Registracija Prijava preko FB
Trio harmonika Ars Futura
Trio harmonika Ars Futura
11.03.2019, 09:25

Trio "Ars Futura" u muzičkoj školi

č: | fb:

U valjevskoj muzičkoj školi večeras u 19.30 koncert će održati trio harmonika "Ars Futura", moderan sastav koji čine Vasilije Stamenković, Marko Dražić i Damir Vasiljević Toskić.

 

Trio će večeras izvesti muziku Baha, Musorgskog, Zolotarjeva, Tirsena, Vangelisa, Markovića i drugih autora filmske muzike.

 

Na repertoaru tria, koji se rezonuje kroz autentičan i prodoran zvuk harmonike, su kompozicije različitih muzičkih epoha, moderne kompozicije za trio harmonika, ali i brojne transkripcije i obrade popularnih kompozicija.

 

Koncertna dinamika tria se ogleda u nastupima i koncertima širom Srbije, na prestižnim podijumima. Svakako najznačajniji je nastup u zadužbini Ilije M. Kolarca, a zapaženi su i nastupi u emisijama RTS – a, kao i saradnja sa televizijom "Hram", u kulturno-umetničkoj emisiji "Stubovi kulture".

 

Celovečernji koncert tria na jubilarnom desetom muzičkom festivalu "LEDAMUS" u Leskovcu doneo je reverzibilnu sinergiju publike i izvođača, zvuka harmonike i ekspresivnog muzičkog toka.

 

Intencija delovanja tria je aktivna popularizacija harmonike, muzike za harmoniku i estetskih umetničkih vrednosti sa jasnom gravitacijom ka visokim umetničkim i profesionalnim dostignućima.

 

"Ars Futura" aktivno nastupa od 2013. godine; osvaja prestižne nagrade u Srbiji i inostranstvu na međunarodnim festivalima i takmičenjima. Nosioci su brojnih priznanja i pobednici takmičenja iz različitih muzičkih disciplina.

 

Aktivno deluju i kao solisti u razlicitim muzičkim instrumentalnim invencijama, ali i kao uspešni pedagozi u sredinama u kojima zive i rade (Leskovac, Lazarevac i Ruma) i zajedno sa svojim učenicima osvajaju prestižne nagrade i postižu zapažene rezultate u našoj zemlji i inostranstvu.

Aktuelno

Aleksandar Obradović (foto: Đorđe Đoković)
"Dobar primer Novog Optimizma" za Aleksandra Obradovića Pre 8 sati 24 minuta

Uzbunjivaču će u kućnom pritvoru biti uručena nagrada

Uzbunjivaču iz "Krušika" Aleksandru Obradoviću večeras će u kućnom pritvoru biti uručena nagrada "Dobar primer Novog Optimizma". Karikaturista Dušan Petričić će mu pokloniti svoju karikaturu....

 (foto: )
Večeras u 20 časova u Centru za kulturu Pre 7 sati 13 minuta

"Lepota i moda u humanoj akciji"

Udruženje "Rodi se na lepom mestu" organizuje humanitarnu modnu reviju pod nazivom "Lepota i moda u humanoj akciji" večeras u Centru za kulturu od 20 časova. Ulaz je slobodan.

Boban Janković u učionici (foto: www.mionica.rs)
U OŠ "Milan Rakić" u Mionici Pre 10 sati 53 minuta

Janković: Radovi na kotlarnici ne kasne, u učionicama je toplo

Radovi na kotlarnici u objektu OŠ "Milan Rakić" u Mionici biće završeni pet dana pre roka, izjavio je predsednik Opštine Boban Janković. On je demantovao tvrdnje nekih roditelja da radovi kasne, da...

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 9 sati 26 minuta

Zgražavanje ili vernost i izražavanje?

Trenutno najaktuelnija i najglasnija galama: oko fotografije na naslovnoj strani NIN-a odnosno karikature na istoj Danas-a, svesno i nesvesno bavi se nizom važnih pitanja. I normalno, nudi jako...