Tema: Izbori

 • Valjevo i okolina (foto: Đorđe Đoković)
  Biračka mesta otvorena od 8 do 18 časova

  Izbori za članove Saveta mesnih zajednica

  U 37 mesnih zajednica u nedelju 6. novembra biće održani izbori za članove Saveta mesnih zajednica. Biračka mesta biće otvorena od 8 do 18 časova, a pravo glasa ima 69.746 birača.

 • Izbori 2022 (foto: Đorđe Đoković)
  Izbori 2022

  Podaci GIK: Vučić u Valjevu dobio preko 51, SNS oko 37 odsto

  Prema preliminarnim rezultatima Gradske izborne komisije (GIK) u Valjevu, nakon ponovljenih izbora za predsednika i parlament, za Aleksandra Vučića je glasalo 51,44 odsto, dok je SNS dobio 37,09 odsto birača.

 • Lokalni front Va (foto: Đorđe Đoković)
  Lokalni front o ponovljenim izborima

  “Ponavljači pokušali u zaborav da potisnu šamar koji su im Valjevci lupili 3. aprila”

  "U subotu smo imali priliku da na mnogo mesta u gradu, a i u okolini, posmatramo nadljudske napore grupe ponavljača da u zaborav potisnu šamar koji su im Valjevci lupili dve sedmice ranije. Raspustite gradsku skupštinu, tražite da se raspišu izbori za Skupštinu koja će slušati glas Valjeva!”

 • Biračko mesto broj 28 (ponovljeni izbori) (foto: Kolubarske.rs)
  Nakon ponovljenih izbora

  Naprednjaci se neznatno popravili, socijalisti skoro isti, svi ostali lošiji

  Na ponovljenim izborima za narodne poslanike na devet biračkih mesta najviše glasova 58,4 odsto dobili naprednjaci, za socijaliste je glasalo 15,6 odsto, dok su "ujednjeni" osvojili 6,5 odsto. Na biračkom mestu Dublje za samo 13 dana situacija se obrnula.

 • Izbori 2022 (foto: Đorđe Đoković)
  Izbori 2022

  U Valjevu 9.214 birača ponovo glasa

  Na 11 biračkih mesta na teritoriji grada Valjeva na kojima se ponavljaju izbori upisano je 9.214 birača ili 12,2 odsto ukupno upisanih birača na teritoriji Valjeva. Birališta su otvorena od 7 do 20 časova.

 • Skupština Srbije (foto: Kolubarske.rs)
  Od 24 kandidata

  U novom sazivu Narodne Skupštine jedan poslanik iz Valjeva

  Socijalista Đorđe Milićević će sesti u poslaničku klupu kao 16. na izbornoj listi "Ivica Dačić – premijer Srbije", i on će biti jedini predstavnik građana Valjeva u Skupštini Srbije. I Tatjana Manojlović, Valjevka, iz DS će biti poslanik, ali trenutno ne živi u rodnom gradu.

 • Biračko mesto na Petom puku (foto: Đorđe Đoković)
  Saopštenje

  Lokalni front Va o rezultatima glasanja i izbornom procesu

  Država se još jednom povukla pred partijom i svemoćnim marketingom čija glazura pokušava da prekrije stvarnu sliku o glasanju građana Srbije. Da je ova slika lažna pokazuje primer Valjeva: SNS i SPS zajedno su izgubili preko sedam hiljada glasova za dvadesetak meseci.

 • Mionica (foto: Đorđe Đoković)
  Glasanje van biračkog mesta

  Izborna komisija u Mionici odbila primedbe opozicije na izborni proces

  Lokalna izborna komisija odbila je primedbe na regularnost izbornog procesa u Mionici koje je podneo izborni štab koalicija Ujedinjeni za pobedu Srbije. Primedbe se odnose na proces glasanja van biračkog mesta nepokretnih građana.

 • Izbori 2022 (foto: Đorđe Đoković)
  Zbog nepravilnosti

  GIK donela rešenja o ponavljanju izbora na 11 biračkih mesta

  Na 11 biračkih mesta u Valjeva biće ponovljeni parlamentarni i predsednički izbori. GIK je donela rešenja o ponavljanju glasanja na devet biračkih mesta za izbor narodnih poslanika i na tri biračka mesta za izbor predsednika.

 • Glasanje (foto: Đorđe Đoković)
  Rezultati izbora u Kolubarskom okrugu

  U Valjevu se ponavljaju parlamentarni izbori na devet biračkih mesta

  U Valjevu će zbog nepravilnosti biti ponovljeni izbori na devet biračkih mesta, potvrđeno nam je u Gradskoj izbornoj komisiji (GIK). Kako saznajemo radi se o tome da nisu potpisana oba zapisnika i predsedničkih i parlamentarnih izbora.