Registracija Prijava preko FB

Tema: Praznik

 • Lazar Gojković (foto: Đorđe Đoković)
  Vernicima koji slave po Gregorijanskom kalendaru

  Gradonačelnik Valjeva čestitao Uskrs

  "Praznik nad praznicima, simbol pobede života nad smrću, novog početka i nade su samo neka od obeležja Uskrsa", navodi gradonačelnik Lazar Gojković šestitajući Uskrs svim vernicima koji slave po Gregorijanskom kalendaru.

 • Spomenik seči knezova (foto: Đorđe Đoković)
  Praznik

  Dan Valjeva

  Valjevo danas obeležava Dan grada. datum koji simbolizuje početak razvoja našeg grada kao modernog, evropskog i razvijenog naselja. Gradonačelnik Lazar Gojković je čestitao praznik grada, koji drugu godinu dočekujemo u vanrednoj situaciji, zbog borbe sa Korona virusom.

 • Spomenik proti Mateji Nenadoviću (foto: Đorđe Đoković)
  Povodom Dana državnosti

  Cveće na spomenik Proti Mateji Nenadoviću

  Povodom Dana državnosti, gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković i predstavnici Vojske Srbije u Valjevu položili su cveće na spomenik Proti Mateji Nenadoviću. Potom je gradonačelnik obišao novu postavku u Narodnom muzeju posvećenu Drugom svetskom ratu, koja je od danas otvorena za posetioce.

 • Zastava Srbije (foto: Đorđe Đoković)
  Praznik Srbije

  Dan državnosti

  Danas je državni praznik Republike Srbije Dan državnosti koji se praznuje 15. i 16. februara, a ustanovljen u spomen na dan kada je na zboru u Orašcu 1804. godine podignut Prvi srpski ustanak. Pored toga što je Dan državnosti, on je i Dan ustavnosti Srbije.

 • Ledeni krst spušten u Kolubaru (foto: Đorđe Đoković)
  Na Bogojavljenje

  U Valjevu ove godine bez plivanja za Časni krst

  Tradicionalno plivanja za Časni krst na Gradcu kod "Berkove" brane ove godine nije održano. Bogojavljenje je obeleženo liturgijom i osvećenjem vode, a ledeni krst spušten je u Kolubaru sa mermernog mosta kod Grand hotela.

 • Badnjaci (foto: Đorđe Đoković)
  Danas je Božić

  Mir božiji, hristos se rodi!

  Crkve koje se pridržavaju Julijanskog kalendara Božić obeležavaju 7. januara. Srpska pravoslavna crkva i vernici danas proslavljaju Božić, najradosniji hrišćanski praznik - dan rođenja Isusa Hrista. Neka Božić donese mir, ljubav i blagostanje svima!

 • Lazar Gojković (foto: DjordjeDjokovic)
  Čestitka gradonačelnika za Božić

  Puno zdravlja, sloge i napretka

  Danas je Badnji dan i uoči Božića, najradosnijeg hrišćanskog praznika, koji slave pravoslavni vernici 7. januara, administratoru Eparhije valjevske vladiki Lavrentiju, čestitku je uputio gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković.

 • Slava Valjeva Druge Trojice - litija (foto: DjordjeDjokovic)
  Duhovska litija gradskim ulicama

  Obeležena slava Valjeva - Druge Trojice

  Duhovskom litijom centralnim gradskim ulicama, od Hrama Vaskrsenja Gospodnjeg do crkve Pokrova presvete Bogorodice, gde je obavljen čin rezanja slavskog kolača i upisan zapis u hrast koji se nalazi u porti Crkve, obeležena je slava grada Valjeva, Duhovski ponedeljak - Druge Trojice.

 • Uskršnja jaja (foto: Đorđe Đoković)
  Najradosniji hrišćanski praznik

  Danas je Vaskrs - Hristos vaskrse

  Pravoslavni hrišćani obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života nad smrću.

 • Gradska uprava (foto: Đorđe Đoković)
  Praznik

  Dan državnosti Srbije

  Danas je državni praznik Republike Srbije Dan državnosti koji se praznuje 15. i 16. februara. Za vreme praznika neki će objekti raditi skraćeno, a neki će biti zatvoreni, pošto su zvanično neradni dani i subota, nedelja i ponedeljak.