Tema: Tužilaštvo

 • Jocić, Pajković i Gojković (foto: Đorđe Đoković)
  Pokrenut krivični postupak

  Dobitnik nagrade Valjeva Mališa Pajković osumnjičen za utaju poreza

  Protiv dobitnika nagrade Valjeva Mališe Pajkovića, poljoprivrednika iz sela Kotešica, pokrenut je krivični postupak zbog postojanja opravdane sumnje da je izvršio produženo krivično delo poreske utaje. Postoji opravdana sumnja da je budžet Srbije oštetio za...

 • Poklonjena parcela u Privrednoj zoni (foto: Đorđe Đoković)
  Saznaju Kolubarske.rs

  Više javno tužilaštvo u Beogradu se bavi ugovorom kojim je Valjevo poklonilo zemlju Republici

  Ugovor kojim je Valjevo zemljište u Privrednoj zoni poklonilo Republici, a koja je potom poklonila nemačkoj firmi Bizerba, je predmet interesovanja Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije VJT u Beogradu, saznaju Kolubarske.rs.

 • Tužilaštvo i Prekršajni sud (foto: Đorđe Đoković)
  Više javno tužilaštvo

  Protiv Mališe Pajkovića podignuta optužnica, a on nagrađen najvećim priznanjem Valjeva

  Protiv Mališe Pajkovića, dobitnika nagrade grada Valjeva za 2021. godinu, Više javno tužilaštvo je krajem 2020. podiglo je optužnicu zbog seksualne eksploatacije maloletnog lica u dužem vremenskom periodu. Nagrada grada biće mu uručena 20. marta na svečanoj akademiji povodom Dana grada.

 • Sednica Skupštine grada (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Zbog toga što je udaljen sa sednice Skupštine grada

  Đorđe Pavlović podneo krivičnu prijavu protiv Snežane Rakić i još pet odbornika SNS

  Šef odborničke grupe SPS-JS u Skupštini grada Đorđe Pavlović podneo je krivičnu prijavu Osnovnom javnom tužilaštvu u Valjevu protiv predsednice Skupštine grada Snežane Rakić (SNS) i još pet odbornika iz redova Srpske napredne stranke, zbog, kako je navedeno, krivičnog dela povreda slobode govora i javnog istupanja.

 • Industrijska zona (foto: Đorđe Đoković)
  Korišćenje gradskih hala bez dinara

  Dolina uzurpacije

  Umesto „doline mogućnosti“, kako je gradsko rukovodstvo promovisalo Industrijsku zonu pre četiri godine, taj prostor postao je „dolina uzurpacije“. Dve firme su mesecima koristile bez naknade hale površine blizu 13.000 kvadrata koje su u vlasništvu Grada, a Gradsko rukovodstvo je to ignorisalo ili je pak to aminovalo.

 • Tužilaštvo i Prekršajni sud (foto: Đorđe Đoković)
  Slučaj bespravnog korišćenja hala u Industrijskoj zoni

  Tužilaštvo pokrenulo istragu o uzurpaciji gradske imovine

  Osnovno tužilaštvo pokrenulo je istragu o uzurpaciji gradske imovine u industrijskoj zoni u Goriću, nakon serije tekstova i priloga objavljenih u programu Radio Patka. U Osnovnom tužilaštvu nam je potvrđeno da je valjevskoj policiji dat nalog da prikupi potrebne informacije o uzurpaciji gradskih hale.