Srpski kulturni klub (foto: Dragan Savić)
Srpski kulturni klub (foto: Dragan Savić)
21.01.2015, 09:52

Osnovan Srpski kulturni klub

č: | fb:

Glavni ciljevi novoformiranog Srpskog kulturnog kluba u Osečini, čijoj Osnivačkog skupštini je prisustvovalo 20 pretežno mladih meštana ovog mesta, jesu očuvanje nacionalnog identiteta i tradicije srpskog naroda. Takođe, razvijanje osećaja pripadnosti zajednici i zdravih stilova života, onda upoznavanje i negovanje kluturno-istorijske baštine našeg naroda i jačanje i učvršćivanje dobrih i humanih odnosa i veza sa srpskim narodom unutar i van Srbije, kao i razvijanje saradnje sa drugim sličnim organizacijama u Za prvog predsednika Upravnog odbora Srpskog kulturnog kluba u Osečini, posle čitanja, razmatranja i usvajanja Statuta, izabran je Milan Petrović iz Osečine, koji ističe:

- Zalagaćemo se za razvijanje svesti, pre svega kod mladih, o značaju kulturnog nasleđa i njihovom povezivanju sa vršnjacima u rasejanju radi zajedničke promocije srpskog identiteta. Želimo da podstičemo kreativne potencijale, dobročinstvo, zajedništvo i volonterizam – kaže Milan Petrović, koji je nakon čitanja i jednoglasnog usvajanja Statuta izabran.

Dužnost zamenika predsednika UO i predsedavajućeg Skupštine Kluba poverena je Svetozaru Gačiću, dok su za članove odbora  još izabrani Ana Ivković, Milan Stanković i Vladimir Radivojević.

- U naš klub su dobrodošli svi ljudi dobre volje koji su raspoloženi da na bilo koji način unaprede kulturni život u ovom kraju, a samim tim i u državi, odnosno svi oni koji su spremni da se bore za očuvanje kulture i tradicije srpskog naroda – naglašava Svetozar Gačić.

Aktuelno

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 10 sati 16 minuta

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 1 komentar