Registracija Prijava preko FB

Tema: Sećanja

 • Blagoje Đekić Đele (foto: Iz privatnog albuma)
  In memoriam

  Blagoje Đekić Đele (1958-2019)

  Juče je u 61. godini preminuo Blagoje Đekić Đele, dugogodišnji snimatelj i montažer dopisništva RTS-a u Valjevu. Đele je bio veliki profesionalac posvećen svom poslu, omiljen i cenjen kolega, uvek spreman da pomogne i sasluša. Kao da mu je rođenje na Blagovesti, 7. aprila 1958. godine, odredilo blagu narav i ljudsku dobrotu.

 • Miroslav Aksentijević (foto: Đorđe Đoković)
  In memoriam

  Danas komemoracija i sahrana Miroslava Aksentijevića

  Komemorativni skup povodom tragične smrti odbojkaškog trenera Miroslava Aksentijevića biće održan danas, 28. maj, u 11 časova u svečanoj sali Valjevske gimnazije. Sahrana će se obaviti u 13 časova na Novom groblju u Valjevu.

 • Komemoracija Slobodanu Đukiću (foto: Đorđe Đoković)
  Sahranjen Slobodan Đukić Đule

  Zbogom "stari igraču"

  Na Novom groblju u Valjevu danas je sahranjen Slobodan Đukić Đule, nekadašnji predsednik Valjevske opštine. Članovi porodice, veliki broj prijatelja, saradnika, ličnosti iz javnog života, građani prisustvovali su komemoraciji u sali gradske Skupštine, opelu u Hramu Vaskrsenja Gospodnjeg i sahrani jednog od najuspešnijih predsednika Valjeva.

 • Zoran Stanojević
  In memoriam

  Zoran Stanojević (1953-2019)

  Danas je u Valjevu preminuo Zoran Stanojević, dugogodišnji spiker i voditelj Radio Valjeva. Rođen je 1953. godine u Valjevu u porodici Olge i Žarka. Dve i po decenije bio je prepoznatljiv glas Radio Valjeva, gde je radio do prevremenog penzionisanja.

 • Komemoracija Branko Vićentijević Džane (foto: Đorđe Đoković)
  In memoriam

  Komemoracija i oproštaj od Džana

  "Džane nije umro, pridružio se nebeskoj redakciji valjevskih novinara, tamo gde je bolji deo Valjeva", rekle su kolege Branka Vićentijevića Džana na komemoraciji u Valjevskoj gimnaziji. Branko Vićentijević Džane preminuo je 2. novembra u 69-oj godini života. Sahranjen je danas u prisustvu rodbine i mnogobrojnih prijatelja, kolega i poštovalaca na Novom groblju u Valjevu.

 • Branko Vićentijević Džane (foto: Đorđe Đoković)
  In memoriam

  Branko Vićentijević Džane (1949-2018)

  Posle kraćeg bolovanja preminuo je novinar Branko Vićentijević Džane (69), dugogodišnji urednik Radio Valjeva i Revije "Kolubara", novinar internet novina Kolubarske.rs. Valjevo je izgubilo još jednog velikog novinara, a mi velikog prijatelja.

 • Mural sa likom Damjana Dragojlovića (foto: Đorđe Đoković)
  Dve godine od ubistva Damjana Dragojlovića

  Murali u znak sećanja na Daču

  Na današnji dan pre dve godine ubijen je dvadesetpetogodišnji Damjan Dragojlović. Njega je u kafiću "Zipa" usmrtio Sreten Nikolić. Damjanovi drugovi, koji su sa njima odrastali u naselju poznatijem kao „bolnički blok“, odlučili su da svake godine u znak sećanja na Daču oslikaju po jedan mural.

 • Vitomir Vuletić (foto: Portret rad Mila Petrovića)
  In memoriam

  Vitomir Vuletić (1926 - 2018)

  Univerzitetski profesor u penziji, istoričar književnosti, književni kritičar i esejist Vitomir Vuletić (92) preminuo je u četvrtak (danas), u Novom Sadu gde je živeo i gde će biti i sahranjen. Rođen je u Lončaniku, kod Uba, školovao se u Piromanu, Valjevu.

 • Dr Milorad J. Jevtić (foto: Iz privatnog albuma)
  In memoriam

  Dr Milorad J. Jevtić "Trulja" (1925 - 2018)

  Iz čitulja u Napredu, porodične i Opšte bolnice valjevske, saznali smo da je u SAD, u gradu Fairfax-Virginia, preminuo dr Milorad J. Jevtić (93), starim Vljevcima poznat i kao Mića "Trulja", najstarijih od troje dece počivših Jevte i Nade (rođ. Radojičić). Njegov brat je Slobodan "Pulika", a sestra Vera bila je udata za svetski poznatog fudbalskog trenera Mišu Pavića, takođe Zlokućanca. Jevtići su sedeli (stanovali) u Hajduk Veljkovoj 26.

 • Vlada Đurđević
  In memoriam

  Vlada Đurđević (1937-2018)

  Valjevsko i srpsko novinarstvo ostalo je minulih dana bez istaknutog žurnaliste Vlade Đurđevića (81), novinara Politike u penziji. Rođen u Slatini, osnovnu školu završio je u Dokmiru, a Gimnaziju u Valjevu 1955. godine.