Osečina (foto: Đorđe Đoković)
Osečina (foto: Đorđe Đoković)
06.12.2022, 10:40

Opozicioni odbornici GG "Pokreni se" napustili sednicu Skupštine Osečine

č: | fb:

Odbornici GG "Pokreni se", jedine opozicije u osečanskoj Skupštini, napustili su poslednju sednicu koja je održana 30. novembra, saopštila je Grupa građana "Pokreni se".

 

Kako se navodi u saopštenju, kap koja je prelila čašu je dostavljanje trećeg rebalansa budžeta za 2022. godinu neposredno pred samu sednicu, tačnije na ulazu u skupštinsku salu, a stavljena je kao vanredna tačka dnevnog reda. Na potpuno isti način kao i prilikom razmatranja drugog rebalansa na sednici Skupštine opštine 22. septembra.

 

"Naime, takvim postupanjem onemogućava se odbornicima da učestvuju u radu Skupštine, da iznose eventualne primedbe, ukažu na zloupotrebe, a da ne pominjemo mogućnost da ulože amandmane. Zakon o budžetskom sistemu je jasan i kaže da se rebalans budžeta donosi po istoj proceduri kao i budžet, odnosno postoje rokovi, javna rasprava, razmatranje na skupštinskom odboru za finansije… Ništa od toga ne postoji kod sadašnje vlasti", navodi se u saopštenju i dodaje:

 

"Osečanske SNS dahije smatraju da ako su na vlasti ne moraju da poštuju Zakon, niti da građanima polažu račune, osim svom idolu, čijoj slici na zidu se klanjaju i čiji lik i delo pokušavaju da kopiraju, jer oni su vlast. Neznanje i nestručnost, u kombinaciji sa osionim i bahatim ponašanjem, zavladali su Osečinom".

 

Grupa građana "Pokreni se" navodi da razloga ima mnogo zbog kojih vlast pokušava da sakrije kako troši pare građana Osečine i zašto rade tri rebalansa za manje od pola godine.

 

Izdvojili su samo neke: "zaduživanje opštine za ulično osvetljenje na 15 godina, dugovi i gubici JKP "Osečina", višestruko veći iznos od realnog za ugradnju kamera, stranačko namirivanje budžetskim parama, pa onda preteraju u napred navedenom, pa mora opet i opet – tajni rebalans".

 

"Pokreni se" poziva predsednika Skupštine opštine da svojim kolegama odbornicima omogući da učestvuju u skupštinskom radu tako što će odbornici blagovremeno dobijati materijal za sednice lokalnog parlamenta.

Aktuelno

Đorđe Milićević (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 10 sati 34 minuta

"Može on to..."

Kažu da ima slavlja "u lokalu" zbog toga što će "naš čovek" dve sedmice biti "vede" ministra prosvete! Normalno? I jeste, ako je normalno da "naš čovek" bude važniji od naše prosvete! Čak i da...  · 13 komentara

HK Krušik (foto: Đorđe Đoković)
Odgovori na pitanja Kolubarskih.rs Pre 12 sati 52 minuta

Direktorka Krušika o "incidentima" u fabrici

Dan nakon što su Kolubarske.rs objavile tekst "Ćuti se o odgovornosti i uzrocima nesreća u Krušiku", u kome je navedeno da direktorka nije odgovorila na naša pitanja u vezi sa četiri nesreće,...  · 14 komentara

NUNS (foto: )
Saopštenje Pre 1 dan 12 sati

Nedopustivo ometanje rada novinara N1 televizije

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) osuđuje hajku na N1 televiziju koja je u režiji vlasti pojačana poslednjih nedelja, a kulminirala upadom tridesetak osoba sa ozvučenjem i transparentima u...  · 2 komentara