Uručenje sablje (foto: www.mionica.rs)
Uručenje sablje (foto: www.mionica.rs)
19.07.2022, 07:04

Predsedniku Vučiću Mionica dodelila unikatnu repliku Mišićeve sablje

č: | fb:

Predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću dodeljena je specijalna nagrada Mišićevih dana - replika sablje vojvode Živojina Mišića. Ovu unikatnu repliku, na otvaranju 26. Mišićevih dana, u Vučićevo ime primio je Dejan Savić, savetnik za kulturu u kabinetu predsednika Srbije. Nagradu je uručio predsednik opštine Mionica Boban Janković koji je istakao da je Mišić sinonim borbe za narod.

 

- Mišić je simbol požrtvovanja, hrabrosti, poštenja, posvećenosti i strategijske genijalnosti. Nijedna reč, nijedna stilska figura, nikakva retorička bravura nisu dovoljni da na pravi način odaju počast čoveku koji je ponikao u našem Struganiku i zlatnim slovima se​ upisao u anale svetske istorije. Posebna mi je čast što ove godine uručujemo poseban poklon predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću za njegove ekonomske pobede za Srbiju i njene građane, i očuvanje mira i stabilnosti - rekao je Janković i dodao da Mionica po uzoru na svog slavnog vojvodu mora nastaviti da radi u korist građana.

Boban Janković

Boban Janković (Foto: www.mionica.rs)

 

- Naša je obaveza da sledimo njegovu filozofiju i borbu. Upravo to i činimo. Ne odustajemo od cilja da Mionicu napravimo boljim mestom za život i u tome uspevamo zahvaljujući podršci predsednika Vučića i Vlade Srbije – rekao je u obraćanju Janković.

 

-Zahvaljujem se na prelepoj dobrodošlici i uručenom poklonu u ime predsednika Aleksadnra Vučića. Prenosim vam pozdrave od našeg predsednika koji podjednako misli i na Mionicu, i na Vranje i na Suboticu. Na svako mesto u našoj Srbiji. Naša država korača krupnim koracima napred i svi to osećamo – rekao je Dejan Savić, savetnik predsednika Repbulike Srbije.

Uručenje zlatne plakete

Uručenje zlatne plakete (Foto: www.mionica.rs)

 

Janković je zatim uručio i najveća opštinska priznanja "Zlatnu plaketu Vojvoda Živojin Mišić"​ generalu – majoru Slađanu Stamenkoviću i potpukovniku Aleksandru Dumiću za zasluge u oblasti vojne nauke i doktrine.

 

U okviru umetničko-zabavnog programa na otvaranju 26. Mišićevih dana nastupila je Danica Crnogorčević.

Muički program

Muički program (Foto: www.mionica.rs)

 

Mišićevi dani traju od od 18. do 24. jula. Planirane su dve književne večeri na kojima će Milan Bogojević i Mihailo Poček predstaviti svoje knjige, a za dečiji film "Vuk Bobice", koji je sniman u Mionici zakazana je premijera za 23. jul.

 

Takođe, posetioci će moći da uživaju u monodrami "Lina tvrđa od kamena" i kabareu "Najveće ljubavi srpskih velikana". Šestog dana manifestacije, nastupiće pevačka zvezda Dragana Mirković, a takođe u muzičkom delu koncert će održati OK BEND i Dule Lušin sa "No comment" bendom, u četvrtak i sredu sa početkom u 21 čas.

Aktuelno

Konferencija za novinare POKS (foto: POKS)
Nezvanično Pre 12 sati 24 minuta

POKS: vanredni lokalni izbori u Osečini i Ljigu

Od opština Kolubarskog okruga vanredni lokalni izbori biće raspisani jedino u Osečini i Ljigu, u Mionici se "vodi borba između dve frakcije SNS", raduje to što će Valjevo imati lokalne izbore u...  · 1 komentar

Vakcinacija (foto: DjordjeDjokovic)
U Domu zdravlja Pre 15 sati 44 minuta

Počela vakcinacija protiv gripa

U Domu zdravlja Valjevo je počela imunizacija protiv sezonskog gripa, koja se sprovoditi radnim danima od 7 do 19 časova u prizemlju Doma zdravlja Valjevo, preko puta glavnog ulaza.