Tema: Zemljotres

 • Kolubarske.rs * Vest
  Osetio se i u Valjevu

  Slab zemljotres u regionu Divčibara

  Večeras u 20.03 časova registrovan je zemljotres magnitude 2,3 jedinica Rihterove sklale u regionu Divčibara, objavljeno je na sajtu Republičkog seizmološkog zavoda. Intenzitet u epicentru procenjen je na III stepena Merkalijeve skale. Zemljotresi ovakovog intenziteta ne mogu izazvati oštećenja na objektima u epicentralnoj oblasti, kažu seizmolozi.

 • Kolubarske.rs * Vest
  Valjevo

  Ponovo zemljotres na teritoriji Kosjerića

  Večeras u 21.42 časova registrovan je zemljotres magnitude 3,3 jedinica Rihterove sklale na teritoriji Kosjerića. Intezitet u epicentru procenjen je između IV i V stepena Merkalijeve skale. Seizmološki zavod je saopštio da zemljotresi ovakvog inteziteta ne mogu izazvati oštećenja na objektima u epicentralnoj oblasti.

 • (foto: www.seismo.gov.rs)
  Seizmolog Slavica Radovanović:

  Nalazimo se na aktivnom seizmičkom prostoru

  Seizmolog Slavica Radovanović, direktorka Republičkog seizmološkog zavoda kaže da su zemljotresi, koji su se dogodili 2. marta na teritoriji opštine Kosjerić nagoveštavali seriju zemljotresa.

 • Kolubarske.rs * Vest
  Valjevo

  Zemljotres na teritoriji Kosjerića

  Večeras u 21.47 časova registrovan je zemljotres magnitude 4,6 jedinica Rihterove sklale na teritoriji Kosjerića, objavljeno je na sajtu Republičkog seizmološkog zavoda.