Srpski kulturni klub (foto: Dragan Savić)
Srpski kulturni klub (foto: Dragan Savić)
21.01.2015, 09:52

Osnovan Srpski kulturni klub

č: | fb:

Glavni ciljevi novoformiranog Srpskog kulturnog kluba u Osečini, čijoj Osnivačkog skupštini je prisustvovalo 20 pretežno mladih meštana ovog mesta, jesu očuvanje nacionalnog identiteta i tradicije srpskog naroda. Takođe, razvijanje osećaja pripadnosti zajednici i zdravih stilova života, onda upoznavanje i negovanje kluturno-istorijske baštine našeg naroda i jačanje i učvršćivanje dobrih i humanih odnosa i veza sa srpskim narodom unutar i van Srbije, kao i razvijanje saradnje sa drugim sličnim organizacijama u Za prvog predsednika Upravnog odbora Srpskog kulturnog kluba u Osečini, posle čitanja, razmatranja i usvajanja Statuta, izabran je Milan Petrović iz Osečine, koji ističe:

- Zalagaćemo se za razvijanje svesti, pre svega kod mladih, o značaju kulturnog nasleđa i njihovom povezivanju sa vršnjacima u rasejanju radi zajedničke promocije srpskog identiteta. Želimo da podstičemo kreativne potencijale, dobročinstvo, zajedništvo i volonterizam – kaže Milan Petrović, koji je nakon čitanja i jednoglasnog usvajanja Statuta izabran.

Dužnost zamenika predsednika UO i predsedavajućeg Skupštine Kluba poverena je Svetozaru Gačiću, dok su za članove odbora  još izabrani Ana Ivković, Milan Stanković i Vladimir Radivojević.

- U naš klub su dobrodošli svi ljudi dobre volje koji su raspoloženi da na bilo koji način unaprede kulturni život u ovom kraju, a samim tim i u državi, odnosno svi oni koji su spremni da se bore za očuvanje kulture i tradicije srpskog naroda – naglašava Svetozar Gačić.

Aktuelno

Postavljanje LED rasvete (foto: Kolubarske.rs)
Modernizacija i ušteda Pre 16 sati 52 minuta

U toku je zamena svetiljki novom LED rasvetom

U Valjevu je u toku postavljanje LED rasvete najsavremenije generacije koja će zameniti postojeće stare živine svetiljke. Do sada je zamenjeno preko 9000 od 11.782 svetiljke koliko je predviđeno...  · 6 komentara

Zagađen vazduh u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 12 sati 17 minuta

Promenama do čistog vazduha u Valjevu

Od početka godine Valjevo već broji 64 dana sa prekomerno zagađenim vazduhom, skoro dvostruko premašujući godišnji limit, navodi u saopštenju Lokalni odgovor. "Na građanima Valjeva je da ocene da...  · 1 komentar