Registracija Prijava preko FB
Trio harmonika Ars Futura
Trio harmonika Ars Futura
11.03.2019, 09:25

Trio "Ars Futura" u muzičkoj školi

č: | fb:

U valjevskoj muzičkoj školi večeras u 19.30 koncert će održati trio harmonika "Ars Futura", moderan sastav koji čine Vasilije Stamenković, Marko Dražić i Damir Vasiljević Toskić.

 

Trio će večeras izvesti muziku Baha, Musorgskog, Zolotarjeva, Tirsena, Vangelisa, Markovića i drugih autora filmske muzike.

 

Na repertoaru tria, koji se rezonuje kroz autentičan i prodoran zvuk harmonike, su kompozicije različitih muzičkih epoha, moderne kompozicije za trio harmonika, ali i brojne transkripcije i obrade popularnih kompozicija.

 

Koncertna dinamika tria se ogleda u nastupima i koncertima širom Srbije, na prestižnim podijumima. Svakako najznačajniji je nastup u zadužbini Ilije M. Kolarca, a zapaženi su i nastupi u emisijama RTS – a, kao i saradnja sa televizijom "Hram", u kulturno-umetničkoj emisiji "Stubovi kulture".

 

Celovečernji koncert tria na jubilarnom desetom muzičkom festivalu "LEDAMUS" u Leskovcu doneo je reverzibilnu sinergiju publike i izvođača, zvuka harmonike i ekspresivnog muzičkog toka.

 

Intencija delovanja tria je aktivna popularizacija harmonike, muzike za harmoniku i estetskih umetničkih vrednosti sa jasnom gravitacijom ka visokim umetničkim i profesionalnim dostignućima.

 

"Ars Futura" aktivno nastupa od 2013. godine; osvaja prestižne nagrade u Srbiji i inostranstvu na međunarodnim festivalima i takmičenjima. Nosioci su brojnih priznanja i pobednici takmičenja iz različitih muzičkih disciplina.

 

Aktivno deluju i kao solisti u razlicitim muzičkim instrumentalnim invencijama, ali i kao uspešni pedagozi u sredinama u kojima zive i rade (Leskovac, Lazarevac i Ruma) i zajedno sa svojim učenicima osvajaju prestižne nagrade i postižu zapažene rezultate u našoj zemlji i inostranstvu.

Aktuelno

Plakat (foto: )
U valjevskoj muzičkoj školi Pre 22 sati 2 minuta

Koncert Gudača sv. Đorđa

Proslava Dana valjevske muzičke škole završava se koncertom jednog od najpoznatijih srpskih orkestara "Gudača sv. Đorđa" u subotu, 25. maja sa početkom u 20 časova.

Maturanti Valjevske gimnazije (arhiva 2014.) (foto: Đorđe Đoković)
Iz redakcije Pre 22 sati 3 minuta

Maturanti Valjevske gimnazije - primer zrelosti

Velika matura smatra se svojevrsnim ispitom zrelosti i propusnicom za ulazak u svet odraslih, punopravnih članova društva.   Kao i svako životno doba i ovo pruža uživanje određenih prava,...

Milosav Tešić i Milovan Danojlić (foto: Duška Terzić)
I ovog maja u crkvi na Kamalju Pre 22 sati 3 minuta

Susret sa pesnikom

"Hvala Vam Milovane i Milosave, MILO nam je da vas imamo!", poručili su ljiški srednjoškolci i osnovnoškolci Milovanu Danojliću i Milosavu Tešiću u okviru programa Susret sa pesnikom.