Registracija Prijava preko FB

Tema: Divčibare

 • Jezero u centru Divčibara (foto: Kolubarske.rs)
  #GrađaniImajuMoć

  Otpadne vode završavaju u reci umesto u fabrici

  Izlivanje otpadnih i fekalnih voda u reke i potoke, predstavlja veliki ekološki problem na Divčibarama. Naročito poslednjih godina kada se grade hoteli, a na većem delu planine nema kanalizacije, ni postrojenja za preradu otpadnih voda.

 • Jezero u centru Divčibara (foto: Kolubarske.rs)
  #GrađaniImajuMoć

  Divčibarske reke i potoci bez života

  "Postrojenje otpadnih voda na Divčibarama svake godine na novom početku – nenamensko trošenje eko fonda", naziv je projekta koji realizujemo kroz CRTA projekat #GrađaniImajuMoć. O nerešenom pitanju kanalizacije na Divčibarama koje ugrožava životnu sredinu...

 • Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
  Zbog kvara na glavnoj vodovodnoj cevi

  Divčibare bez vode

  "Na Divčibarama je došlo do kvara na glavnoj vodovodnoj cevi usled čega smo bili prinuđeni da potrošačima obustavimo vodu. Popravka kvara je u toku i do kraja dana se očekuje normalizacija u vodosnabdevanju", saopšteno je iz JKP Vodovod Valjevo.

 • Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
  Valjevo

  Na Divčibarama će biti izgrađen parking za autobuse i automobile

  Sudeći prema javnoj nabavci "Projektovanje BUS parkinga na Divčibarama", u ovom turističkom centru biće izgrađen parking za autobuse i automobile. U ovogodišnjem Planu javnih nabavki, za sada, nisu planirani i radovi na izgradnji parkinga u centru Divčibara.

 • Ulica u centru Divčibara (foto: Kolubarske.rs)
  Divčibare daleko od infrastrukturnog "buma"

  Za sada ništa od Vučićevih brojnih obećanja

  Predsednik Aleksandar Vučić je u decembru 2019. obećao da će "država ubrzano preduzimati mnoge infrastrukturne radove na Divčibarama". Gradsko rukovodsto najavilo "veliki bum". Od svega za sada ništa.

 • Ski staza Crni vrh Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
  Na ski stazi crni vrh

  Nastavak ski sezone na Divčibarama

  Ski staza "Crni vrh" na Divčibarama, kojom gazduje Divčibare Ski Resort, radii od danas (nedelja 14. februara). Na stazi ima preko 40 centimetara snega, zahvaljujući veštačkom osnežavaju.

 • Divčibare (foto: www.divcibareskiresort.com)
  Nakon pauze od četiri dana

  Nastavlja se ski sezona na Divčibarama

  Ski staza "Crni vrh" na Divčibarama će, nakon pauze od četiri dana, rponovo raditi od srede 27. januara. Novi sneg na Divčibarama i povoljni uslovi za osnežavanje staze i proizvodnju veštačkog snega omogućili su nastavak ski sezone, saopšteno je iz Divčibare Ski Resorta.

 • Ski staza Crni vrh Divčibare (foto: Divčibare Ski Resort )
  Skijanje po staroj ceni

  Počela ski sezona na stazi "Crni vrh" na Divčibarama

  Ski sezona na stazi "Crni vrh" na Divčibarama počela je danas. Cenovnik ski karata nije se menjao u odnosu na prošlu godinu, besplatna vožnja za decu uzrasta do pet godina. Radno vreme skijališta je svakog dana od 9 do 16 časova.

 • Divčibare (foto: Andrija)
  Sneg na putu, kuće bez struje

  Na Divčibarama novi sneg i stari problemi

  Na Divčibarama je visina snega oko 30 centimetara, temperatura je mius dva stepena. Putari kažu da su sve saobraćajnice od juče prohodne, a vozači tvrde da je juče bilo problema na deonici Bogdanovića brdo-Divčibare.

 • Ljuljaška na osmatračnici (foto: Divčibare Ski Resort)
  Na Divčibarama, ali ne na stazi Crni vrh

  Novosađanka nije ispala iz žičare, nego je pala sa ljuljaške

  Skoro svi mediji u Srbiji, a i šire, preneli su vest uznemirujućeg naslova – "Novosađanka ispala iz žičare na Divčibarama, teško povređena", uz sliku žičare na ski stazi Crni vrh. Međutim, Novosađanka nije ispala iz žičare, nego je pala sa ljuljaške.