Domaći tim i valjevski Radnički  (foto: Dragan Savić)
Domaći tim i valjevski Radnički  (foto: Dragan Savić)
29.12.2014, 10:02

Nema para za nastavak?

č: | fb:

Posle uspešne godine u kojoj je prvo kao vicešampion Okružne lige (zahvaljujući fuziji Krušika i Budućnosti) izborio povratak u Zonu Drina, a onda sa 23 boda - pet pobeda, osam nerešenih i samo dva poraza - zauzeo sasvim solidno peto mesto u prvom delu šampionata, zonaš iz Osečine našao se pred novim iskušenjima.

- Najava da će u 2015. godini finansijska podrška za sport iz opštinskog budžeta za 15 odsto biti manja od dosadašnje zaista je zabrinjavajuća. Klupsko rukovodstvo već je procenilo da  u tom slučaju već dogodine neće biti dovoljno para za rad i takmičenje – rekao nam je Branislav Jovanović, sekretar OFK Osečine.

U klubu ističu da su svi zahvalni lokalnoj samoupravi i brojnim donatorima na dosadašnjem razumevanju i pomoći, što je omogućilo da se normalno funkcioniše i postižu dobri rezultati, ali se sada ozbiljno strahuje za budućnost najpopularnijeg sportskog kolektiva u opštini.

- Uprava se već uveliko angažovala na traženju rešenja za nastavak započetog prvenstva. Međutim, sve je u ovom trenutku pod velikim znakom pitanja. Za narednu prolećnu, a posle toga novu jesenju sezonu, za prvi tim i mlađe selekcije nije dovoljno ni 2,5 miliona dinara, a mi ne možemo da računamo ni na milion i po. Klupska sudbina zaista je neizvesna – zabrinuto konstatuje Živorad Vujičić, predsednik kluba.

Raspoloženje nije bitnije popravila ni pomalo neočekivana  donacija od zemljaka iz inostranstva u iznosu od 7.500 australijskih dolara, koju je obezbedila porodica Ivanović, ovdašnji gastarbajteri koji žive i rade na dalekom kontinentu. Novac je već stigao na račun, a donator ih je namenski usmerio za nastavak radova, odnosno fasadu na još nedovršenoj „kući fudbala” na stadionu, u kojoj su klupske prostorije i svlačionice.

- Za sada je naše redove jedino napustio defanzivni vezni Šćepović, koji je pronašao angažman u Švajcarskoj. Sastavili smo, do duše samo „na papiru”, odličan tim, verovatno, sa novim trenerom, načinili smo maksimalne uštede, ali se plašimo da će zbog nedostaka sredstava svi planovi uskoro pasti u vodu, a Osečina vrlo brzo ostati bez kluba i fudbala – jadikuje sekretar Jovanović.

Aktuelno

Dom vojske (foto: Kolubarske.rs)
Projekti, ali ne i radovi Pre 17 sati 17 minuta

Planovi gradske vlasti bez cilja

U planu javnih nabavki je projekat Doma vojske, novog gradskog trga, nove ulice do Petog puka... Šta će od toga biti realizovano, pitali smo, a odgovor je u stilu biće kada bude jer će vlast „svaki...  · 3 komentara

Katanac (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nemačka kompanija zatvara pogon u Čačku Pre 12 sati 48 minuta

Hteli smo privrednika za gradonačelnika

Nakon što je u Čačak doveo velike inostrane investitore, kojima je dao desetine milione evra iz budžeta grada, da bi oni zauzvrat zaposlili nekoliko hiljada nezaposlenih Čačana, gradonačelnik Milun...  · 1 komentar

Foto izložba - Želimo da diđemo (foto: Učenik Tehničke škole)
Izložba u Tehničkoj školi Pre 17 sati 18 minuta

Da se čuje naš glas: Želimo da dišemo!

"Naša generacija odrasta u gradu koji je po kvalitetu vazduha zadnjih godina jedan od najzagađenijih gradova u svetu. Želimo da dišemo, poručujemo i nadamo se da ćete nas čuti!", rekla je Katarina...  · 4 komentara

Zelena površina u Naselju Milorada Pavlovića (12.02.) (foto: Kolubarske.rs)
Inspekcijska igranka 28.02.2024

Vlast štiti pojedince na štetu građana

Kako funkcionišu gradske inspekcije, kako vlast štiti pojedinice, a ne građane, najbolje pokazuje primer Naselja "Milorada Pavlovića" i uništena javna zelena površina zbog građevinskih radova na...  · 15 komentara