Tema: Istražujemo

 • Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
  Istražujemo

  Lakše je kršiti zakon nego sistemski rešiti problem

  Bolnica je za pet godina iz budžeta grada dobila skoro 13 miliona dinara, prvo, preko Unije mladih Evropa, a potom preko Observatorie centar. O čemu se radi, šta Grad finansira - edukaciju ili dopunski rad beogradskih lekara u bolnici, i zašto preko udruženja, a ne direktno?

 • Hram Vaskrsenja Hristovog (foto: Kolubarske.rs)
  Istražujemo

  Kreativno izigravanje zakona - umesto udruženjima novac crkvi i bolnici

  Od preko 105 miliona dinara, koliko je za pet godina iz budžeta izdvojeno za udruženja, više od polovine novca je dato valjevskoj crkvi i bolnici. Da li je crkva udruženje, da li su građevinski radovi program, zbog čega bolnica preko nekog udruženja dolazi do novca i za koje namene?

 • Slobodan Ilić (foto: Kolubarske.rs)
  Neophodan novi model

  Istraživanje: Valjevski čađavi vazduh i sistem daljinskog grejanja - Može li drugačije?

  Postojeći model finansiranja i podsticaja za priključenje na sistem daljinskog grejanja u Valjevu ne funkcioniše i ne daje preko potreban rezultat, rekao je dr Slobodan Ilić saopštavajući rezultate istraživanja i analize "14 godina Toplane Valjevo: Valjevski čađavi vazduh i sistem daljinskog grejanja - Može li drugačije?"

 • Knjiga Valjevo pamti (foto: DjordjeDjokovic)
  Za novogodišnje koktele i poklone iz budžeta potrošeno skoro dva miliona

  I Ruski knezovi su bili skromniji

  Za novogodišnju gozbu, poklone i čestitke za 2020. godinu potrošeno je blizu dva miliona dinara. Grad kupovao i knjige, među njima "Trudnoća i beba", autori član Gradskog veća i njegov sin. Da li je novogodišnja proslava SNS plaćena novcem iz kase Grada?

 • (foto: Đorđe Đoković)
  #GRAĐANIIMAJUMOĆ ISTRAŽUJEMO

  Podignuta optužnica protiv sedmoro zbog zloupotreba u projektu "Nevidljiva deca"

  Protiv sedam osoba angažovanih na projektu "Nevidljiva deca" podignuta je optužnica za krivično delo zloupotreba službenog položaja i zloupotreba službenog položaja u pomaganju. Među njima je šef odborničke grupe SNS Radoica Rstić i direktorka Centra za socijalni rad Katarina Milićević.

 • Nevidljiva deca
  #GrađaniImajuMoć Istražujemo

  "Nevidljiva deca" - vidljive zloupotrebe: retroaktivni ugovori i isplate bez ugovora

  Da nešto nije uredu u vezi projekta "Nevidljiva deca" ukazalo je, već u decembru 2017. godine, to što niko od angažovanih lica nije potpisao ugovor, a realizacija projekta i isplata novca je počela u junu 2017. godine.

 • Dobro došli u Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
  Digitalizacija poljoprivrede

  Valjevo prati "velike" u kupovini softvera od NITES-a

  Valjevo je za skoro deset miliona dinara kupilo softver za razvoj agrara od firme NITES grupe, čiji je jedan od direktora Bojan Kisić, suprug ministarke Nele Kuburović i brat Darije Kisić Tepavčević. U godini kada je kupljen softer za poljoprivredu je potrošeno 8 miliona dinara.

 • Javno - Istraživanja

  BIRN piše o poslovima porodice Kisić

  Kompanije bliske Bojanu Kisiću, suprugu Nele Kuburović i bratu Darije Kisić Tepavčević, dobile su ugovore sa javnim preduzećima i ministarstvima vredne 26,8 miliona evra. Među klijentima je i grad Valjevo, piše BIRN.

 • Sajt Nevidljiva deca (skrinšot)
  Kolubarske.rs istražuju

  "Nevidljiva deca" human projekat ili zloupotreba? (treći deo)

  Krivična prijava podneta je i protiv odgovornih lica i zaposlenih u Domu zdravlja u vezi projekta "Nevidljiva deca” zbog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja, nesavestan rad u službi i nenamensko trošenje budžeskih sredstava.

 • Logo Nevidljiva deca
  Do istine je nemoguće doći

  "Nevidljiva deca" human projekat ili zloupotreba (drugi deo)

  Prvo ročište osumnjičenima na realizaciji projekta "Nevidljiva deca" za krivična dela falsifikovanja službene isprave i zloupotrebe službenog položaja održano je 4. februara ove godine, a nastavak suđenja je zakazan za mart, nezvanično saznaju Kolubarske.rs.