<p>Predsednik Osečine dočekuje konvoj</p> (foto: Dragan Savić)
<p>Predsednik Osečine dočekuje konvoj</p> (foto: Dragan Savić)
29.05.2014, 14:08

Stara Pazova poslala mehanizaciju

č: | fb:

Otklanjanje golemih posledica vremenskih nepogoda, koje je počelo čim je voda krenula natrag u svoja korita, ubrzala je prijateljska opština Stara Pazova, koja je okupila i u sredu popodne u Osečinu poslala konvoj od desetak vozila teške mehanizacije, sa kojom Osečina oskudeva. Mašine i njihovi rukovaoci bar nedelju dana biće na raspolaganju Podgorcima, čija je jedina obaveza da obezbede gorivo, smeštaj za vozače i pokažu im šta da rade.

Posle punih 15 dana trajanja, Opštinski štab je u četvrtak ukinuo vanrednu situaciju na teritoriji ove opštine. Krizni  štab je ocenio da se ukupno stanje u poplavljenim delovima, kao i tamo gde su se aktivirala stara i nova klizišta (od kojih neka još uvek ne miruju), polako normalizuje.

Opštinske komisije za utvrđivanje i procenu šteta nastalih od poplave ili dejstva klizišta ubrzano privode kraju svoj posao, a nadležni organi lokalne samouprave pripremaju detaljne izveštaje za Vladu Republike Srbije, koje su dužni da dostave do kraja ove sedmice.

Dezinfekcija poplavljenih objekata i dvorišta je završena, a tek će uslediti ovakva zaštita javnih površina. Dezinsekcija i deratizacija, kako saznajemo, planirane su za koji dan kasnije.

Aktuelno

Polomljene behaton ploče u Karađorđevoj (foto: Kolubarske.rs)
Raspisana javna nabavka 27.01.2023

Na proleće konačno sređivanje trotoara

Ove godine za sređivanje trotoara iz gradske kase biće izdvojeno 12,5 miliona dinara. Konačno će biti zamenjene oštećene behaton ploče u Karađorđevoj ulici. Bez odgovora pitanje da li će deo...  · 13 komentara