Tema: Privredna komora

 • Gorenje (foto: Đorđe Đoković)
  Prema podacima RPK Valjevo

  Bolji rezultati Kolubare i Mačve nego Republike

  Spoljnotrgovinska razmena privrede Kolubarskog i Mačvanskog okruga u prva tri meseca ove godine povećana je za preko 17 posto u odnosu na isti period prošle godine, dok je u Srbiji taj rast bio četiri puta manji, pokazuju podaci Regionalne privredne komore (RPK) Valjevo. U periodu januar-mart spoljnotrgovinska razmena iznosila je 306 miliona dolara ili za 17,6 posto više nego u isto vreme prošle godine.

 • Radovan Mijailović (foto: Đorđe Đoković)
  Prezentacija za privrednike

  Sistem energetskog menadžmenta

  U organizaciji Regionalne privredne komore u Valjevu danas je održan skup na temu “Sprovođenje sistema energetskog menadžmenta u Srbiji i sertifikacija po sistemu upravljanja energijom ISO 50001”, o čemu je govorio koordinator za energetsku efikasnost Radovan Mijailović.

 • Valjevska pivara (foto: Đorđe Đoković)
  Direktor Valjevske pivare poručio

  Neophodna nova oprema za veću proizvodnju

  Valjevska pivara je danas uspešna firma, koja proizvodi oko 100 hiljada hektolitara piva, zapošljava 200 radnika, a prosečna plata je 46.000 dinara, što je iznad valjevskog proseka. “Za još veću proizvodnju neophodna nam je nova oprema i mašine”, rekao je direktor Valjevske pivare Aleksandar Rajevac nakon razgovora sa predsednikom Privredne komore Markom Čadežom, koji je prošle nedelje posetio Valjevsku pivaru.

 • Marko Čadež (foto: Đorđe Đoković)
  Predsednik Privredne komore Srbije u Valjevu

  Čadež najavio drugu fazu reforme komorskog sistema

  Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež najavio je danas u Valjevu drugu fazu komorskog sistema u Srbiji. Čadež je novinarima rekao da su u prvoj fazi utvrđene slabe tačke sadašnjeg načina organizovanja zbog čega komorski sistem nije bio u službi privrede onako kako bi to trebao da bude. Posebno je naglasio da je broj zaposlenih u Komori smanjen za jednu trećinu.

 • Skupština Privredne komore (foto: Đorđe Đoković)
  Skupština Regionalne privredne komore

  Novi predsednik Aleksandar Rajevac

  Novi predsednik Skupštine Regionalne privredne komore za Kolubarski i Mačvanski okrug je ekonomista Aleksandar Rajevac, direktor Valjevske pivare, koji je izabran na današnjoj sednici. Delegati su usvojili programa rada i finansijski plan RPK Valjevo za 2016. godinu.

 • Poseta Gorenju (foto: Đorđe Đoković)
  Predsednik Privredne komore Srbije u Valjevu

  Marko Čadež posetio Gorenje i Austroterm

  Predsednik Privredne komore Srbije (PKS), Marko Čadež posetio je danas valjevske kompanije Gorenje i Austroterm u okviru akcije na modernizaciji i izgradnji jedinstvenog komorskog sistema. Potom je u Regionalnoj privrednoj komori o tome razgovarao sa privrednicima i predstavnicima lokalnih samouprava Kolubarskog i Mačvanskog okruga.