Poplave u Lajkovcu (foto: www.lajkovac.rs)
Poplave u Lajkovcu (foto: www.lajkovac.rs)
14.06.2022, 06:51

Vanredna situacija u opštini Lajkovac zbog posledica padavina

č: | fb:

Zbog štete prouzrokovane obilnim padavinama na putevima i ulicama, vodovodnoj i kanalizacionoj mreži, kao i zbog sprovođenja operativnih mera zaštite i spasavanja, predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković doneo je Odluku o proglašenju vanredne situacije za celu teritoriju opštine Lajkovac.

 

Ogromna količina kiše, koja je pala za kratko vreme, najviše štete nanela je poljoprivrednim usevima i to na području Nepričave i Slovca. Voda se najviše izlila na potezu Ilića vodenice u Nepričavi, u visini pružnog prelaza, gde je ugrozila tri domaćinstva.

Poplave u Lajkovcu

Poplave u Lajkovcu (Foto: www.lajkovac.rs)

U dva domaćinstva je voda poplavila ekonomska dvorišta, dok je u porodičnu kuću Selakovića voda prodrla u kuću. U Slovcu je najugroženiji bio potez kod Železničke stanice.

 

Opštinski Štab za vanredne situacije je juče obišao sve kritične zone u opštini Lajkovac, nakon višečasovnih obilnih padavina. Kako saznajemo, nema evakuisanih niti ugroženih.

Aktuelno

Dan maline u Brankovini (foto: Milena Kuzmanović)
U nedelju Pre 13 sati 16 minuta

U Brankovini održan jubilarni 60. Dan maline

Jubilarna 60. privredno-turistička manifestacija "Dan maline" održana je u nedelju 26. juna u Brankovini. Za najboljeg malinara proglašen je Miroslav Savić iz Donjih Leskovica. Ovo je trenutak da...

Kuća u Ulici kneza Miloša (foto: Kolubarske.rs)
Prvi i poslednji susret sa Miloradom Miškovićem Pre 18 sati 34 minuta

Čežnja za rodnom kućom

Prvi i poslednji susret u Valjevu sa Miloradom Miškovićem opisala je novinarka Ljiljana Kecojević u tekstu "Čežnja za rodnom kućom", koji je objavljen u avgustu 2013. godine u mesečniku "Revija...  · 1 komentar