Registracija Prijava preko FB

Tema: Divčibare

 • Aerozagađenje (foto: Đorđe Đoković)
  CRTA projekat #Građaniimajumoć

  Bez traga potrošeno 58,3 miliona dinara iz eko fonda

  Pre tri godine za izgradnju postrojenja za preradu otpadnih voda na Divčibarama bilo je opredeljeno iz eko fonda 31,5 miliona dinara. Postrojenje nije izgrađeno, gde je završio novac? Istražujemo i kako je trošen eko fond prethodne četiri godine.

 • Otpadne vode u Crnoj Kamenici (foto: Kolubarske.rs)
  CRTA projekat #Građaniimajumoć

  Do kada će u divčibarskim rekama biti više fekalija nego riba?

  Najkasnije do sredine 2023. godine biće rešen jedan od najvećih infrastrukturnih i ekoloških problema na DIivčibarama. Biće izgrađena kanalizaciona mreže i fabrika za prečišćavanje otpadnih voda, procena je da će radovi koštati oko 10 miliona evra.

 • Gradilište na Divčibarama (foto: Kolubarske.rs)
  CRTA projekat #GrađaniImajuMoć

  Divčibare su mogle imati fabriku otpadnih voda da dokumentacija nije završila u fioci!

  Tehnička dokumentacija kanalizacije i postrojenja za prečišćavnaje otpadnih voda na Divčibarama vredna 11,3 miliona, koju je 2006. Ministarstvo trgovine, turizma i usluga poklonilo Valjevu, završila je u fioci, a sada se radi nova!

 • Jezero u centru Divčibara (foto: Kolubarske.rs)
  #GrađaniImajuMoć

  Otpadne vode završavaju u reci umesto u fabrici

  Izlivanje otpadnih i fekalnih voda u reke i potoke, predstavlja veliki ekološki problem na Divčibarama. Naročito poslednjih godina kada se grade hoteli, a na većem delu planine nema kanalizacije, ni postrojenja za preradu otpadnih voda.

 • Jezero u centru Divčibara (foto: Kolubarske.rs)
  #GrađaniImajuMoć

  Divčibarske reke i potoci bez života

  "Postrojenje otpadnih voda na Divčibarama svake godine na novom početku – nenamensko trošenje eko fonda", naziv je projekta koji realizujemo kroz CRTA projekat #GrađaniImajuMoć. O nerešenom pitanju kanalizacije na Divčibarama koje ugrožava životnu sredinu...

 • Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
  Zbog kvara na glavnoj vodovodnoj cevi

  Divčibare bez vode

  "Na Divčibarama je došlo do kvara na glavnoj vodovodnoj cevi usled čega smo bili prinuđeni da potrošačima obustavimo vodu. Popravka kvara je u toku i do kraja dana se očekuje normalizacija u vodosnabdevanju", saopšteno je iz JKP Vodovod Valjevo.

 • Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
  Valjevo

  Na Divčibarama će biti izgrađen parking za autobuse i automobile

  Sudeći prema javnoj nabavci "Projektovanje BUS parkinga na Divčibarama", u ovom turističkom centru biće izgrađen parking za autobuse i automobile. U ovogodišnjem Planu javnih nabavki, za sada, nisu planirani i radovi na izgradnji parkinga u centru Divčibara.

 • Ulica u centru Divčibara (foto: Kolubarske.rs)
  Divčibare daleko od infrastrukturnog "buma"

  Za sada ništa od Vučićevih brojnih obećanja

  Predsednik Aleksandar Vučić je u decembru 2019. obećao da će "država ubrzano preduzimati mnoge infrastrukturne radove na Divčibarama". Gradsko rukovodsto najavilo "veliki bum". Od svega za sada ništa.

 • Ski staza Crni vrh Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
  Na ski stazi crni vrh

  Nastavak ski sezone na Divčibarama

  Ski staza "Crni vrh" na Divčibarama, kojom gazduje Divčibare Ski Resort, radii od danas (nedelja 14. februara). Na stazi ima preko 40 centimetara snega, zahvaljujući veštačkom osnežavaju.

 • Divčibare (foto: www.divcibareskiresort.com)
  Nakon pauze od četiri dana

  Nastavlja se ski sezona na Divčibarama

  Ski staza "Crni vrh" na Divčibarama će, nakon pauze od četiri dana, rponovo raditi od srede 27. januara. Novi sneg na Divčibarama i povoljni uslovi za osnežavanje staze i proizvodnju veštačkog snega omogućili su nastavak ski sezone, saopšteno je iz Divčibare Ski Resorta.