<p>Vlastimil Jano&scaron;, Jirži Klikpera, Nenad Stevanović iMilanUro&scaron;ević</p> (foto: Dragan Savić)
<p>Vlastimil Jano&scaron;, Jirži Klikpera, Nenad Stevanović iMilanUro&scaron;ević</p> (foto: Dragan Savić)
26.09.2014, 10:57

Besplatna studija za fabriku otpadnih voda

č: | fb:

U Osečini su boravili Jirži Klikpera, konsultant Razvojne agencije Republike Češke i predstavnik Ambasade ove države u Beogradu Vlastimil Janoš, inače direktor kompanije VHS – Moravija, koja je ovde već učestvovala u realizaciji jednog donatorskog projekta, a to je izgradnja tri kilometra vodovodne mreže za deo sela Belotić. Oni su pokazali spremnost Čeha da Osečini doniraju novi projekat - izradu studije o opravdanosti izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda iz gradske kanalizacione mreže u skladu sa standardima koji postoje u zemljama Evropske unije.

-Ovim dokumentom, koga će te besplatno dobiti, otvaraju vam se vrata i mnogobrojne mogućnosti da dođete do neophodnih sredstava za završetak započete kanalizacione mreže, bilo od donatora iz razvijenih i ekonomskih snažnijih zemalja, zatim raznih razvojnih fondova, stranih ili domaćih banaka – rekao Klikpera u razgovoru sa Nenadom Stevanovićem, predsednikom Opštine i Milanom Uroševićem, načelnikom Opštinske uprave Osečina.

Gosti iz Češke detaljno su upoznati sa dosadašnjim aktivnostima na izgradnji glavnog kolektora, koji je postavljen u većem delu mesta, kao i drugim detaljima vezanim za kanalizaciju koju Osečina za sada nema, kao i sa postojećom dokumentacijom koja je potrebna za izradu studije.

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 1 sati 51 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 4 sati 28 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 1 komentar