Registracija Prijava preko FB
Prvi put u biblioteci (foto: Ana Ivković )
Prvi put u biblioteci (foto: Ana Ivković )
01.11.2016, 13:12

“Prvi put u biblioteci“

č: | fb:

"Prvi put u biblioteci", naziv je programa koji je organizovan u Biblioteci u Osečini za mame i njihove bebe. Direktorka Ana Ivković kaže da je bilo živo i veselo u Biblioteci u kojoj se okupilo 14 mama sa bebama.

Program je imao edukativni, ali i zabavni deo. "U prvom delu programa pedijatar Bosiljka Aleksić govorila je mamama o važnosti dojenja, o alergijama, o tretiranju visoke temperature. Potom smo mame upoznali sa sa knjižnim fondom i darovali im članske karte. Treći, najzanimljiviji, deo podrazumevao je simoboličnu i nagradnu trku beba starosti do 24 meseca", kaže direktorka Biblioteke.

Trka beba

Trka beba (Foto: Ana Ivković )

 

U okviru I kategorija takmičile su se bebe starosti do 12 meseci. Prvo mesto osvojila je Lena Marković, drugo Kalina Matić i treće mesto su podelili Uroš Ćosić i Mateja Pavić.

U okviru II kategorija učestvovale su bebe od 12 do 15 meseci. Prvo mesto odnela je Neda Pavlović, drugo Blagoje Živanović, treće mesto Siniša  Pavlović, četvrto  Maša Tomić, a peto mesto Lazar Malešević.

U trećoj kategoriji učestvovalo je pet  beba  od 15 do 24 meseca. Prvo mesto pripalo je Luki Antoniću, drugo Lazaru  Bojičiću, treće dele Sofija Matić i  Ivko Ivković, a četvrta je pristigla Valentina Bradonjić.

Aktuelno

Parking u centru grada (foto: Kolubarske.rs)
U planu sređivanje još dva Pre 3 sati 22 minuta

Završena rekonstrukcija parkinga u centru grada

Završena je rekonstrukcija parkinga preko puta zgrade Skupštine grada, između Karađorđeve i Ulice Vuka Karadžića. U planu je sređivanje još dva parkinga u centru grada.

Razgovori pod lipom (foto: Kolubarske.rs)
"Razgovori pod lipom" o brutalnim, nasilnim, vulgarnim napadima na neistomišljenike Pre 20 sati 12 minuta

"Institucije će jednog dana proraditi"

Linč i progon, kojima su u Srbiji izloženi neistomišljenici aktuelne vlasti, su najbrutalniji, najnasilniji i najvulgarniji do sada, zaključak je "Razgovora pod lipom". Profesor Čedomr Čupić,...

Gradska kuća Lajkovac  (foto: www.lajkovac.org.rs)
Program manifestacije Dani Lajkovca 20.07.2019

Koncerti Leksington benda i Dženana Lončarevića

Najatraktivniji programi manifestacije Dani Lajkovca 2019 biće koncerti Leksington benda 29. jula i Dženana Lončarevića 30. jula. Koncerti će biti održani na platou ispred Gradske kuće od 22 sata.