Tema: Divčibare

 • Jezero na Divčibarama (foto: Kolubarske.rs)
  Uoči sednice Komisije za planove 1. jula

  Plansko uređenje Divčibara – hoće li nas čuti ovoga puta?

  Ako se oko jednog cilja okupi 525 ljudi od 18 do 90 godina, bez ikakvih finansijskih ili bilo kakvih drugih interesa, osim očuvanja i dobrobiti Divčibara, onda svakako treba čuti šta to poručuju urbanistima i gradskoj vlasti u Valjevu.

 • Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
  Neznanje ili namera

  Hoće li urbanizam na Divčibarama na "popravni"

  Divčibarski borovi, jele, breze... "ustupaju" mesto apartmanima koji "dosežu do neba". I sve po zakonu. Gde započinje, a gde završava put nastanka objekta na mestu šume, objekta visine često i šest spratova, stručno definsane oznakom P+Pk?

 • Ulica Zorke Manojlović (foto: Milena Kuzmanović)
  Prolazi pored placa Manojlovića

  Majka Mikija Manojlovića dobila ulicu na Divčibarama

  Na spisku ulica na Divčibarama nalazi se i Ulica. Zorke Manojlović. Zorka je majka našeg glumca Mikija Manojlovića, a ova ulica prolazi pored placa Manojlovića na Divčibarama. "Mnogi koji su zaslužni za razvoj Divčibara, nemaju svoju ulicu"...

 • Titov gaj (foto: Kolubarske.rs)
  Prvomajski praznici

  Na divčibarskim livadama više automobila nego ljudi

  Nekoliko hiljada gostiju boravilo je na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Ove godine su izostali tradicionalni prvomajski uranci. Na livadama više automobila nego ljudi.

 • Žičara (foto: Kolubarske.rs)
  U organizaciji Divčibare Ski Resort

  Prvomajski praznici na Divčibarama

  Za prvomajske praznike Divčibare Ski Resort na ski stazi Crni vrh na Divčibarama organizuje panoramske vožnje žičarom. Biće otvoren avantura park i zip line za sve posetioce.

 • Srušena česma (foto: Kolubarske.rs)
  Prethodne nedelje

  Srušena česma na odmorištu pored puta za Divčibare

  Česma ili izvor Svete Petke na kojoj je pre nekoliko godina postavljen krst, koja se nalazi na odmorištu pored puta Krčmar-Divčibare, srušena je pre desetak dana. Nezvanično saznajemo česmu je srušio...

 • Ski staza Crni vrh (foto: Kolubarske.rs)
  U subotu 26. marta

  Humanitarna ski trka na Divčibarama

  Divčibare Ski Resort, u saradnji sa Udruženjem “Naši snovi”, u subotu 26. marta organizuje humanitarnu ski trku u paralelnom slalomu sa početkom u 10 časova na ski stazi Crni vrh. Za vreme trajanje trke nastupaće DJ Bruce Hullter.

 • Ski staza na Divčibarama (foto: Đorđe Đoković)
  Pod pritiskom javnosti i argumenata struke

  Gradsko rukovodstvo odustalo od novog Plana za Divčibare

  Pod pritiskom javnosti i argumenata struke, ali i zbog toga što je u suprotnosti sa Odlukom Skupštine grada, gradsko rukovodstvo je odustalo od predloženih izmena i dopuna Plana za Divčibare i praktično ceo postupak vraća na početak.

 • Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
  Primedbe dostavljene Gradskoj upravi

  Grupa građana smatra da novi plan za Divčibare ne treba usvojiti

  Primedbe na Nacrt izmena i dopuna plana generalne regulacije za turistički centar Divčibare uputila je Gradskoj upravi i neformalna grupa građana, njih 263, uživalaca, poštovalaca Divčibara i Maljena, različitih starosnih grupa, bez ikakvih finansija, različitih profila obrazovanja.

 • Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
  Hoteli neograničene spratnosti, smanjena ukupna zelena površina

  Novi plan za Divčibare bez ozbiljne analize

  Po čijoj zamisli se menja plan za Divčibare, zašto prvo nije urađena razvojna strategija, ekonomska i tržišna analiza, da li to neko pokušava da na brzinu, prema svom ukusu, odredi budućnost Divčibara, pitali smo glavnog urbanistu Valjeva Jasnu Mićić.