Škola u Osečini (foto: Đorđe Đoković)
Škola u Osečini (foto: Đorđe Đoković)
16.05.2023, 10:35

U školi u Osečini zabranjena upotreba mobilnih telefona

č: | fb:

U Obrazovno-vaspitnom centru "Osečina", u okviru koga su osnovna i srednja škola, od danas je za učenike zabranjena upotreba mobilnih telefona. Savet roditelja škole je jednoglasno usvojio predlog roditelja o zabrani mobilnih telefona u školi, a Odluku su potpisali direktor OVS "Osečina" Zoran Petrović i predsednik Saveta roditelja.

 

Kako nam je rečeno, imajući u vidu opštu situaciju u zemlji, a nakon velike tragedije u beogradskoj školi, roditelji su predložili da se zabrani upotreba mobilnih telefona u školi. Prema rečima direktora Obrazovno-vaspitnog centra "Osečina", naredba je učenicima pročitana danas i oni su bez problema prihvatili odluku.

 

"Njihova reakcija je pozitivna. Kažu da je dobro što nemaju mobilne telefone jer se sada više druže i pričaju. I zaista danas se vratila graja u školu u kojoj je vladala mrtva tišina jer su deca na odmorima i pred časove samo gledala u mobilne telefone", kaže Petrović.

 

 

 

 

predsednik saveta složio i

Aktuelno

Svečano otvaranje (foto: www.leparecvaljeva)
Valjevo Pre 8 sati 48 minuta

Svečano otvoren Gerontološki centar

Gerontološki centar u Valjevu juče je svečano otvorio premijer Vlade Srbije Miloš Vučević, a zvanično otvaranje i prijem prvih korisnika biće početkom juna. Gerontološki centar ima kapacitet 100...  · 4 komentara

Izbori (ilustracija Dušan Arsenić) (foto: )
GIK utvrdio zbirnu listu Pre 16 sati 4 minuta

Na izborima u Valjevu šest izbornih lista

Gradska izborna komisija (GIK) Valjeva usvojila je zbirnu izbornu listu sa šest prethodno proglašenih za izbore za odbornike Skupštine grada. Na zbirnoj izbornoj listi nema "Pokreta sad".  · 4 komentara