Tema: Politika

 • Narodna stranka (foto: Kolubarske.rs)
  Odgovor GrO NS na saopštenje Ivana Beljića

  Narodna stranka traži objašnjenje i odgovore na nekoliko pitanja od v.d. direktora JP "Kolubara"

  Nakon tvrdnje v.d. direktora JP "Kolubara" da je predsednik GrO NS saopštio "neproverene, nepotpune i netačne informacija" u vezi događaja na brani Stubo-Rovni 10.11, saopštenjem za javnost se oglasio GrO NS tražeći objašnjenje i odgovore na neka pitanja.

 • Vrtić Bambi (foto: Đorđe Đoković)
  Zagađenost vazduha i protokol za postupanje u vrtićima

  VPO: Sa zdravljem dece ovog grada niko nema prava da se igra

  Predškolska ustanova ne dobija izveštaje o nivou zagađenosti vazduha ni od osnivača, ni od lica ovlašćenih za merenje zagađenosti vazduha, niti ima poseban protokol za postupanje kada nivo zagađenosti vazduha dostigne granične vrednosti, navedeno je u odgovoru Predškolske ustanove "Milica Nožica".

 • Gradski odbor SNS (foto: Kolubarske.rs)
  Saopštenje poverenika

  SNS: APSOLUTNA POBEDA NA IZBORIMA ZA SAVETE MESNIH ZAJEDNICA

  Kandidati koje je podržala SNS osvojili su svih 285 mandata na izborima za savete mesnih zajednica, "Poštovaćemo potrebe i želje građana ne rečima nego delima po čemu se izdvaja politika naše stranke i našeg predsednika Aleksandra Vučića", navodi u saopštenju poverenik GrO SNS u Valjevu Lazar Gojković.

 • Đorđe Pavlović (foto: Kolubarske.rs)
  Zloupotreba položaja

  Pavlović: Predsednica Skupštine nema pravo da predlaže kandidate

  "Ukoliko je tačna izjava sekretara Skupštine grada Mladena Simovića, a nemamo razlog da sumnjamo da nije jer je preneta u javnost, predsednica Skupštine grada dr Snežana Rakić je, zloupotrebivši svoja ovlašćenja i položaj predsednika Skupštine, predložila nešto na šta nema pravo,

 • Osušene sadnice u Ulici Mirka Obradovića
  Upućen zahtev Ministarstvu

  VPO traži da se utvrdi uzrok i materijalna šteta i ko je odgovoran za sušenje 150 sadnica

  Valjevski pokret otpora je podneo zahtev za hitno postupanje Ministarstvu zaštite životne sredine sa ciljem da utvrdi činjenično stanje u vezi utrošenih budžetskih sredstava koje je grad Valjevo dobio na javnom konkursu tog Ministarstva za projekata pošumljavanja u 2021. godini.

 • Zdanje na Desankinom vencu ( januar 2018.) (foto: Đorđe Đoković)
  Zbog slučaja zgrade Radio Valjeva

  Valjevski pokret otpora podneo krivične prijave protiv gradonačelnika i gradskog pravobranioca

  Udruženje građana Valjevski pokret otpora podnelo je krivične prijave protiv gradonačelnika Valjeva Lazara Gojkovića i gradskog javnog pravobranioca Dragane Labus zbog nečinjenja. Mora neko odgovarati zbog štete koja je naneta gradu od preko 3,8 miliona dinara koju su platili građani Valjeva.

 • Narodna stranka (foto: Kolubarske.rs)
  Saopštenje NS

  Narod se sve više i brže "trezni" od opijenosti gospodarom

  Ako ostanemo zaplašeni, ukrućeni, lakoverni, i nastavimo sa životima u kojima su nam dovoljni "hlebovi i gospodari", bojimo se da će nam ova, a i sve naredne jeseni i zime biti "hladne i gladne", zaključuje u saopštenju Gradski odbor Narodne stranke.

 • Zoran Živković i Đorđe Pavlović (foto: Kolubarske.rs)
  Nakon odluka o odlaganju početka grejne sezone

  Odbornička grupa SPS-JS traži ostavku direktora i da Toplana odmah uključi grejanje

  Odbornička grupa SPS-JS u Skupštini grada traži da Toplana bez odlaganja počne grejanje korisnika, da direktor tog javnog preduzeća Janko Gagić podnese neopozivu ostavku, kao i da se godišnji računi korisnicima umanje za deset posto, ukoliko Toplana ne počne sa grejanjem.

 • Mesna zajednica Brđani (foto: Kolubarske.rs)
  Zajedničko saopštenje za javnost valjevskih opozicionih organizacija

  Čije su mesne zajednice? Još preciznije, čiji je ovo grad? 

  Zajedničkim saopštenjem za javnost na temu predstojećih izbora za svete mesnih zajednica oglasilo se nekoliko valjevskih opozicionih organizacija (Dveri, Lokalni front Va, Narodna stranka, Novi[...]

 • Konferencija za novinare Valjevskog pokreta otpora (foto: Kolubarske.rs)
  Novoosnovano udruženje

  Valjevski pokret otpora je udruženje svih onih koji žele istinske promene

  Valjevski pokret otpora osnovali su bivši funkcioneri Gradskog odbora Stranke slobode pravde ne sa ciljem da osnuju samo još jedno od mnogobrojnih udruženja građana, nego sa ciljem da se svi oni koji žele istinske promene u društvu okupe na jednom mestu. "Vredni, časni i pošteni ljudi, ljudi koji pre svega vole svoj grad...