Prošlogodišnji pobednik Foka iz Kragujevca sa Jovicom Antonićem (foto: Z. Janković)
Prošlogodišnji pobednik Foka iz Kragujevca sa Jovicom Antonićem (foto: Z. Janković)
15.01.2015, 14:37

Put ka uspesima

č: | fb:

Drugi međunarodni turnir pionira pod nazivom „Osečanski pobednik”, koji se održava od 15. do 17. januara, pred nekoliko stotina gledalaca na tribinama Sportskog centra „Osečina” i mladim košarkašima iz šest ekipa iz Srbije, Slovenije i Crne Gore, otvorio je Jovica Antonić, pomoćnik selektora seniorske državne reprezentacije.

-Izuzetno mi je drago što ću biti u prilici da pratim ovaj turnir, koji može da posluži kao primer kako se uz stalni rad izlazi na put koji vodi ka uspesima. Iskreno se nadam da među mladim učesnicima ovog malog spektakla vrednog svake pažnje ima igrača koji će napraviti zavidnu karijeru. Svima bih poručio da ne žale truda i da je samo to način da ostvare svoje ambicije – poručio je Antonić.

Jovica Antonić otvorio turnir

Jovica Antonić otvorio turnir (Foto: Z. Janković)

Učesnike, brojne goste iz košarkaškog sveta i publiku u ime domaćina pozdravili su Dane Krsmanović, predsednik KK Osečina i Nenad Stevanović, predsednik Opštine, koji je ekipama požeo puno uspeha na takmičarskom planu, svim gostima nezaboravno sportsko druženje, a publici uživanje u ovom događaju, od koga očekuje da svima, baš kao i Osečina i gostoprimljiva Podgorina, ostanu u najlepšim uspomenama. Prvog dana, pioniri valjevskog Metalca i odgovarajuće selekcije domaćina započeli trodnevni turnir. U drugoj utakmici megdan su podelili mladi košarkaši beogradskog Partizana i slovenačkog Branika iz Maribora, koji će na osnovu poziva i dogovora sa domaćinima o međusobnoj razmeni ostati pet dana u Osečini.

Pored njih, na turniru učestvovuju prošlogodišnji pobednik  Foka iz Kragujevca, i Kotor iz Crne Gore, čija je ekspedicija još u nedelju doputovala u Osečinu, gde će kao i prošle godine uz učešće na turniru i smeštaj kod domaćih igrača sprovesti osmodnevne pripreme. Dragocenu podršku u organizaciji lokalnom košarkaškom klubu dali su Opština Osečina, Košarkaški savez Srbije i brojni donatori.

Raspored utakmica drugog i trećeg dana

Petak, 16. januar: Kotor – Branik (12.30), Foka – Osečina (16.15), Partizan – Kotor (18.00);

Subota, 17. januar: Utakmica za 5. mesto (15.00), za treće (16.45), finale (18.30), dodela pehara i priznanja najboljim ekipama, pojedincima i učesnicima (20.00).

 

Aktuelno

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 19 sati 29 minuta

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 6 komentara