Tema: Praznik

 • Aleksandar Kovačević (foto: Kolubarske.rs)
  Rekordan broj učesnika

  Aleksandar Kovačević i ove godine prvi doplivao do časnog krsta

  Na verski praznik Bogojavljenje u tradicionalnom plivanju za Časni krst, održanom danas na Berkovoj brani na Gradcu uz rekordan broj od 83 učesnika, pobedio je osamnaestogodišnji Aleksandar Kovačević, učenik Tehničke škole.

 • Dočeg Srpske na Gradskom trgu (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
  Iz gradske kase

  Za dva sata pesme Miroslava Ilića za Srpsku 12.000 evra

  Doček Srpske nove godine u Valjevu, koji organizuje Grad, koštaće 12. 000 evra. Na Gradskom trgu od 22 časa goste će zabavljati Miroslav Ilić, a u ponoć će "biti priređen veliki vatromet".

 • Paljenje badnjaka (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
  U hramovima SPC u Valjevu

  Raspored bogosluženja za božićne praznike

  Eparhija valjevska objavila je raspored bogosluženja u hramovima Srpske pravoslavne crkve u Valjevu tokom predstojećih božićnih praznika.

 • Lazar Gojković (foto: DjordjeDjokovic)
  Praznik

  Čestitka gradonačelnika Valjeva za katolički Božić

  Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković čestitao je Badnji dan i Božić sugrađanima koji slave po gregorijanskom kalendaru i župniku Rimokatoličke župe Obitelji u Valjevu Leonidu Bevzi.

 • Delegacija Vojske Srbije (foto: Kolubarske.rs)
  Državni praznik

  Obeležen Dan primirja

  U Valjevu su na Novom groblju predstavnici Vojske Srbije i grada Valjeva položili cvće na Spomen groblje iz Prvog svetskog rata. Pukovnik Saša Stojiljković, komandant Drugog centra za obuku u Valjevu je predvodio delegaciju Vojske Srbije, dok su u ime Grada cveće položili zamenik i sekretar Skupštine grada Viktor Mićić i Mladen Simović.

 • Spomen groblje iz Prvog svetskog rata (foto: Đorđe Đoković)
  Državni praznik

  Dan Primirja u Prvom svetskom ratu

  Dan primirja u Prvom svetskom ratu obeležava se u znak sećanja na 11. novembar 1918. godine, kada je u Francuskoj, u specijalnom vagonu maršala Ferdinanda Foša, potpisano primirje u Prvom svetskom ratu. Danas će u 11 časova predstavnici grada Valjeva i Vojske Srbije položiti vence na Spomen-groblje iz Prvog svetskog rata na Novom groblju u Valjevu.

 • Duhovska litija (foto: Kolubarske.rs)
  Duhovski ponedeljak

  Obeležena Slava Valjeva - Druge trojice

  Jutarnjom liturgijom i duhovskom litijom centralnim gradskim ulicama obeležena je slava grada Valjeva, Duhovski ponedeljak - Druge Trojice. "Danas smo svi ujedinjeni u obeležavanju slave grada Valjeva i uz Božju pomoć, ali i uz veliki trud i zalaganje, doprinosimo napretku našeg grada", rekao je gradonačlenik Valjeva Lazar Gojković.

 • Slava Valjeva (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
  U ponedeljak je 13. juna

  Slava grada Valjeva

  Slava grada Valjeva Druge Trojice- Duhovski ponedeljak je 13. juna. U porti Crkve biće obavljen čin lomljenja slavskog kolača. Zbog duhovske litije će Sinđelićeva, Karađorđena i Ulica vojvode Mišići biti zatvorene za saobraćaj od 10 do 11 časova.

 • Jocić, Pajković i Gojković (foto: Đorđe Đoković)
  Zbog nagrade optuženom za krivično delo trgovina ljudima

  Moralni sunovrat

  Na svečanoj akademiji povodom Dana grada, Mališa Pajković prilikom uručenja nagrade pozdravljen snažnim aplauzom. "Bio sam iznenađen drskošću Mališe Pajkovića koji je došao na svečanu akademiju kao da se ništa ne događa", rekao je...

 • Dobitnici nagrade Valjeva (foto: Đorđe Đoković)
  Svečana akademija

  Obeležen Dan Valjeva i uručene nagrade Grada za 2021.

  Dan grada Valjeva 20. mart obeležen je svečanom akademijom i uručenjem nagrada najuspešnijim pojedincima i kolektivima za 2021. godinu. "U godinama koje dolaze, biće prilike da nagradimo najbolje od najboljih samo ako smo živi, zdravi i slobodni", rekao je gradonačelnik Lazar Gojković.