Registracija Prijava preko FB

Tema: Praznik

 • Slava Valjeva Druge Trojice - litija (foto: DjordjeDjokovic)
  Duhovska litija gradskim ulicama

  Obeležena slava Valjeva - Druge Trojice

  Duhovskom litijom centralnim gradskim ulicama, od Hrama Vaskrsenja Gospodnjeg do crkve Pokrova presvete Bogorodice, gde je obavljen čin rezanja slavskog kolača i upisan zapis u hrast koji se nalazi u porti Crkve, obeležena je slava grada Valjeva, Duhovski ponedeljak - Druge Trojice.

 • Uskršnja jaja (foto: Đorđe Đoković)
  Najradosniji hrišćanski praznik

  Danas je Vaskrs - Hristos vaskrse

  Pravoslavni hrišćani obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života nad smrću.

 • Gradska uprava (foto: Đorđe Đoković)
  Praznik

  Dan državnosti Srbije

  Danas je državni praznik Republike Srbije Dan državnosti koji se praznuje 15. i 16. februara. Za vreme praznika neki će objekti raditi skraćeno, a neki će biti zatvoreni, pošto su zvanično neradni dani i subota, nedelja i ponedeljak.

 • Doček Srpske nove godine (foto: Đorđe Đoković)
  Organizovan doček

  Došla nam je i Srpska nova godina

  Na Gradskom trgu dolazak Srpske nove godine sačekalo je stotinak Valjevaca uz Divlji kesten i vatromet u ponoć, koji se "čuo", ali se zbog guste magle nije video. Slabo interesovanje posetilaca i pored besplatnih pljeskavica.

 • Doček Nove 2020. (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Doček Srpske nove godine

  Mrtva trka - šta će biti skuplje, srpska za narod ili za naprednjake?

  Na Gradskom trgu za narod doček Srpske nove godine uz Divlji kesten. Za važnije naprednjake, njihove bračne drugove i prijatelje SNS, koktel i doček "Kod Laze". Umesto "radnih koktela", kako to nekad beše, SNS organizuje veseli doček.

 • Bilbord - Doček Srpske nove 2020. (foto: Đorđe Đoković)
  Na Gradskom trgu

  Doček Srpske nove godine uz Divlji kesten

  Na Grdskom trgu za Srpsku novu godinu nastupa Igor Starović i Divlji kesten, a pre tog koncerta od 21 čas Peđa Pilot Bluz bend. Svirka Igora Starovića za Novu godinu po Julijanskom kalendaru košta 470.000 dinara.

 • Slobodan Gvozdenović (foto: Đorđe Đoković)
  Valjevo

  Božićna čestitka gradonačelnika

  Gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović uputio je čestitku Srpskoj pravoslavnoj crkvi, vernicima Eparhije valjevske i Episkopu valjevskom g. Milutinu, u kojoj je čestitao Badnji dan i Božić.

 • Vatromet ispred hrama Vaskrsenja Hristovog (foto: Đorđe Đoković)
  Praznik

  Mir božiji, Hristos se rodi!

  Srpska pravoslavna crkva i vernici danas proslavljaju Božić, najradosniji hrišćanski praznik - dan rođenja Isusa Hrista. Neka Božić donese mir, ljubav i blagostanje svima!

 • Paljenje badnjaka (foto: Đorđe Đoković)
  Danas se obeležava

  Badnji dan

  Vernici koji Božić slave po julijanskom kalendaru danas obeležavaju Badnji dan. Na Badnji dan u sva tri valjevska hrama večernje bogosluženje od 17 časova. Potom će biti paljeni badnjaci u sva tri hrama, a nakon toga će uslediti vatromet.

 • Doček Nove 2020. (foto: DjordjeDjokovic)
  Doček Nove 2020. godine

  U Valjevu na Trgu, na Divčibarama u mraku

  Na Gradskom trgu u Valjevu nekoliko stotina ljudi dočekalo je Novu 2020. godinu uz Dejana Petrovića i njegov Big Bend. Na Divčibarama preko 2500 gostiju, bez struje bili nekoliko časova 31. decembra. Ugostitelji očajni, gosti ljuti.