Tema: Praznik

 • Jocić, Pajković i Gojković (foto: Đorđe Đoković)
  Zbog nagrade optuženom za krivično delo trgovina ljudima

  Moralni sunovrat

  Na svečanoj akademiji povodom Dana grada, Mališa Pajković prilikom uručenja nagrade pozdravljen snažnim aplauzom. "Bio sam iznenađen drskošću Mališe Pajkovića koji je došao na svečanu akademiju kao da se ništa ne događa", rekao je...

 • Dobitnici nagrade Valjeva (foto: Đorđe Đoković)
  Svečana akademija

  Obeležen Dan Valjeva i uručene nagrade Grada za 2021.

  Dan grada Valjeva 20. mart obeležen je svečanom akademijom i uručenjem nagrada najuspešnijim pojedincima i kolektivima za 2021. godinu. "U godinama koje dolaze, biće prilike da nagradimo najbolje od najboljih samo ako smo živi, zdravi i slobodni", rekao je gradonačelnik Lazar Gojković.

 • Centar za kulturu (foto: Đorđe Đoković)
  U Centru za kulturu

  “Besplatan” koncert Crvene jabuke za Dan grada

  U okviru programa obeležavanja Dana grada Valjeva 20. marta, gradsko rukovodstvo svojim sugrađanima poklanja koncert Crvene jabuke. "Besplatan" koncert će građane Valjeva koštati 655.000 dinara.

 • Cveće na spomenik proti Mateji Nenadoviću (foto: Đorđe Đoković)
  Praznik

  Na Dan državnosti cveće na spomenik proti Mateji Nenadoviću

  Povodom Dana državnosti, zamenik predsednika Skupštine Valjeva Viktor Mićić i predstavnici Vojske Srbije u Valjevu položili su cveće na spomenik proti Mateji Nenadoviću. Ovaj datum je najbitniji datum u političkom, kulturnom i istorijskom kalendaru Srbije.

 • Zastava Srbije (foto: Đorđe Đoković)
  Praznik

  Dan državnosti Srbije

  Danas je državni praznik Republike Srbije Dan državnosti koji se praznuje 15. i 16. februara, a ustanovljen u spomen na dan kada je na zboru u Orašcu 1804. godine podignut Prvi srpski ustanak. To je i Dan ustavnosti Srbije.

 • (foto: Đorđe Đoković)
  Božić

  Mir Božji, Hristos se rodi!

  Srpska pravoslavna crkva i vernici danas proslavljaju Božić, najradosniji hrišćanski praznik - dan rođenja Isusa Hrista. Svim vernicima koji danas slave rođenje Hristovo redakcija Kolubarske.rs želi srećan Božić. Neka donese mir, ljubav i blagostanje svima!

 • Čestitka (Dušan Arsenić)
  Praznici

  Srećna vam Nova 2022. godina

  Želimo vam pre svega da budete zdravi i da budete sa onima koje volite. Želimo vam bolju i uspešniju 2022. godinu jer zaslužujete bolje i više.

 • Doček Nove 2020. (foto: DjordjeDjokovic)
  Praznici

  U Valjevu neće biti dočeka Nove godine na otvorenom, ali će biti "praznovanja"

  U Valjevu neće biti javne novogodišnje proslave zbog epidemiološke situacije, ali i zbog štednje. Neće biti ni klizališta na platou Centra za kulturu, ali će više od mesec dana biti "Valjevskog zimskog praznoVAnja".

 • Lazar Gojković (foto: DjordjeDjokovic)
  Praznik

  Gradonačelnik Lazar Gojković čestitao katolički Božić

  Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković uputio je čestitku svim vernicima koji slave Božić po gregorijanskom kalendaru. Čestitku je uputio ocu Leonidu Bevzi, župniku Rimokatoličke Župe Svete Obitelji u Valjevu.

 • Cvće na spomen groblje iz Prvog svetskog rata (foto: Kolubarske.rs)
  Obeležen

  Dan primirja u Prvom svetskom ratu

  Dan primirja u Prvom svetskom ratu, u spomen na sve nevino stradale u Srbiji, je državni praznik i obeležava se širom zemlje. U Valjevu su predstavnici Vojske Srbije i grada Valjeva položili cvće na spomen groblje iz Prvog svetskog rata.