Tema: Divčibare

 • Ski staza Crni vrh Divčibare (foto: Divčibare Ski Resort )
  Od petka 3. februara

  Kreće skijanje na stazi Crni vrh na Divčibarama

  Prvo ovogodišnje skijanje na ski stazi "Crni vrh" na Divčibarama počinje danas. Na stazi ima 30 centimetara utabanog snega, i narednih dana biće dodatnog osnežavanja, a prema prognozi meteorologa do kraja nedelje očekuju se i nove snežne padavine.

 • Saobraćajni kolaps na Divčibarama (foto: Gost Divčibara)
  U nedelju tri intervencije na Divčibarama

  Hitna pomoć se "teško probila" zbog saobraćajnog kolapsa

  Zbog velikog broja parkiranih automobila sa obe strane glavne ulice na Divčibarama hitna pomoć se "teško probila" do povređenog deteta. Samo u jednom danu u ovom turističkom centru ekipe Hitne su imale tri intervencije.

 • Izgradnja parkinga (foto: Kolubarske.rs)
  Investicije

  Rekonstrukcija vodovodne mreže na Divčibarama još uvek nije počela, gradi se parking i podzemna garaža

  Na Divčibarama su, pored radova na izgradnji trafostanice, u toku radovi na izgradnji parkinga i podzemne garaže. Radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže još uvek nisu počeli, tender završen prošle godine, a sledećeg meseca bi trebalo da počne izgradnja biciklističkog parka. Kanalizacija i postrojenje za preradu otpadnih voda još uvek na čekanju.

 • Radovi na izgradnji trafostanice (foto: Kolubarske.rs)
  Investicije

  Rok za izgradnju trafostanice na Divčibarama je istekao, ali će, kao i sve, biti "završeno na vreme!"

  Na Divčibarama je u toku izgradnja trafostanice koja treba da obezbedi stabilno napajanje strujom. Sudeći prema gradilišnoj tabli, radovi su već završeni. Međutim, samo je ozidana zgrada buduće trafostanice i iskopan kanal za polaganje kablovskog voda.

 • Voda nije za piće (foto: Kolubarske.rs)
  Saopštenje

  Voda na Divčibarama nije za piće

  Voda na Divčibarama nije za piće zbog poremećaja u kvalitetu sirove vode, saopšteno je iz JKP Vodovod Valjevo. Poboljšanje kvaliteta vode se očekuje već sa prvim padavinama, navodi se u saopštenju.

 • Put Krčmar-Divčibare (arhiva) (foto: Kolubarske.rs)
  Nakon 16 meseci radova

  Put Krčmar-Divčibare pušten u saobraćaj

  Put za Divčibare preko Krčmara je pušten u saobraćaj, saopštili su iz Preduzeća za puteve Valjevo. Rekonstrukcija tog puta u dužini od 12,5 kilometara, počela je 26. maja prošle godine.

 • Lokacija budućeg parkinga (foto: Kolubarske.rs)
  Okončan tender

  Parking na Divčibarama gradiće Kompresor Ing, Elektrovolt i PZP Valjevo

  Konzorcijum tri valjevske firme dobio je posao izgradnje parkinga na Divčibarama vredan 29,8 miliona dinara sa PDV-om. Njihova zajednička ponuda na javnoj nabavci bila je za oko 70.000 dinara niža od zajedničke ponude tri beogradske firme.

 • Mountain Music Fest (foto: MMF)
  Završen Mountain Music Fest

  Trodnevni spoj muzike, avanture i planine

  Sedmi Mountain Music Fest, koji je proteklog vikenda održan na Divčibarama, uprkos najavljenom lošem vremenu, okupio je preko 3000 ljubitelja planine i kvalitetne muzike.

 • Dom zdravlja na Divčibarama (foto: Kolubarske.rs)
  Čeka se saglasnost

  Otvaranje apoteke na Divčibarama zavisi od Republičke Direkcije za imovinu

  U Domu zdravlja na Divčibarama adaptiran je prostor za apoteku. Jedna privatna apoteka iz Valjeva se javila na oglas za zakup, ali više od dva meseca se čeka saglasnost Republčke direkcije za imovinu bez koje Dom zdravlja ne može da izda prostor!

 • Porušeno dečje igralište na Divčibarama (foto: Kolubarske.rs)
  Zbog usaglašavanja sa Pravilnikom o bezbednosti

  Uklonjeno dečje igralište na Divčibarama, biće urađeno novo

  Zabavno-avanturistički park za decu u centru Divčibara, porušen je krajem prošle nedelje, kako bi na istom mestu bilo izgrđeno novo igralište u skladu sa Pravilnikom o bezbednosti dečjih igrališta. Radovi će biti završeni do četvrtka.