Lideri SPS i JS na konvenciji (foto: Đorđe Đoković)
Lideri SPS i JS na konvenciji (foto: Đorđe Đoković)
17.04.2016, 11:31

Dačić: SPS zastupa neuništive ideje - slobode, pravde i jednakosti

č: | fb:

Bez previše obećanja, bez grdnje i kritike bivših, posebno vlasti koju predvode naprednjaci, bez parola, osim da je „SPS neuništiv“, a sa dosta pohvala rukovodstvu Valjeva za ostvarene rezultate, održana je konvencija koalicije SPS-JS.

Bio je to netipičan predizborni skup sa koga se nisu vikom i pretnjom slale poruke biračima, nije bilo skandiranja, višeminutnih aplauza... Lider socijalista Ivica Dačić rekao je da ne zna šta više da priča na ovakvim skupovima, osim da se izvini narodu, koji „ne znam kako nas više trpi i sluša naša obećanja“. On je poručio da su "važni rezultati, a ne obećanja" i dodao da valjevsko rukovodstvo ima rezultate četvorogodišnjeg rada.

Dačić je rekao da je tajna uspeha SPS-a u tome što ima neograničen rok trajanja, jer zastupa neuništive ideje, koje će biti iste i za stotinu godina – ideje slobode, socijalne pravda i jednaksot svih ljudi. „Zato je naš pokret dugotrajan. Neko kaže da je hendikep socijalista to što dugo trajemo. Valjda je bolje da imamo neograničen rok trajanja, nego da se pokvarimo“, rekao je Dačić.

Ivica Dačić

Ivica Dačić (Foto: Đorđe Đoković)

Ivica Dačić je na izbornoj konvenciji podsetio na svetlu tradiciju Valjeva još iz doba Drugog svetskog rata, na brojne umne i učene Valjevce, ali i na činjenicu da je Valjevo grad gde su socijalisti na vlasti i koji su napravili rezultat na ponos. Podsetio je i da je „u vreme Tita bilo četiri radnika na jednog penzionera, dok je danas mnogo više penzionera nego radnika“, kao i na to da su „radnici u vreme komunista dobijali stanove, a danas dobijaju otkaz“.

Obećao je ubrzani privredni rast, obnavljanje uništenih potencijala i privlačenje investitira, kao i to da „idući putem ka EU neće rušiti odnose sa bratskim narodima - Rusijom i Kinom“.

„Postoji jedan dan kada su svi jednaki, a to je dan izbora. Kada svačiji glas isto vredi. Zato, uzmite sudbinu u svoje ruke i nemojte je prepuštati drugima. Vi ne glasate za nas, nego za vas“, poručio je Valjevcima Ivica Dačić.

Dragan Marković Palma

Dragan Marković Palma (Foto: Đorđe Đoković)

Lider JS Dragan Marković Palma, nakon što je čuo izveštaj o rezultatima valjevskog rukovodstva, reče da je impresioniran i da je Valjevo prvi grad u koji je došao, a obišao je u kampanji 80 gradova, koji može da se pohvali sa toliko izgrađenih puteva, mostova, objekata i zato sve čestitke valjevskom rukovodstvu. Marković je obećao da će i u „Valjevo dovesti investitira iz Italije koji će zaposliti 400 radnika!“

Četvorogodišnje rezultate gradske vlasti, čiju okosnicu su činili socijalisti, saopštio je predsednik valjevskh socijalista Đorđe Milićević, kandidat za narodnog poslanika.

„Valjevo je među retkim gradovima koji je u 2016. godinu ušao sa budžetskim suficitom, grad sa najboljim kreditnim rejtingom u Srbiji, a sve obaveze prema budžetskim korisnicima, dobavljačima, izvođačima radova su izmirene. Valjevo, uz Jagodinu, je među retkim gradovima, koji nije imao problem sa viškom zaposlenih u javnom sektoru. Za kratko vreme, sopstvenim sredstvima, uz pomoć Vlade Srbije i donatora sanirano je i izgrađeno sve ono što je uništeno u poplavama. Izgrađeno je 26 kuća, sedam mostova, privode se kraju radovi na izgradnji tržnog centra i osnovne škole u Brđanima, uređenju valjevskih parkova“, naveo je Milićević. Dodao je da je gradska vlast za prethodne četiri godine uradila najviše puteva i ulica u odnosu na period od 2000. do 2012. godine.

Dragan Jeremić ikandidati za odbornike

Dragan Jeremić ikandidati za odbornike (Foto: Đorđe Đoković)

„Znamo šta hoćemo i znamo šta nam je cilj“, poručio je kandidat za gradonačelnika Dragan Jeremić. Naveo je da je cilj da Valjevo bude centar zapadne Srbije, grad u kome se radi i lepo živi.

“Neki su gaseći privredu i velika preduzeća mislili da su ugasili svetla, ali mi smo ih ponovo upalili i naš grad će tek da sija. Neki nisu sigurni gde je Valjevo, a ja vam obećavam da će znati i da će se do Valjeva dolaziti putem M4, dolaziće se i u novu halu sportova”, rekao je Jeremić i obećao da će zajedno sa saradnicima i onima koji nakon lokalnih izbora sednu u odborničke klupe nastaviti da radi za Valjevo, “jer ko sme, taj i može, a mi smemo”, poručio je Dragan Jeremić na konvenciji na kojoj su predstavljeni i kandidati za odbornike u Skupštini grada i poslanike u Skupštini Srbije na izbornoj listi koalicije SPS-JS.

Konvencija koalicije SPS-JS

Konvencija koalicije SPS-JS (Foto: Đorđe Đoković)

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 23 sati 3 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara