03.07.2014, 18:00

Pažnja crtežima iskazana

č: | fb:

Iz niza pošiljki humanitarne pomoći i drugih izraza ljudske solidarnosti, koji su stigli i gotovo svakodnavno dolaze iz svih delova sveta nakon katastrofalnih poplava i aktiviranja većeg broja rušilačkih klizišta, svojom iskrenošću i toplinom izdvaju se znaci pažnje koji su iz Mostara u Bosni i Hercegovini upućeni stanovništvu, pre svega mladima, iz opštine Osečina.

Naime, mališani iz Doma za decu bez roditeljskog staranja i decu sa posebnim potrebama „Mostar” crtežima su iskazali svoju dobronamernost i razumevanje sa vršnjacima i ostalim meštanima postradalog područja, kao i želju da se što pre otklone posledice nepogoda i nastavi sa normalnim životom. Crteže je u Narodnu biblioteku Osečina doneo Ognjen Pudar, pisac iz Osečine, koji je u mladosti živeo u Mostaru. Zanimljivi dečji radovi biće sastavni deo jedne od narednih postavki u gradskoj Galeriji.

Aktuelno

Ljubomir Bogdanović Ćube (foto: )
In memoriam Pre 8 sati 24 minuta

Ljubomir Bogdanović Ćube (1937-2022)

U Valjevu je u subotu 26. novembra 2022. godine u 85. godini života, preminuo Ljubomir Bogdanović – Ćube, čovek koji je kao igrač i trener ostavio neizbrisiv trag u valjevskom sportu i čovek koji...

Spomen-bista pukovnik Živojin Bacić (foto: )
Herojska smrt pukovnika rođenog pre 150 godina Pre 8 sati 22 minuta

Div-junak Živojin Bacić zauvek ostao u Ljigu

U vreme kada se srpska vojska povlačila u defanzivnoj fazi Kolubarske bitke, pukovnik Živojin Bacić primio je naredbu: Pokušajte, ako je moguće, da se održite dvadeset četiri sata na položajima...

Kovid ambulanta u Novom naselju (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 10 sati 27 minuta

KOVID ambulanta ubuduće u Novom naselju

Dom zdravlja Valjevo obaveštava sugrađane da će od ponedeljka 28. novembra KOVID ambulanta funkcionisati u ambulanti Novo naselje. Radno vreme će biti od 7 do 17 časova.