Škola u Osečini (foto: Đorđe Đoković)
Škola u Osečini (foto: Đorđe Đoković)
16.05.2023, 10:35

U školi u Osečini zabranjena upotreba mobilnih telefona

č: | fb:

U Obrazovno-vaspitnom centru "Osečina", u okviru koga su osnovna i srednja škola, od danas je za učenike zabranjena upotreba mobilnih telefona. Savet roditelja škole je jednoglasno usvojio predlog roditelja o zabrani mobilnih telefona u školi, a Odluku su potpisali direktor OVS "Osečina" Zoran Petrović i predsednik Saveta roditelja.

 

Kako nam je rečeno, imajući u vidu opštu situaciju u zemlji, a nakon velike tragedije u beogradskoj školi, roditelji su predložili da se zabrani upotreba mobilnih telefona u školi. Prema rečima direktora Obrazovno-vaspitnog centra "Osečina", naredba je učenicima pročitana danas i oni su bez problema prihvatili odluku.

 

"Njihova reakcija je pozitivna. Kažu da je dobro što nemaju mobilne telefone jer se sada više druže i pričaju. I zaista danas se vratila graja u školu u kojoj je vladala mrtva tišina jer su deca na odmorima i pred časove samo gledala u mobilne telefone", kaže Petrović.

 

 

 

 

predsednik saveta složio i

Aktuelno

Tribina ProGlas u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja 30.11.2023

Dobar (Pro)glas se daleko čuje...

Veliki je događaj bila tribina, sa inicijatorima ProGlasa! Ne toliko zbog njih samih, dovoljno su veliki i bez nas i našeg priznavanja takvim. Ne toliko ni zbog onog što su rekli, dovoljno su to...

Suzana Radovanović Perić i Bojana Perić (foto: )
PR 29.11.2023

Kupovina uz note učenika muzičke škole

"Note nama vredne", naziv je projekta koji će tokom decembra realizovati kompanija "Europrom" i muzičke škola "Živorad Grbić". Snimci nastupa učenika muzičke škole biće emitovani u dva supermarketa...