Nova fabrika Gorenje Hisense Valjevo 3  (foto: Gorenje Hisense)
Nova fabrika Gorenje Hisense Valjevo 3 (foto: Gorenje Hisense)
21.07.2022, 09:14

Počeli radovi na izgradnji novog pogona Hisense Europe u Valjevu

č: | fb:

Korporacija Hisense investiraće preko 40 miliona evra u novi pogon za proizvodnju najsavremenijih rashladnih uređaja u Valjevu. Nova fabrika "Valjevo 3" proizvodiće rashladne uređaje brendova Hisense, Gorenje i Asko, pre svega za izvoz na zahtevna evropska tržišta. Završetak radova i otvaranje fabrike planirani su za februar 2023. godine.

 

Gorenje uspešno posluje u Valjevu već 16 godina i obezbeđuje više od 1.600 radnih mesta stanovnicima Valjeva i Kolubarskog okruga. Početak rada nove fabrike značiće angažovanje još 1.000 zaposlenih u naredne tri godine. Fabrika se gradi pored postojeće fabričke lokacije na površini od 45.000 kvadrata na kojoj će biti smeštena savremena proizvodna hala površine 30.000 kvadrata, magacini i moderni restoran za zaposlene.

 

Planirana proizvodnja u novoj fabrici iznosiće 750 hiljada side-by-side aparata godišnje, dok će ukupna proizvodnja u sva tri pogona Hisense Gorenja Valjevo do 2025. godine iznositi čak 1,7 miliona aparata godišnje. Najmoderniji rashladni uređaji iz Valjeva naći će svoje mesto u domovima širom Evrope – na praktično svim evropskim tržištima sa kojima Hisense već posluje.

Nova fabrika Gorenje Hisense Valjevo 3

Nova fabrika Gorenje Hisense Valjevo 3

 

Od otvaranja prve fabrike u Valjevu je proizvedeno preko devet miliona aparata, dok je broj proizvedenih uređaja samo u 2021. godini premašio 950 hiljada. Čak 92 posto ukupne proizvodnje je izvezeno na evropska tržišta, što je ovu fabriku pozicioniralo na listu najvećih izvoznika iz Srbije.

 

Gorenje je od 2018. godine deo multinacionalne korporacije Hisense, jednog od vodećih svetskih proizvođača potrošačke elektronike i kućnih aparata, sa preko 90.000 zaposlenih širom sveta. Korporacija Hisense fokusirana je na najnovije tehnološke trendove kako bi razvila inovativna rešenja prilagođena kupcima, koja mogu značajno povećati kvalitet života.

 

Svoje aktivnosti zasniva na snažnoj distributivnoj mreži širom sveta, posebno u Evropi. Hisense Europe, kao evropski deo grupe Hisense, obuhvata proizvodne pogone u Srbiji, Sloveniji i Češkoj, razvojne centre u Švedskoj, Holandiji, Češkoj i Sloveniji, kao i 27 prodajnih kompanija.

 

Korporacija Hisense kontinuirano ulaže u jačanje evropske proizvodnje i razvojne baze. Osim ulaganja u novu fabriku u Valjevu, značajne investicije su uložene u uspostavljanje fabrike Hisense Europe Electronics u Velenju, koja proizvodi televizore robne marke Hisense za evropska tržišta, a ove godine biće otvoren i R& D centar Hisense Europe, u kome će se razvijati aparati brendova Hisense, Gorenje i Asko za globalno tržište.

Aktuelno

Dragan Stojković (foto: skrinšot RTS)
Bez kraja Pre 22 sati 8 minuta

Da nije prevelika doza, za jedan dan?

U tek minuli ponedeljak, čusmo dve izjave. Za enciklopedije! Ne baš svetske mudrosti, ali svetske sigurno. Naravno, ukoliko svet nema pametnija posla, nego da sluša ili čita šta se kod nas priča....  · 3 komentara

Zdanje na Desankinom vencu (foto: Đorđe Đoković)
U zdanju na Desankinom vencu Pre 1 dan 2 sati

Gradska kuća za posebne prilike

Zdanje na Desankinom vencu biće adaptirano i rekonstruisano u Gradsku kuću, odlučili su odbornici Skupštine grada. Osim za potrebe organa Grada, prostor bi se koristio za protokolarne prijeme,...  · 5 komentara