srbije JKP Vodovod je bio u blokadi osam dana, od 26. maja do 3. juna.

 • Radovi na vodovodnoj mreži (foto: Đorđe Đoković)
  Radovi, a ne dug

  Krušiku nije isključena voda, u pitanju je zamena zatvarača

  Valjevska fabrika Krušik je od ponedeljka ujutro bez vode zbog zamene zatvarača, a vodosnabdevanje će biti normalizovano do kraja dana, rečeno je Kolubarskim.rs u gradskom Vodovodu. Krušiku voda nije isključena, kako se priča u fabrici i gradu, zbog „milionskog duga“.

 • Distribucija (foto: Đorđe Đoković)
  Za godinu dana tri direktora

  Ivan Dragićević direktor valjevske Elektrodistribucije

  Od kraja februara ove godine direktor Ogranak Elektrodistribucija Valjevo je Ivan Dragićević, diplomirani inženjer elektrotehnike iz Murgaša kod Uba, odbornik u Skupštini opštine Ub.

 • Izgradnja cevovoda u Žabarima (foto: Kolubarske.rs)
  JKP Vodovod

  Počela izgradnja cevovoda u Žabarima

  U selu Žabari počela je izgradnju cevovoda, rezervoara i dve crpne stanice. Vrednost investicije je 55 miliona dinara. Kako je najvaljeno iz JKP Vodovod, radove će izvodizi fazno i biće okončani u narednih godinu dana.

 • Vidrak (foto: Đorđe Đoković)
  Ugvor o ustupanju potraživanja neće biti raskinut

  Vidrak javni posao radi preko posrednika na teret građana

  Vidrak neće raskinuti ugovor sa beogradskom firmom o ustupanju potraživanja koja se odnose na naplatu kazni za parkiranje. O tom ugovoru razgovarali smo sa gradonačelnikom Valjeva i v.d. direktorom Vidraka.

 • Distribucija (foto: Đorđe Đoković)
  Bez obrazloženja

  Promene na čelu valjevske distribucije

  Novi direktor valjevske Distribucije je diplomirani ekonomista Nada Vasiljević, a dosadašnja direktorka Tatjana Stefanović, dipl. ing. elektrotehnike, je vraćena na prethodno radno mesto. Stefanović je smenjena bez obrazloženja, uobičajenom procedurom “zbog potreba posla”.