22.08.2014, 09:36

Opet prvo mesto za „Krušik-Plastiku”

č: | fb:

Folklorni ansambl Kulturno-umetničkog društva „Krušik-Plastika” iz Osečine ponovio je prošlogodišnji uspeh svoje pionirske sekcije i u Prilikama kod Ivanjice osvojio prvo mesto na tradicionalnom festivalu dečjeg folklora, koje ima i takmičarski karakter.

Deveti  festival dečijeg folklora „Svetlost na brežuljku” održan je u  okviru manifestacije „Preobraženje – Prilike 2014”. Učestvovalo je oko 200 mališana iz šest folklornih ansambala, i to iz: Ivanjice, Požege, Osečine, Sjenice,  Aranđelovca i Trstenika.

Po oceni stručnog žirija u kojem su bili: etnomuzikolog Suzana Arsić i koreografi Saša Stevanović i Zvezdan Đurić, pored najuspešnijeg KUD „Krušik Plastika“ iz Osečine, nagrađeni su  drugoplasirani „Elektroporcelan” iz Aranđelovca, kao i KUD „Prva petoletka“ iz Trstenika, koji je zauzeo treće mesto. Orkestar „Branislav Petrović“ iz Osečine proglašen je za najbolji na ovom festivalu.

Aktuelno

Zlato za juniorsku reprezentaciju Srbije  (foto: www.waterpoloserbia.org)
Čestitka gradonačelnika Valjeva Pre 18 sati 26 minuta

Valjevski vaterpolisti među juniorskim prvacima Evrope

Juniorska reprezentacija Srbije u vaterpolu postala je prvak Evrope. Za reprezentaciju Srbije igrala su četvorica Valjevca, Aleksandar Kovačević, Srđan Baucalo, Bogdan Gavrilović i Petar Stanić....  · 3 komentara