<p>Predsednik Osečine dočekuje konvoj</p> (foto: Dragan Savić)
<p>Predsednik Osečine dočekuje konvoj</p> (foto: Dragan Savić)
29.05.2014, 14:08

Stara Pazova poslala mehanizaciju

č: | fb:

Otklanjanje golemih posledica vremenskih nepogoda, koje je počelo čim je voda krenula natrag u svoja korita, ubrzala je prijateljska opština Stara Pazova, koja je okupila i u sredu popodne u Osečinu poslala konvoj od desetak vozila teške mehanizacije, sa kojom Osečina oskudeva. Mašine i njihovi rukovaoci bar nedelju dana biće na raspolaganju Podgorcima, čija je jedina obaveza da obezbede gorivo, smeštaj za vozače i pokažu im šta da rade.

Posle punih 15 dana trajanja, Opštinski štab je u četvrtak ukinuo vanrednu situaciju na teritoriji ove opštine. Krizni  štab je ocenio da se ukupno stanje u poplavljenim delovima, kao i tamo gde su se aktivirala stara i nova klizišta (od kojih neka još uvek ne miruju), polako normalizuje.

Opštinske komisije za utvrđivanje i procenu šteta nastalih od poplave ili dejstva klizišta ubrzano privode kraju svoj posao, a nadležni organi lokalne samouprave pripremaju detaljne izveštaje za Vladu Republike Srbije, koje su dužni da dostave do kraja ove sedmice.

Dezinfekcija poplavljenih objekata i dvorišta je završena, a tek će uslediti ovakva zaštita javnih površina. Dezinsekcija i deratizacija, kako saznajemo, planirane su za koji dan kasnije.

Aktuelno

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 18 sati 43 minuta

Možda i jesmo "narod najstariji", a da li smo "odrasli"?

Ne mora biti štetno ali korisno nije, ne obraćati pažnju na mišljenje nauke. Pogotovu ako se bavi društvom, i do nekog mišljenja je došla konstatujući mišljenje značajnih ljudi ili (i) značajnog...

Dečja nedelja u Mionici (foto: www.mionica.rs)
Program na Trgu vojvode Mišića Pre 22 sati 22 minuta

"Dečja nedelja" i u Mionici

Učenici osnovnih škola i predškolci okupili su se na Trgu vojvode Mišića u Mionici i zajedno otvorili "Dečju nedelju" koja se ove godine održava pod sloganom "Veliko srce dece Srbije".