Tema: Štab za vanredne situacije

 • Kolubara kod Granda (foto: Đorđe Đoković)
  Problema može biti kada počne da se otapa sneg

  Da li su preduzete sve mere zaštite od poplava?

  Zamenik gradonačelnika Žarko Kovač je izjavio da za sada, nema opasnosti od izlivanja Kolubare, ali problema može biti kada počne da se otapa sneg. Otuda pitanje da li je gradsko rukovodstvo preduzelo sve mere kako se ne bi ponovile majske poplave?

 • Kolubara na Jadru (foto: Đorđe Đoković)
  Više nije na snazi crveni meteo alarm

  Za sada, nema opasnosti od izlivanja Kolubare

  Na teritoriji grada Valjeva više nije na snazi crveni meteo alarm, a trenutni vodostaj Kolubare je 105 centimetara. “Za sada, nema opasnosti od izlivanja Kolubare, ali problema može biti kada počne da se otapa sneg”, rekao je zamenik gradonačelnika Žarko Kovač, nakon sednice Štaba za vanredne situacije.

 • Ušće (foto: Đorđe Đoković)
  Vodostaj Kolubare opada

  Nema mesta i razloga za paniku

  „Nema mesta i razloga za paniku, samo podižemo mobilnost svih struktura na najviši nivo“, poručio je gradonačelnik Stanko Terzić. Kiša i suznežica koje padaju skoro 40 časova nisu napravile veće probleme na rečnim koritima u Valjevu. Vodostaj Kolubare je u blagom opadanju, sinoć je iznosio blizu 110 centimetara, dok je jutros izmereno oko metar.

 • Šut i smeće pored Kolubare (foto: Đorđe Đoković)
  Žarko Kovač: svi smo u pripravnosti

  Vreće sa peskom su spremne

  Još uvek nema potrebe za pravljenjem zaštitnog bedema od vreća sa peskom na najkritičnijim tačkama u gradu. Stručna procena Odeljenja za vanredne situacije su da još uvek nema bojazni od izlivanja Kolubare, a ukoliko nivo počne naglo da raste vreće sa peskom mogu biti postavčljene vrlo brzo.

 • Ušće Kolubare i Gradca (5.03.) (foto: Đorđe Đoković)
  Gradski štab u pripravnosti

  Kolubara trenutno 98 centimetara

  Sinoć od 18 časova u Valjevu je palo oko 20 litara kiše po metru kvadratnom, a trenutno pada susnežica. Prema najavma iz RHMZ danas se očekuju obilnije padavine od 30 do 60 litara kiše po metru kvadratnom, što znači da je stupio na snagu crveni meteo alarm. Sednica gradskog Štaba za vanredne situacije održana je jutros.

 • Ograda na keju (foto: Đorđe Đoković)
  Prete poplave

  Moguć vodostaj Kolubare i do 200 centimetara

  Zamenik gradonačelnika Žarko Kovač najavljuje da sutra, zbog obilnijih padavina, može doći do povećanja vodostaja Kolubare, na 95, dok u petak visina vodostaja može dostići i do 200 centimetara, što prelazi granicu redovne odbrane od poplava.