Trio harmonika Ars Futura
Trio harmonika Ars Futura
11.03.2019, 09:25

Trio "Ars Futura" u muzičkoj školi

č: | fb:

U valjevskoj muzičkoj školi večeras u 19.30 koncert će održati trio harmonika "Ars Futura", moderan sastav koji čine Vasilije Stamenković, Marko Dražić i Damir Vasiljević Toskić.

 

Trio će večeras izvesti muziku Baha, Musorgskog, Zolotarjeva, Tirsena, Vangelisa, Markovića i drugih autora filmske muzike.

 

Na repertoaru tria, koji se rezonuje kroz autentičan i prodoran zvuk harmonike, su kompozicije različitih muzičkih epoha, moderne kompozicije za trio harmonika, ali i brojne transkripcije i obrade popularnih kompozicija.

 

Koncertna dinamika tria se ogleda u nastupima i koncertima širom Srbije, na prestižnim podijumima. Svakako najznačajniji je nastup u zadužbini Ilije M. Kolarca, a zapaženi su i nastupi u emisijama RTS – a, kao i saradnja sa televizijom "Hram", u kulturno-umetničkoj emisiji "Stubovi kulture".

 

Celovečernji koncert tria na jubilarnom desetom muzičkom festivalu "LEDAMUS" u Leskovcu doneo je reverzibilnu sinergiju publike i izvođača, zvuka harmonike i ekspresivnog muzičkog toka.

 

Intencija delovanja tria je aktivna popularizacija harmonike, muzike za harmoniku i estetskih umetničkih vrednosti sa jasnom gravitacijom ka visokim umetničkim i profesionalnim dostignućima.

 

"Ars Futura" aktivno nastupa od 2013. godine; osvaja prestižne nagrade u Srbiji i inostranstvu na međunarodnim festivalima i takmičenjima. Nosioci su brojnih priznanja i pobednici takmičenja iz različitih muzičkih disciplina.

 

Aktivno deluju i kao solisti u razlicitim muzičkim instrumentalnim invencijama, ali i kao uspešni pedagozi u sredinama u kojima zive i rade (Leskovac, Lazarevac i Ruma) i zajedno sa svojim učenicima osvajaju prestižne nagrade i postižu zapažene rezultate u našoj zemlji i inostranstvu.

Aktuelno

Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
Shit happens Pre 1 sati 26 minuta

Službeni falsifikat!!!

Na zvaničnoj internet prezentaciji grada pod odrednicom Dokumenti/Službeni glasnici u utorak 4. oktobra 2022. oko podneva pojavio se "Službeni glasnik grada Valjeva" broj 12 od 23. septembra...