Tema: Sećanja

 • Bogoljub Arsenijević Maki (foto: Đorđe Đoković)
  In memoriam

  Bogoljub Arsenijević Maki (1955-2023)

  Bogoljub Arsenijević Maki, valjevski slikar i ikonopisac, jedan od heroja otpora Miloševićevom režimu, danas je iznenada preminuo u 67-oj godini.

 • Dragiša Medenica (foto: Đorđe Medenica)
  IN MEMORIAM

  Dragiša Medenica (1932-2022)

  Danas je u Valjevu preminuo Dragiša Medenica, majstor fotografskog zanata, višegodišnji fotoreporter valjevskog nedeljnika Napred. Fotoaparatom je beležio važne događaje i ljude iz Valjeva koje je ovekovečio u monografijama

 • Ognjen Pejić (foto: ORK Metalac)
  In memoriam

  Ognjen Pejić (2000-2021)

  U saobraćajnoj nesreći u utorak 28. decembra život je izgubio Ognjen Pejić, rukometaš ORK "Metalac" iz Valjeva. Komemoracija je u četvrtak 30. decembra u Hali sportova u Valjevu, opelo u 13:30, a sahrana 14.00 časova na Novom groblju u Valjevu.

 • Slobodan Lazić-Dule Cimer (foto: Đorđe Đoković)
  In memoriam

  Slobodan Lazić – Dule Cimer (1941-2020)

  Danas je u Beogradu preminuo Slobodan Lazić – Dule Cimer, jugoslovenski šampion i vicešampion u boksu, dugogodišnji predsednik BK Metalac.

 • Fotografije (kolaž) (foto: Đorđe Đoković)
  2019. iz ugla Kolubarskih.rs

  Godina hrabrih (drugi deo)

  2019. godinu obeležio je hrabri uzbunjivač iz “Krušika” Aleksandar Obradović, koji je u kućnom pritvoru proveo tri meseca. I 2019. obeležile su uvrede, svađe, protesti…I prethodne godine Valjevo je bilo rekorder po aerozagađenju, a rešenja nema!.

 • Fotografije (kolaž) (foto: Đorđe Đoković)
  2019. iz ugla Kolubarskih.rs

  Godina hrabrih (prvi deo)

  Prethodnu 2019. godinu pamtićemo po hrabrom uzbunjivaču iz "Krušika" Aleksandru Obradoviću i po svim hrabrim ljudima koji su mu pružili podršku i tražili "Slobodu za Aleksandra". Pamtićemo je po snegu u maju i po 20 stepeni u decembru, i još po nečemu...

 • Muzej zavičajnih pisaca (foto: Đorđe Đoković)
  Nenadovići i potomci

  Više od porodične istorije

  Nenadovići iz Brankovine kod Valjeva dali su Srbiji značajna imena državnika, vojnika, književnika, ali i u drugim oblastima. Znanje je moć. Moć je i vojna služba. To su znali Nenadovići, pa su svoje potomke školovali, kako za vojnu službu, tako i za nauku i umetnost. I za graditelje.

 • Blagoje Đekić Đele (foto: Iz privatnog albuma)
  In memoriam

  Blagoje Đekić Đele (1958-2019)

  Juče je u 61. godini preminuo Blagoje Đekić Đele, dugogodišnji snimatelj i montažer dopisništva RTS-a u Valjevu. Đele je bio veliki profesionalac posvećen svom poslu, omiljen i cenjen kolega, uvek spreman da pomogne i sasluša. Kao da mu je rođenje na Blagovesti, 7. aprila 1958. godine, odredilo blagu narav i ljudsku dobrotu.

 • Miroslav Aksentijević (foto: Đorđe Đoković)
  In memoriam

  Danas komemoracija i sahrana Miroslava Aksentijevića

  Komemorativni skup povodom tragične smrti odbojkaškog trenera Miroslava Aksentijevića biće održan danas, 28. maj, u 11 časova u svečanoj sali Valjevske gimnazije. Sahrana će se obaviti u 13 časova na Novom groblju u Valjevu.

 • Komemoracija Slobodanu Đukiću (foto: Đorđe Đoković)
  Sahranjen Slobodan Đukić Đule

  Zbogom "stari igraču"

  Na Novom groblju u Valjevu danas je sahranjen Slobodan Đukić Đule, nekadašnji predsednik Valjevske opštine. Članovi porodice, veliki broj prijatelja, saradnika, ličnosti iz javnog života, građani prisustvovali su komemoraciji u sali gradske Skupštine, opelu u Hramu Vaskrsenja Gospodnjeg i sahrani jednog od najuspešnijih predsednika Valjeva.