Registracija Prijava preko FB

Tema: Praznik

 • Dobitnici nagrade grada Valjeva (foto: Đorđe Đoković)
  Dodelom nagrada

  Obeležen Dan grada

  Dodelom priznanja najuspešnijim pojedincima i kolektivima obeležen je Dan grada 20. mart. "Raduje to što Valjevo ima puno mladih i pametnih ljudi, a neki od njih su danas nagrađeni najvećim priznanjem Grada", rečeno je na svečanoj akademiji povodom Dana grada.

 • Dan grada 2018. (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Danas je Dan Valjeva

  Svečana akademija i nagrade za najuspešnije

  Danas će u podne biti održana Svečana akademija povodom Dana grada. Na svečanosti će biti uručeno najviše priznanje grada najuspešnijim pojedincima i kolektivima. Ove godine nije dodeljena nagrada u oblasti urbanizma i arhitekkture.

 • Policajac poklanja karanfil (foto: PU Valjevo)
  Osmomartovski znak pažnje

  Policajci sugrađankama poklonili karanfil

  Saobraćajna policija danas je Valjevkama za volanom priredila iznenađenje povodom 8. marta Dana žena. Prva pomisao bila je – prekršaj, ispostavilo se – čestitka i cvet.

 • Zastava Srbije (foto: Đorđe Đoković)
  Sretenje

  Dan državnosti

  Danas je državni praznik Republike Srbije Dan državnosti koji se praznuje 15. i 16. februara. Pored toga što je Dan državnosti, on je i Dan ustavnosti Srbije. Hrišćani ovaj dan slave kao Sretenje koje se uvek obeležava 40 dan od Božića

 • Svetosavska akademija u KPZ Valjevo (foto: Kolubarske.rs)
  Na Svetosavskoj akademiji u KPZ za maloletnike

  Uručeno priznanje "Od zlata beseda" i nagarde osuđenicima

  U Kazneno-popravnom zavodu za maloletnike u Valjevu održana je Svetosavska akademija na kojoj je svešteniku Dejanu Tripkoviću, duhovniku KPZ, uručeno priznanje "Od zlata beseda". Tradicionalno, najboljim osuđenim licima dodeljene su nagrade i knjige.

 • Milica Perinčić (foto: Đorđe Đoković)
  Plivanje za Časni bogojavljenski krst

  Milica Perinčić prva do Časnog krsta

  U tradicionalnom plivanju za Časni krst, na verski praznik Bogojavljenje, pobedila je 33-godišnja Milica Perinčić, medicinska sestra iz Valjeva. Plivanje za Časni krst u Valjevu prvi put je organizovano 2010. godine.

 • Doček Srpske nove godine (foto: Đorđe Đoković)
  Na Gradskom trgu

  Srpsku novu dočekalo nešto više od 200 ljudi

  Srpsku novu godinu na Gradskom trgu dočekalo je nešto više od 200 ljudi uz di-džejeve, trubače i vatromet. "Želim vam svake sreće, zdravlja i uspeha. Hristos se rodi i srećna vam Srpska nova godina", čestitao je gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović.

 • Doček Srpske nove godine 2018. (foto: Đorđe Đoković)
  Za srpsku novu godinu

  Uz trubače i di-džejeve biće besplatno kuvano vino i rakija

  Za Srpsku novu godinu na Gradskom trgu zanimljiv program, prilagođen raznim ukusima i svim generacijama. Grad Valjevo je obezbedio besplatno kuvano vino i rakiju, piše u informaciji iz Kabineta gradonačelnika.

 • Bilbord (foto: Đorđe Đoković)
  Netransparentno trošenje novca

  Za Srpsku novu trubači, vatromet i dva di-džeja

  Srpsku novu godinu, sudeći prema bilbordu, dočekaćemo uz dva di-džeja, trubače i vatromet. Grad i Turistička organizacija doček organizuju netransparentno, najverovatnije zaključivanjem više ugovora male vrednosti na, za sada, nepoznati iznos.

 • Vatromet na Badnje veče 2019. (foto: Đorđe Đoković)
  Srpska pravoslavna crkva i vernici danas proslavljaju Božić

  Mir božiji, Hristos se rodi

  Srpska pravoslavna crkva i vernici danas proslavljaju Božić, najradosniji hrišćanski praznik - dan rođenja Isusa Hrista. Neka Božić donese mir, ljubav i blagostanje svima!