Sa otvaranje turnira (foto: Dragan Savić)
Sa otvaranje turnira (foto: Dragan Savić)
16.01.2015, 12:22

Pobeda i poraz pionira Metalca

č: | fb:

Na otvaranju drugog Međunarodnog turnira košarkaših pionira „Osečanski pobednik” valjevski Metalac je u komšijskom derbiju ubedljivo savladao domaćina Osečinu sa 49:38. Ekipa Vojislava Kecojevića već početkom druge četvrtine stigla je do dvocifrene prednosti koja je do kraja bez problema sačuvana. Najefikasniji u pobedničkoj timu bio je Filip Pavlović sa 13 poena, a u ekipi trenera Vladimira Radivojevića raspoloženi Pavle Kuzmanović sa 24 koša.

U drugoj utakmici popodnevnog programa beogradski Partizan je deklasirao slovenačkog Branika iz Maribora sa 77:39. Već na poluvremenu bilo je 30 poena prednosti za Beograđane, koji su apsolutno dominirali u ovom meču, baš kao i njihov centar Dušan Tanasković , strelac 17 poena.  Kod Mariborčana najefikasniji bio je Zoran Gavrić sa 10 koševa.

Prošlogodišnji pobednik Foka iz Kragujevcaje u večernjem terminu ubedljivo je pobedila Metalca sa 66:33. Najbolji strelac prošlogodišnjeg turnira u Osečini Nikša Zindović postigao je 24 poena, a najefikasniji u redovima Valjevaca, koji su verovatno osetili posledice umora iz prve utakmice dana, bio je Luka Simanić sa osam poena .

Turnir je nastavljen danas mečevima: Kotor – Branik , Osečina – Foka (16.15) i Partizan – Kotor (18.00), dok su sutra na programu susreti  za plasma i vredne trofeje koje su obezbedili organizatori.

Aktuelno