Tema: Divčibare

 • Polusrušeni objekat u centru Divčibara (foto: Kolubarske.rs)
  Atraktivna lokacija na Divčibarama

  Za jedan odgovor gradskoj vlasti treba više od jednog mandata – četiri i po godine!

  U centru Divčibara nalazi se polusrušeni objekat, vlasništvo porodice Ilić. Planirali su da objekat rekonstruišu, ali to još uvek nisu jer čekaju odgovr Grada na zahtev koji su podneli 2019. Odgovor su dobili 25. oktobra, nakon što...

 • Kamp kućica u parku na gradskoj parceli (foto: Kolubarske.rs)
  Više od deset godina

  Kamp kućica na gradskoj parceli u parku na Divčibarama nevidljiva za komunalnu inspekciju

  Ko je vlasnik kamp kućice na gradskoj parceli u parku na Divčibarama, ima li dozvolu...?Gradonačelnik je odgovorio tek pošto je, nakon dojave iz Gradske uprave, vlasnik sklonio kamp kućicu. Ispostavilo se da je otac...

 • Česma na pijaci
  Pitamo zbog čega

  "Suve" javne česme na Divčibarama

  U centru Divčibara postoje samo dve javne česme, jedna se nalazi u neposrednoj blizini crkve svetog Pantelejmona, a druga u sklopu novoizgrađene pijace... Nijedna ne radi. Na bušotini kod hotela "Pepa" biće postavljena javna česma.

 • Čiste Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
  Izgradnja postrojenje za preradu otpadnih voda i kanalizacije

  Projekat "čiste Divčibare" je "u završnoj fazi pregledanja"

  Ministarka Irena Vujović nije mogla da kaže kada će konačno početi radovi, obećani pre četiri godine, na izgradnji postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i kanalizacije na Divčibarama. "Projekat se nalazi u završnoj fazi pregledanja".

 • Dani gljiva Divčibare (2018.) (foto: Kolubarske.rs)
  Tradicionalno početkom oktobra

  Ovog vikenda Dani gljiva na Divčibarama

  Na Divčbarama će ovog vikenda biti održana turističko-obrazovna manifestacija "Dani gljiva Divčibare". Otvaranje manifestacije je u subotu u 11 časova ispred hotela Heba. Pored izložbe gljiva, lekovitog bilja i šumskih plodova, biće orgnanizovana i šetnja.

 • Bušotine u blizini hotela Pepa (foto: Kolubarske.rs)
  Kasne radovi, kasne elaborati...

  Voda na Divčibarama: iz bunara u slavine ili u spa sadržaje?

  Pre nego što se počne sa korišćenjem bunara za vodosnabdevanje na Divčibarama neophodno je uraditi elaborate o zonama sanitarne zaštite izvorišta i dobiti rešenja o utvrđenim zonama. Međutim Grad to još uvek nije uradio. Zašto?

 • MMF Darko Rundek (foto: gudman)
  Mali festivali imaju budućnost

  Do sada najuspešnije izdanje Mountain Music Festa

  Tri dana, tri bine, 20 izvođača i 5000 posetilaca na 1000 metara nadmorske visine, ovako je u brojkama izgledalo do sada najuspešnije izdanje Mountain Music Festa (MMF), koji je proteklog vikenda održan na Divčibarama.

 • Dolores (foto: Kolubarske.rs)
  Valjevo

  "Dolores", "Bjesovi", Rundek & Ekipa otvorili osmi MMF na Divčibarama

  Nastupom pop dvojca "Dolores", "Bjesova" i Rundeka & Ekipe započeo je Mountain Music Fest, celodnevni planinsko-muzički festival, koji se ovog vikenda od 11. do 13. avgusta, održava na Divčibarama, na prostoru ski staze Crni vrh.

 • Vodovodna mreža radovi na Divčibarama (maj 2023.) (foto: Kolubarske.rs)
  Javna nabavka okončana pre dve godine

  Otegli se radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže na Divčibarama

  Na Divčibarama su u toku radovi na rekonstrukciji i proširenju primarne vodovodne mreže, za koje je javna nabavka raspisana pre dve godine, a još uvek nije poznato kada će biti okončani. Radovi su kasnili zbog usvajnaja plana i lošeg vremena.

 • Parking Divčibare (maj 2023.) (foto: Kolubarske.rs)
  Umesto da već budu završeni

  Radovi na izgradnji parkinga na Divčibarama skuplji za milion dinara

  Umesto da radovi na izgradnji parkinga na Divčibarama, koji su počeli pre deset meseci, budu završeni, izvođači radova traže da vrednost radova bude uvećna za nešto preko milion dinara sa PDV-om u odnosu na ugovorenu cenu.