Osečina (foto: Đorđe Đoković)
Osečina (foto: Đorđe Đoković)
01.10.2021, 07:06

Novac za portal koji je upisan u registar medija istog dana kada je raspisan konkurs

č: | fb:

Grupa građana "Pokreni se" iz Osečine u saopštenju za javnost, komentarišući raspodelu dva miliona dinara iz budžeta za sufinansiranje medijskih projekata, navodi da je među medijima koji su "prošli" na konkursu i portal koji je registrovan istog dana kada je raspisan konkurs, a vlasnik je suprug direktorke javnog preduzeća.

 

"Ivan Đukić PR fotografska radnja IDJ, koja je osnivač portala Podgorac info, čiji je vlasnik Ivan Đukić inače suprug direktorke JKP Osečina, dobila je 350.000 dinara. Smatramo da to, čak i da nije sukob interesa, nije nešto što je uobičajeno i što se može smatrati korektnim. Takođe, portala Podgorac info upisan je u registar medija 1. februara 2021. godine ili istog dana kada je opština Osečina raspisala konkursu za sufinansiranje medisjkih sadržaja. Slučajnost?", pita Grupa građana.

  

Takođe pita sugrađane da li je u redu da od njihovih para lokalno rukovodstvo uzme dva miliona dinara i raspodeli nekim medijima? "Koje to medije mi imamo da bismo izdvajali toliki novac ili je to možda novac za promociju vladajuće stranke i njenih funkcionera?", pita GG "Pokreni se".

 

Postavlja još nekoliko pitanja u vezi Preduzetničke radnje IDJ FOTO, koja "preko svog medija objavljuje i kada lokalni funkcioneri odu na šišanje", smatrajući da su odgovori zaista od interesa da ih javnost sazna.

 

Da li Preduzetnička radnja IDJ FOTO, čiji je vlasnik Ivan Đukić, naplaćuje neke usluge JKP-u Osečina, čija je direktorka Nataša Đukić, njegova supruga? Ako je tačno, koje su usluge u pitanju i koja je njihova cena?

 

"Pokreni se" ima pitanje i za direktorku JKP Osečina. Da li je tačno da je od dolaska na funkciju povećala sebi platu za oko 40 posto dok zadovoljni i srećni radnici JKP Osečina rade za malo više od minimalca?

 

"Ako je sve ovo tačno, ovim putem iskazujemo 'divljenje' lokalnim moćnicima i kadrovima koji su pokazali veliku skromnost u podeli 'tamo nekih para' i pored ogromne i bezrezervne podrške srećnih građana naše opštine", navodi u saopštenju za javnost GG "Pokreni se" iz Osečine.

Aktuelno

Đorđe Milićević (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 9 sati 28 minuta

"Može on to..."

Kažu da ima slavlja "u lokalu" zbog toga što će "naš čovek" dve sedmice biti "vede" ministra prosvete! Normalno? I jeste, ako je normalno da "naš čovek" bude važniji od naše prosvete! Čak i da...  · 9 komentara

HK Krušik (foto: Đorđe Đoković)
Odgovori na pitanja Kolubarskih.rs Pre 11 sati 46 minuta

Direktorka Krušika o "incidentima" u fabrici

Dan nakon što su Kolubarske.rs objavile tekst "Ćuti se o odgovornosti i uzrocima nesreća u Krušiku", u kome je navedeno da direktorka nije odgovorila na naša pitanja u vezi sa četiri nesreće,...  · 14 komentara

NUNS (foto: )
Saopštenje Pre 1 dan 11 sati

Nedopustivo ometanje rada novinara N1 televizije

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) osuđuje hajku na N1 televiziju koja je u režiji vlasti pojačana poslednjih nedelja, a kulminirala upadom tridesetak osoba sa ozvučenjem i transparentima u...  · 2 komentara