Mišićevi dani (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Mišićevi dani (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
18.07.2022, 07:01

Počinju Mišićevi dani

č: | fb:

Mišićevi dani, koji se ove godine održavaju 26. put po redu, počinju 18. jula i trajaće sedam dana. Mioničane i sve posetioce očekuju brojni kulturni, umetnički, sportski i zabavni sadržaji. Najavljeni su koncerti Danice Crnogorčević, Dragane Mirković i OK benda.

 

Na manifestaciji, koja se održava pod pokroviteljstvom opštine Mionica, biće dodeljene Zlatne plakete vojvoda Živojin Mišić pripadnicima Vojske Srbije i Ministarstva odbrane za postignute rezultate i dostignuća u oblasti vojne službe, nauke i doktrine.

 

- Mionica je čuvar dostojnog herojskog nasleđa srpskih vojnika. U čast vojvodi Živojinu Mišiću, pored manifestacije, spomenika i trga u centru, podići ćemo i jedan spomenik kulture – Kuću Kolubrske bitke, koju gradimo. Pozivam sve da posete Mionicu i uživaju u bogatom programu koji smo pripremili - rekao je Boban Janković, predsednik opštine Mionica.

 

Mišićevi dani su jedan od najposećenijih događaja Kolubarskog kraja.

 

Program u ponedeljak, 18. jula, započinje polaganjem venaca na spomenik slavnom vojvodi na Mišićevom trgu u 17.30 časova, nakon čega će poštovaoci vojvode Mišića posetiti njegovu rodnu kuću u Struganiku. Od 19.30 časova u Kulturnom centru Mionica ceremonija svečanog otvaranja i akademija na kojoj će biti uručene plakete i priznanja.

 

Prve večeri koncert Danice Crnogorčević koji počinje u 21 čas na Trgu vojvode Živojina Mišića. Za 20. jul je najavljen koncert Dula Lušina sa "No comment" bendom, sutradan nastupa OK bend, a u subotu, 23. jula koncert će održati Dragana Mirković.

 

Biće organizovane dve književne večeri na kojima će Milan Bogojević i Mihailo Poček predstaviti svoje knjige, a za dečji film "Vuk Bobice", koji je sniman u Mionici zakazana je premijera za 23. jul. Takođe, posetioci će moći da uživaju u monodrami "Lina tvrđa od kamena" i kabareu "Najveće ljubavi srpskih velikana".

 

U sportskom delu održaće se turniri u odbojci i fudbalu. Za kraj manifestacije predviđen je tradicionalna maskembal polaznika predškolske ustanove "Neven".

 

Aktuelno

Đorđe Milićević (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 10 sati 14 minuta

"Može on to..."

Kažu da ima slavlja "u lokalu" zbog toga što će "naš čovek" dve sedmice biti "vede" ministra prosvete! Normalno? I jeste, ako je normalno da "naš čovek" bude važniji od naše prosvete! Čak i da...  · 13 komentara

HK Krušik (foto: Đorđe Đoković)
Odgovori na pitanja Kolubarskih.rs Pre 12 sati 32 minuta

Direktorka Krušika o "incidentima" u fabrici

Dan nakon što su Kolubarske.rs objavile tekst "Ćuti se o odgovornosti i uzrocima nesreća u Krušiku", u kome je navedeno da direktorka nije odgovorila na naša pitanja u vezi sa četiri nesreće,...  · 14 komentara

NUNS (foto: )
Saopštenje Pre 1 dan 12 sati

Nedopustivo ometanje rada novinara N1 televizije

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) osuđuje hajku na N1 televiziju koja je u režiji vlasti pojačana poslednjih nedelja, a kulminirala upadom tridesetak osoba sa ozvučenjem i transparentima u...  · 2 komentara