Registracija Prijava preko FB

Tema: Praznik

 • Spomen groblje iz Prvog svetskog rata (foto: Đorđe Đoković)
  Državni praznik

  Dan Primirja u Prvom svetskom ratu

  Dan Primirja u Prvom svetskom ratu obeležava se svake godine 11. novembra u znak sećanja na primirje potpisano između saveznika i Nemačke, koje je označilo ujedno prekid neprijateljstava i kraj rata. Ovaj datum proglašen je kao nacionalni praznik u Srbiji.

 • Duhovska litija (foto: Đorđe Đoković)
  Duhovski ponedeljak- Druge Trojice

  Slava Valjeva bez gradonačelnika i episkopa Milutina

  Slava Valjeva, Duhovski ponedeljak-Druge Trojice obeležena je liturgijom, duhovskom litijom centralnim gradskim ulicama i rezanjem slavskog kolača u crkvi Pokrova presvete Bogorodice. Ove godine bez gradonačelnika i episkopa valjevskog g. Milutina.

 • Prvomajski protest (foto: Ne davimo Beograd)
  Sindikati organizuju u Beogradu

  Prvomajski protest – "Veće plate za opstanak i ostanak"

  Prvomajski protest u organizaciji Ujedinjenih granskih sindikata "Nezavisnost" i Saveza samostalnih sindikata Srbije počinje danas, na praznik rada, u 12 časova na trgu Nikole Pašića u Beogradu.

 • Uskršnja jaja (foto: Đorđe Đoković)
  Praznik

  Danas je Vaskrs- Hristos vaskrse!

  Hrišćani obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista, praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života nad smrću.

 • Uskršnja jaja (foto: Kolubarske.rs)
  Pravoslavni hrišćani obeležavaju

  Danas je Veliki petak

  Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Veliki petak, dan kada je Isus Hristos umro raspet na krstu na Golgoti. Običaj je da se na Veliki petak farbaju uskršnja jaja, najčešće crvenom bojom koja simbolizuje Hristovu krv.

 • Dobitnici nagrade grada Valjeva (foto: Đorđe Đoković)
  Dodelom nagrada

  Obeležen Dan grada

  Dodelom priznanja najuspešnijim pojedincima i kolektivima obeležen je Dan grada 20. mart. "Raduje to što Valjevo ima puno mladih i pametnih ljudi, a neki od njih su danas nagrađeni najvećim priznanjem Grada", rečeno je na svečanoj akademiji povodom Dana grada.

 • Dan grada 2018. (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Danas je Dan Valjeva

  Svečana akademija i nagrade za najuspešnije

  Danas će u podne biti održana Svečana akademija povodom Dana grada. Na svečanosti će biti uručeno najviše priznanje grada najuspešnijim pojedincima i kolektivima. Ove godine nije dodeljena nagrada u oblasti urbanizma i arhitekkture.

 • Policajac poklanja karanfil (foto: PU Valjevo)
  Osmomartovski znak pažnje

  Policajci sugrađankama poklonili karanfil

  Saobraćajna policija danas je Valjevkama za volanom priredila iznenađenje povodom 8. marta Dana žena. Prva pomisao bila je – prekršaj, ispostavilo se – čestitka i cvet.

 • Zastava Srbije (foto: Đorđe Đoković)
  Sretenje

  Dan državnosti

  Danas je državni praznik Republike Srbije Dan državnosti koji se praznuje 15. i 16. februara. Pored toga što je Dan državnosti, on je i Dan ustavnosti Srbije. Hrišćani ovaj dan slave kao Sretenje koje se uvek obeležava 40 dan od Božića

 • Svetosavska akademija u KPZ Valjevo (foto: Kolubarske.rs)
  Na Svetosavskoj akademiji u KPZ za maloletnike

  Uručeno priznanje "Od zlata beseda" i nagarde osuđenicima

  U Kazneno-popravnom zavodu za maloletnike u Valjevu održana je Svetosavska akademija na kojoj je svešteniku Dejanu Tripkoviću, duhovniku KPZ, uručeno priznanje "Od zlata beseda". Tradicionalno, najboljim osuđenim licima dodeljene su nagrade i knjige.