Registracija Prijava preko FB

Tema: Javna preduzeća

 • Gradska deponija (foto: Đorđe Đoković)
  MUP odgovorio

  Nije obavljen uviđaj i nisu poznati uzroci požara na gradskoj deponiji!?

  "Nisu poznati uzroci požara na gradskoj deponiji, nije obavljen uviđaj, ne postoji materijalana šteta", navodi Ministarstvo unutrašnjih poslova. Da li je požar na deponiji podmetnut, kako bi "Vidrak" imao alibi za postavljanje žičane ograde?

 • Vodoskok u Novom Naselju (foto: Kolubarske.rs)
  Ispuštena voda zbog kvara

  "Vodoskok" u Novom Naselju

  U Novom Naselju pojavio se "vodoskok". Voda je, kažu zabrinuti žitelji, "nekontrolisano oticala više od jednog sata". Iz gradskog vodovoda poručuju da nema razloga za zabrinutost, voda je "kontrolisano" ispuštena iz sistema, kako bi popravili kvar u Ulici Branislava Markovića.

 • Zoran Mitrović (foto: Đorđe Đoković)
  Treba rešiti nekoliko problema

  Mitrović: Nismo odustali od izgradnje vodovoda od akumulacije do pet sela

  "Nismo odustali od izgradnje cevovoda", kaže direktor JP Kolubara Zoran Mitrović. Radovi su odloženi zbog problema, a postoje dva rešenja; zaposliti veliki broj radnika u fabriku ispod brane ili ugraditi novu tehnologiju, što bi bio dodatni trošak, ali dugoročno gledano to bi bilo najbolje rešenje.

 • Toplana (foto: Đorđe Đoković)
  Pred početak grejne sezone

  Počele tople probe, cena grejanja ista, Toplana će koristiti i gas

  Tople ili funkcionalne probe sistema daljinskog grejanja počele su danas i trajaće do 10. oktobra. Direktor valjevske Toplane Zoran Stepanović kaže da tople probe ne znače i tople stanove, ali ukoliko budu niske temperature grejanje će startovati pre 15. oktobra, zvaničnog početka grejne sezone.

 • Sanacija klizišta na putu Valjevo-Rajković (foto: Kolubarske.rs)
  Pored Dušanove, radovi i na putu za Divčibare

  "Putevi Srbije" sređuju saobraćajnice valjevskog kraja

  Pored Dušanove ulice, koja je deo državnog puta a koji prolazi kroz grad, JP "Putevi Srbije" finansira i radove na rekonstrukciji deonice Valjevo-Divčibare, preko Brežđa. U okviru tih radova je sanacija klizišta u selima Paune i Klinci.

 • JKP Polet (foto: Đorđe Đoković)
  Bez rešenja za višegodišnjeg gubitaša

  Gubitak Poleta dostigao 14,3 miliona dinara

  Ukupan gubitak JKP Polet, koje gazduje valjevskim pijacama, iznosi 14,3 miliona dinara. Finansijski izveštaj ovog javnog preduzeća za 2017. godinu nije potvrdio nezavisni revozor nego se u svom Izveštaju "uzdržao od izražavanja mišljenja".

 • Jezero na Divčibarama (foto: Kolubarske.re)
  Za bolji kvalitet vode

  Nova oprema za postrojenje na Divčibarama

  U postrojenju za preradu vode na Divčibarama puštena je u rad nova oprema čija je vrednost oko četiri miliona dinara. Doprineće boljem kvalitetu vode, kaže direktor i dodaje da je valjevski treći vodovod u Srbiji koji instalira ovu tehnologiju.

 • Radovi u Karađorđevoj ulici na Jadru (foto: Kolubarske.rs)
  Radno leto za Vodovod

  U toku su radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže

  U rekonstrukciju i izgradnju vodovodne mreže od početka godine je uloženo 44 miliona dinara. U toku su radovi u delu Karađorđeve ulice od Dušanove do Radničke, koji će biti završeni za deset dana, nakon čega se ekipe Vodovoda sele u Ulicu Jakova Nenadovića.

 • Hidrosistem Srubo-Rovni (foto: Đorđe Đoković)
  Potpisani ugovori za izradu projekata

  Nastavak izgradnje hidrosistema "Stubo-Rovni"

  Javno preduzeće Kolubara i Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture su potpisali ugovore za izradu projektno tehničke dokumentacije za nastavak izgradnje Regionalnog višenamenskog hidrosistema "Stubo-Rovni", saopšteno je iz ovog javnog preduzeća.

 • Fabrika vode na Pećini (foto: Đorđe Đoković)
  Danci donirali valjevskom Vodovodu

  Oprema za daljinsko upravljanje i očitavanje potrošnje vode

  Danska kompanija donirala je valjevskom Vodovodu opremu vrednu četiri miliona dinara. "Kada je ugradimo i instaliramo, inkasanti neće izlaziti na teren već ćemo u kontrolnoj sobi u svakom trenutku znati šta se dešava i koje je stanje na vodomeru", rekao je direktor Vodovoda.