Poplave u Lajkovcu (foto: www.lajkovac.rs)
Poplave u Lajkovcu (foto: www.lajkovac.rs)
14.06.2022, 06:51

Vanredna situacija u opštini Lajkovac zbog posledica padavina

č: | fb:

Zbog štete prouzrokovane obilnim padavinama na putevima i ulicama, vodovodnoj i kanalizacionoj mreži, kao i zbog sprovođenja operativnih mera zaštite i spasavanja, predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković doneo je Odluku o proglašenju vanredne situacije za celu teritoriju opštine Lajkovac.

 

Ogromna količina kiše, koja je pala za kratko vreme, najviše štete nanela je poljoprivrednim usevima i to na području Nepričave i Slovca. Voda se najviše izlila na potezu Ilića vodenice u Nepričavi, u visini pružnog prelaza, gde je ugrozila tri domaćinstva.

Poplave u Lajkovcu

Poplave u Lajkovcu (Foto: www.lajkovac.rs)

U dva domaćinstva je voda poplavila ekonomska dvorišta, dok je u porodičnu kuću Selakovića voda prodrla u kuću. U Slovcu je najugroženiji bio potez kod Železničke stanice.

 

Opštinski Štab za vanredne situacije je juče obišao sve kritične zone u opštini Lajkovac, nakon višečasovnih obilnih padavina. Kako saznajemo, nema evakuisanih niti ugroženih.

Aktuelno

Zdanje na Desankinom vencu (foto: Đorđe Đoković)
U zdanju na Desankinom vencu Pre 40 minuta

Gradska kuća za posebne prilike

Zdanje na Desankinom vencu biće adaptirano i rekonstruisano u Gradsku kuću, odlučili su odbornici Skupštine grada. Osim za potrebe organa Grada, prostor bi se koristio za protokolarne prijeme,...

 (foto: )
Razlozi nisu javno saopšteni Pre 40 minuta

Televizije N1 i Nova S prekinule emitovanje programa

Televizije Nova S i N1 od ponoći 6. decembra emituju umesto redovnog programa telop sa crnim ekranom na kome je ispisana poruka "Mrak u Srbiji, bez slobodnih medija".

Nagrađeni (foto: Vlada Ivanović)
Svečana sednica SO Pre 20 sati 1 minuta

Obeležen Dan opštine Ljig

Na svečanosti povodom Dana opštine Ljig dodeljena su priznanja najuspešnijim pojedincima, ustanovama i organizacijama. Najviše priznanje, Plaketa "Đak kaplar" dodeljuje se posthumno Milovanu Danojliću  · 3 komentara