<p>Predsednik Osečine dočekuje konvoj</p> (foto: Dragan Savić)
<p>Predsednik Osečine dočekuje konvoj</p> (foto: Dragan Savić)
29.05.2014, 14:08

Stara Pazova poslala mehanizaciju

č: | fb:

Otklanjanje golemih posledica vremenskih nepogoda, koje je počelo čim je voda krenula natrag u svoja korita, ubrzala je prijateljska opština Stara Pazova, koja je okupila i u sredu popodne u Osečinu poslala konvoj od desetak vozila teške mehanizacije, sa kojom Osečina oskudeva. Mašine i njihovi rukovaoci bar nedelju dana biće na raspolaganju Podgorcima, čija je jedina obaveza da obezbede gorivo, smeštaj za vozače i pokažu im šta da rade.

Posle punih 15 dana trajanja, Opštinski štab je u četvrtak ukinuo vanrednu situaciju na teritoriji ove opštine. Krizni  štab je ocenio da se ukupno stanje u poplavljenim delovima, kao i tamo gde su se aktivirala stara i nova klizišta (od kojih neka još uvek ne miruju), polako normalizuje.

Opštinske komisije za utvrđivanje i procenu šteta nastalih od poplave ili dejstva klizišta ubrzano privode kraju svoj posao, a nadležni organi lokalne samouprave pripremaju detaljne izveštaje za Vladu Republike Srbije, koje su dužni da dostave do kraja ove sedmice.

Dezinfekcija poplavljenih objekata i dvorišta je završena, a tek će uslediti ovakva zaštita javnih površina. Dezinsekcija i deratizacija, kako saznajemo, planirane su za koji dan kasnije.

Aktuelno

Dobitnici Vukove nagrade (foto: )
Za 2023. godinu Pre 8 sati 55 minuta

Izuzetna Vukova nagrada dodeljena valjevskoj biblioteci

Matična biblioteka "Ljubomir Nenadović" dobitnik je Izuzetne Vukove nagrade za 2023. godinu. Direktorki Matične biblioteke Violeti Milošević nagrada je uručena na tradicionalnoj svečanosti u...