Tema: Izbori

 • Đorđe Pavlović i Snežana Mijatović (foto: Kolubarske.rs)
  Lokalni izbori 2024

  Pokret Sad: "Desiće se promene koje će aktuelnu vlast oduvati sa političke scene"

  "Promene su neizbežne. Vetrovi promena dolaze i duvaju, a tada aktuelnoj vlasti pomoći neće biti ni od sudova, ni od komisija, ni od malverzcija sa propisima..., jednostavno će biti oduvani sa političke scene", poručili su..,

 • Vučević i Gojković - otvaranje Gerontološkog centra
  Izbori 2024 - Politički marketing

  SNS: Pet razloga koji čine Valjevo još boljim

  Da li ste znali da je napokon otvoren Gerontološki centar? Valjevo danas ima realizovane projekte kojima može da se pohvali, a građani mogu da budu sigurni da će data obećanja biti i ispunjena - za Valjevo sutra.

 • Izbori 2020 (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Lokalni izbori 2024

  Utvrđen konačan broj birača u Valjevu za izbore 2. juna

  Ukupan broj birača na lokalnim izborima u Valjevu koji će biti održani 2. juna, je 74.875, objavljeno je u Službenom glasniku grada Valjeva. To je dva manje birača nego što je bio slučaj na izborima održanim 17. decembra 2023. godine.

 • Izbori (foto: Đorđe Đoković)
  Lokalni izbori 2024

  Predizborni inženjering (ni)je rešio lokalne izbore!?!

  Vreme nam ubrzano curi, ljudi umiru, generacije nestaju, Valjevo se prazni! Momentalno se mora prestati sa mlaćenjem prazne slame i bušenjem balona građanskog nezadovoljstva! Da li smo kadri da se izborimo da budemo gospodari svoje sudbine?

 • Izbori (ilustracija Dušan Arsenić)
  GIK utvrdio zbirnu listu

  Na izborima u Valjevu šest izbornih lista

  Gradska izborna komisija (GIK) Valjeva usvojila je zbirnu izbornu listu sa šest prethodno proglašenih za izbore za odbornike Skupštine grada. Na zbirnoj izbornoj listi nema "Pokreta sad".

 • Đorđe Pavlović i Snežana Mijatović (foto: Kolubarske.rs)
  Lokalni izbori 2024

  Neosnovano odbijanje izbornih lista imaće dalekosežne političke posledice

  Usvojanje prigovora na Rešenje o proglašenju izborne liste "Pokret sad" i odbijanje te izborne liste je političko nasilje koj može da ima dalekosežne političke posledice, rečeno je na konferenciji za novinare "Pokreta sad".

 • Pokret sad
  Saopštenje

  Pokret Sad ulaže žalbu i podnosi krivične prijave

  Nakon što je Gradska izborna komisija (GIK) usvojila prigovor jednog birača na Rešenje o proglašenju izborne liste "Pokret sad – dr Snežana Mijatović, Đorđe Pavlović – Drugačije" i ponišila Rešenje o proglašenju te izborne liste, saopštenjem za javnost se oglasio "Pokret sad".

 • Gradska izborna komisija (foto: Kolubarske.rs)
  Lokalni izbori 2024

  GIK se poigrava sa izbornim listama!?

  Gradska izborna komisija usvojila je prigovor na Rešenje o proglašenju izborne liste "Pokret sad" i donela odluku o poništenju te izborne liste. Prigovor podneli revnosni birači, a predsednik GIK nemušto odgovorio na neka pitanja Kolubarskih.rs.

 • Ujedinjeno Valjevo može (foto: Kolubarske.rs)
  Lokalni izbori

  Ujedinjeno Valjevo može uložilo prigovor: “Zeleno Valjevo" nije ispunilo pravila o zastupljenosti polova na izbornoj listi

  Koalicija "Ujedinjeno Valjevo može – Svanuće" uložila je prigovor na Rešenje GIK o proglašenju izborne liste "Ekologija, zeleno Valjevo – stil života" i traži da se poništi lista jer nije ispoštovan Zakon o lokalnim izborima.

 • Ujedinjeno Valjevo može (foto: Kolubarske.rs)
  Lokalni zbori 2024

  Svanuće saopštava: NAJEZDA LAŽNIH RUSA NA IZBORE U VALjEVU

  "Najezda lažnih Rusa registrovanih u Šapcu na izbore u Valjevu je samo očajnički pokušaj da se nekako na prevaru premosti katastrofalni rejting SNS-a", navodi se u saopštenju "Svanuća" nakon što je proglašena lista Evropske zelene partije registrovane kao manjinska ruska stranka.