Registracija Prijava preko FB

Tema: Istražujemo

 • Sajt Nevidljiva deca (skrinšot)
  Kolubarske.rs istražuju

  "Nevidljiva deca" human projekat ili zloupotreba? (treći deo)

  Krivična prijava podneta je i protiv odgovornih lica i zaposlenih u Domu zdravlja u vezi projekta "Nevidljiva deca” zbog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja, nesavestan rad u službi i nenamensko trošenje budžeskih sredstava.

 • Logo Nevidljiva deca
  Do istine je nemoguće doći

  "Nevidljiva deca" human projekat ili zloupotreba (drugi deo)

  Prvo ročište osumnjičenima na realizaciji projekta "Nevidljiva deca" za krivična dela falsifikovanja službene isprave i zloupotrebe službenog položaja održano je 4. februara ove godine, a nastavak suđenja je zakazan za mart, nezvanično saznaju Kolubarske.rs.

 • Sajt Nevidljiva deca (skrinšot)
  Kolubarske.rs istražuju

  "Nevidljiva deca" human projekat ili zloupotreba? (Prvi deo)

  U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu formiran je predmet protiv sedam osoba koje su bile angažovane na realizaciji projekta "Nevidljiva deca" zbog krivičnog dela falsifikovanja službene isprave i zloupotrebe službenog položaja,

 • Put koji treba da se gradi ili proširi (foto: Kolubarske.rs)
  Na zahtev Grada i po rešenju Vlade Srbije

  Parcela Milutinovića je javni interes, ostale nisu!

  Na zahtev Grada Valjeva, Vlada Republike Srbije je utvrdila javni interes za eksproprijaciju samo jedne parcele, i to Mirjane Milutinović, u cilju izgradnje puta. Ostale parcele, preko kojih će proći put, ni za Grad, ni za Vladu nisu javni interes.

 • Doček Srpske nove godine na Gradskom trgu (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Račun dostavljen tek nakon zahteva Kolubarskih.rs

  Kad je veselje i Grad je efikasan!

  Račun za plaćanje koncerta Šabana Šaulića, Gordana Šaulić, PR je dostavila 14. marta ili tek nakon što su Kolubarske.rs tražile na uvid dokument, a 1,5 milona dinara je uplaćeno 5. januara.

 • Doček Srpske nove godine (foto: Đorđe Đoković)
  Gradonačelnik i "Belodedić" driblaju Valjevce

  U javnoj nabavci za koncert Šabana Šaulića nije bilo sve "čisto i pošteno!"

  U javnoj nabavci koju je raspisao Grad za "organizaciju izvođenja muzičkog koncerta Šabana Šaulića za doček Srpske Nove 2018. godine na Gradskom trgu" nije bilo sve "čisto i pošteno", otkrivaju Kolubarske.rs.

 • Reno megan (foto: Đorđe Đoković)
  Za pet meseci, sedam automobila

  Da li je najveći uspeh vlasti kupovina novih automobila?

  Gradsko rukovodstvo je za pet meseci kupilo sedam novih automobila za koje je iz gradske kase izdvojeno 11,5 miliona dinara. Nedavno je nabavljeno pet novih automobila koja su koštala blizu šest miliona dinara. Najvredniji među njima je "reno megan", koji košta oko dva miliona dinara, a pored te limuzine kupljene su i četiri "dacie sandero".

 • Odbornici SPS i SNS (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Ko plaća partije

  SNS milijarder, SPS milioner, a građani... ?

  Prema godišnjem finansijskom izveštaju ukupan prihod SNS u 2014. godini iznosio je oko 1,1 milijardu dinara, dok je SPS imao prihod od oko 497 miliona dinara. S tim, što SNS nije prikazala prihode dobijene iz republičkog budžeta za redovan rad.

 • Ambulanta u Divcima (foto: Đorđe Đoković)
  Da li su Norvežani odustali od ambulante u Divcima?

  Jokić zbog svoje izjave vređao odbornika

  Predsednik lokalnog parlamenta Mihailo Jokić je, na sednici Skupštine grada u petak, demantovao sebe, pritom optužujući odbornika da govori neistinu, koji je zapravo ponovio samo ono što je Jokić izgovorio nekoliko dana ranije.

 • Gradilište (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Istražujemo

  Siva ekonomija, mit i stvarnost

  U prva tri meseca ove godine, u Kolubarskom okrugu, inspekcija rada zatekla je 84 radnika na crno kontrolišući 315 preduzeća različite delatnosti, u kojima je zaposleno preko 10.000 radnika. Da li je to podatak koji upućuje na strahovite razmere sive ekonomije i gde je, zapravo, siva ekonomija, istražuju Kolubarske.rs.