Tema: Divčibare

 • Ulica Zorke Manojlović (foto: Milena Kuzmanović)
  Prolazi pored placa Manojlovića

  Majka Mikija Manojlovića dobila ulicu na Divčibarama

  Na spisku ulica na Divčibarama nalazi se i Ulica. Zorke Manojlović. Zorka je majka našeg glumca Mikija Manojlovića, a ova ulica prolazi pored placa Manojlovića na Divčibarama. "Mnogi koji su zaslužni za razvoj Divčibara, nemaju svoju ulicu"...

 • Titov gaj (foto: Kolubarske.rs)
  Prvomajski praznici

  Na divčibarskim livadama više automobila nego ljudi

  Nekoliko hiljada gostiju boravilo je na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Ove godine su izostali tradicionalni prvomajski uranci. Na livadama više automobila nego ljudi.

 • Žičara (foto: Kolubarske.rs)
  U organizaciji Divčibare Ski Resort

  Prvomajski praznici na Divčibarama

  Za prvomajske praznike Divčibare Ski Resort na ski stazi Crni vrh na Divčibarama organizuje panoramske vožnje žičarom. Biće otvoren avantura park i zip line za sve posetioce.

 • Srušena česma (foto: Kolubarske.rs)
  Prethodne nedelje

  Srušena česma na odmorištu pored puta za Divčibare

  Česma ili izvor Svete Petke na kojoj je pre nekoliko godina postavljen krst, koja se nalazi na odmorištu pored puta Krčmar-Divčibare, srušena je pre desetak dana. Nezvanično saznajemo česmu je srušio...

 • Ski staza Crni vrh (foto: Kolubarske.rs)
  U subotu 26. marta

  Humanitarna ski trka na Divčibarama

  Divčibare Ski Resort, u saradnji sa Udruženjem “Naši snovi”, u subotu 26. marta organizuje humanitarnu ski trku u paralelnom slalomu sa početkom u 10 časova na ski stazi Crni vrh. Za vreme trajanje trke nastupaće DJ Bruce Hullter.

 • Ski staza na Divčibarama (foto: Đorđe Đoković)
  Pod pritiskom javnosti i argumenata struke

  Gradsko rukovodstvo odustalo od novog Plana za Divčibare

  Pod pritiskom javnosti i argumenata struke, ali i zbog toga što je u suprotnosti sa Odlukom Skupštine grada, gradsko rukovodstvo je odustalo od predloženih izmena i dopuna Plana za Divčibare i praktično ceo postupak vraća na početak.

 • Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
  Primedbe dostavljene Gradskoj upravi

  Grupa građana smatra da novi plan za Divčibare ne treba usvojiti

  Primedbe na Nacrt izmena i dopuna plana generalne regulacije za turistički centar Divčibare uputila je Gradskoj upravi i neformalna grupa građana, njih 263, uživalaca, poštovalaca Divčibara i Maljena, različitih starosnih grupa, bez ikakvih finansija, različitih profila obrazovanja.

 • Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
  Hoteli neograničene spratnosti, smanjena ukupna zelena površina

  Novi plan za Divčibare bez ozbiljne analize

  Po čijoj zamisli se menja plan za Divčibare, zašto prvo nije urađena razvojna strategija, ekonomska i tržišna analiza, da li to neko pokušava da na brzinu, prema svom ukusu, odredi budućnost Divčibara, pitali smo glavnog urbanistu Valjeva Jasnu Mićić.

 • Ski staza Crni vrh na Divčibarama (foto: Divčibare Ski Resort)
  Divčibare Ski Resort najavio

  Ski sezona na Divčibarama počinje u sredu

  Ski staza "Crni vrh", u okviru Divčibare Ski Resorta, počinje sa radom u sredu 15. decembra. Kako je saopšteno iz Divčibare Ski Resorta, na stazi ima 50 centimetara utabanog snega. Radno vreme skijališta je svakog dana od 9 do 16 časova.

 • Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
  Problemi

  Divčibare bez struje, mećava otežava čišćenje puteva

  Divčibare su više od jednog časa bez struje, a, prema tvrdnji gostiju i meštana, struje nije bilo ni noćas. Visina snega je preko pola metra, na mestim i preko jedan metar. Mnogi su ostali zarobljeni u vikendicama i apartmanima.