Jordan Jevtović i Boban Janković (foto: www.mionica.rs)
Jordan Jevtović i Boban Janković (foto: www.mionica.rs)
13.02.2023, 07:59

Jordan Jevtović iz Krčmara proslavio 103. rođendan

č: | fb:

Najstariji stanovnik opštine Mionica Jordan Jevtović iz Krčmara proslavio je 103. rođendan, a tom prilikom posetio ga je i predsednik opštine Mionica Boban Janković.

 

- Obećao sam našem deda Joci da ću doći da proslavimo njegov 103. rođendan, i evo nas, zajedno prelepim povodom. Dobro se sećam njegovih reči da danas jedemo lubenicu u februaru i za Svetog Nikolu, a pre se išlo u pocepanim pantalonama. Ispunio sam obećanje, zajedno smo proslavili njegov 103. rođendan, a tu je i lubenica, ni manje, ni više, nego baš u feburaru. Prava je dragocenost i čast popričati sa Jordanom koji predstavlja jednu enciklopediju svega što je proživeo. On nam je motiv da budemo još bolji – rekao je Janković.

 

Jordan Jevtović živi u Krčmaru. Više od veka proveo je u rodnom mestu gde je radio u lokalnoj prodavnici. Danas je penzioner, a u osamdesetim godinama je prestao da pije kafu i rakiju.

Jordan Jevtović

Jordan Jevtović (Foto: www.mionica.rs)

-Hvala predsedniku opštine što me je posetio. Osećam se radosno, kao kad sam dobijao unuke i praunuke. Tako se osećam. Ja sam prešao ono što nisam zamišljao. Pre sam u školu išao pocepanih pantalona, i ako nešto imam uz proju da pojedem, križulja i tablica. Pored furune smo nas trojica spavali. A danas je drugačije. Od kralja Aleksandra do ovog našeg, Vučić Aleksandra nije se bolje živelo – kaže deda Joca iz Krčmara.

 

Deda Joca živi sa ćerkom i zetom koji brinu o njemu, unuci i praunici mu redovno dolaze. Omiljeni je stanovnik sela Krčmar i pripada mu mesto najstarijeg stanovnika opštine Mionica.

Aktuelno

Štrajk upozorenja u HK Krušik (foto: Kolubarske.rs)
Čeka se odluka Nadzornog odbora Pre 17 sati 28 minuta

Održan jednočasovni štrajk upozorenja u Krušiku

Nezadovoljni radnici valjevske fabrike "Krušik", uz podršku četiri reprezentativna sindikata, održali su jednočasovni štrajk upozorenja, ispred pogona u krugu fabrike. Prema rečima predstavnika...  · 22 komentara

Valjevo (aerozagađenje) (foto: Đorđe Đoković)
Što više objekata priključiti na daljinsko grejanje Pre 21 sati 5 minuta

Prezentacija dokumenta "Energetska politika Valjeva"

Valjevo može da koristi geotermalne izvore, biomasu i solarnu energiju, kako bi se priključilo na sistem daljinskog grejanja čime bi se smanjila upotreba fosilnih goriva, ali i zagađenje vazduha,...  · 1 komentar

Takmičenje u plesu (foto: www.mionica.rs)
Državno prvenstvo Pre 18 sati 8 minuta

Najbolji sportski plesači Srbije i regiona u Mionici

Mionica je bila domaćin plesnog spektakla sa oko 500 učesnika iz 24 kluba. Luka Dugalić i Barbara Vlajković su šampioni u standardnim plesovima u kategoriji do 21 godine.