Prvi put u biblioteci (foto: Ana Ivković )
Prvi put u biblioteci (foto: Ana Ivković )
01.11.2016, 13:12

“Prvi put u biblioteci“

č: | fb:

"Prvi put u biblioteci", naziv je programa koji je organizovan u Biblioteci u Osečini za mame i njihove bebe. Direktorka Ana Ivković kaže da je bilo živo i veselo u Biblioteci u kojoj se okupilo 14 mama sa bebama.

Program je imao edukativni, ali i zabavni deo. "U prvom delu programa pedijatar Bosiljka Aleksić govorila je mamama o važnosti dojenja, o alergijama, o tretiranju visoke temperature. Potom smo mame upoznali sa sa knjižnim fondom i darovali im članske karte. Treći, najzanimljiviji, deo podrazumevao je simoboličnu i nagradnu trku beba starosti do 24 meseca", kaže direktorka Biblioteke.

Trka beba

Trka beba (Foto: Ana Ivković )

 

U okviru I kategorija takmičile su se bebe starosti do 12 meseci. Prvo mesto osvojila je Lena Marković, drugo Kalina Matić i treće mesto su podelili Uroš Ćosić i Mateja Pavić.

U okviru II kategorija učestvovale su bebe od 12 do 15 meseci. Prvo mesto odnela je Neda Pavlović, drugo Blagoje Živanović, treće mesto Siniša  Pavlović, četvrto  Maša Tomić, a peto mesto Lazar Malešević.

U trećoj kategoriji učestvovalo je pet  beba  od 15 do 24 meseca. Prvo mesto pripalo je Luki Antoniću, drugo Lazaru  Bojičiću, treće dele Sofija Matić i  Ivko Ivković, a četvrta je pristigla Valentina Bradonjić.

Aktuelno

 (foto: )
Diplomci Fakulteta dramskih umetnosti Pre 19 sati 23 minuta

Na Abro festu večeras "Hajde da improvizujemo"

Na Abro festu večeras diplomci Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu predstaviće neuobičajenu pozorišnu formu naslovljenu "Hajde da improvizujemo". To je zanimljivo i duhovito scensko delo...

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 19 sati 35 minuta

I skup rogova u vreći je "jedinstvo"!

Političari i stranke dolaze i odlaze, a jedan politički ideal, ostaje. To je "jedinstvo", uz neznatne varijacije. Počev, recimo, sa "Podaj Bože, da se Srbi slože!", ili "Samo sloga, Srbina...

Vakcinacija (foto: DjordjeDjokovic)
U ambulantama Doma zdravlja Pre 20 sati 56 minuta

Počinje vakcinacija protiv gripa

Od četvrtka 29. septembra u ambulantama Doma zdravlja počinje vakcinacija protiv sezonskog gripa. Za Dom zdravlja Valjevo opredeljeno je 5.300 doza, od čega su većina četvorovalentne, koje štite od...