Osečina (foto: Đorđe Đoković)
Osečina (foto: Đorđe Đoković)
01.10.2021, 07:06

Novac za portal koji je upisan u registar medija istog dana kada je raspisan konkurs

č: | fb:

Grupa građana "Pokreni se" iz Osečine u saopštenju za javnost, komentarišući raspodelu dva miliona dinara iz budžeta za sufinansiranje medijskih projekata, navodi da je među medijima koji su "prošli" na konkursu i portal koji je registrovan istog dana kada je raspisan konkurs, a vlasnik je suprug direktorke javnog preduzeća.

 

"Ivan Đukić PR fotografska radnja IDJ, koja je osnivač portala Podgorac info, čiji je vlasnik Ivan Đukić inače suprug direktorke JKP Osečina, dobila je 350.000 dinara. Smatramo da to, čak i da nije sukob interesa, nije nešto što je uobičajeno i što se može smatrati korektnim. Takođe, portala Podgorac info upisan je u registar medija 1. februara 2021. godine ili istog dana kada je opština Osečina raspisala konkursu za sufinansiranje medisjkih sadržaja. Slučajnost?", pita Grupa građana.

  

Takođe pita sugrađane da li je u redu da od njihovih para lokalno rukovodstvo uzme dva miliona dinara i raspodeli nekim medijima? "Koje to medije mi imamo da bismo izdvajali toliki novac ili je to možda novac za promociju vladajuće stranke i njenih funkcionera?", pita GG "Pokreni se".

 

Postavlja još nekoliko pitanja u vezi Preduzetničke radnje IDJ FOTO, koja "preko svog medija objavljuje i kada lokalni funkcioneri odu na šišanje", smatrajući da su odgovori zaista od interesa da ih javnost sazna.

 

Da li Preduzetnička radnja IDJ FOTO, čiji je vlasnik Ivan Đukić, naplaćuje neke usluge JKP-u Osečina, čija je direktorka Nataša Đukić, njegova supruga? Ako je tačno, koje su usluge u pitanju i koja je njihova cena?

 

"Pokreni se" ima pitanje i za direktorku JKP Osečina. Da li je tačno da je od dolaska na funkciju povećala sebi platu za oko 40 posto dok zadovoljni i srećni radnici JKP Osečina rade za malo više od minimalca?

 

"Ako je sve ovo tačno, ovim putem iskazujemo 'divljenje' lokalnim moćnicima i kadrovima koji su pokazali veliku skromnost u podeli 'tamo nekih para' i pored ogromne i bezrezervne podrške srećnih građana naše opštine", navodi u saopštenju za javnost GG "Pokreni se" iz Osečine.

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 3 sati 50 minuta

Uhapšena Valjevka zbog utaje poreza

Valjevska policija uhapsila je S. Đ. (1993) iz Valjeva zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila četiri krivična dela poreska utaja. Kako se sumnja, ona je izbegla da plati porez i oštetila...  · 1 komentar

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 20 sati 46 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 3 sati

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...