Krušik (foto: Đorđe Đoković)
Krušik (foto: Đorđe Đoković)
28.02.2023, 08:34

Krušik nije povezan sa prodajom raketa Ukrajini

č: | fb:

Nakon što su na društvenim mrežama objavljeni papiri o izvozu oružja iz Krušika u Ukrajinu, i pisanja begradskih medija o tome, iz valjevske fabrike je demantovano da je Krušik povezan sa prodajom raketa krajnjem korisniku iz Ukrajine.

 

"Kao i mnogo puta do sada, bez prethodne provere, ne obazirući se na štetne efekte svog brzopletog rada, pojedini mediji su prenosili vest o prodaji Krušikovih raketa. Ovom prilikom, informišemo javnost da kompanija Krušik ni na koji način nije povezana sa prodajom raketa krajnjem korisniku iz Ukrajine. Uvidom u objavljenu dokumentaciju, uzevši u obzir mogućnosti računarskih programa i maštovitost novinara, izražavamo sumnju u autentičnost dokumenata, budući da se spominju dve različite rakete.

 

Bez uticaja na kreiranje današnjih vesti, bez saglasnosti za objavu u medijima i ne svojom krivicom, Krušik se ponovo našao u središtu negativnih zbivanja, zahvaljujući neprofesionalnom obavljanju novinarskog posla.

 

Apelujemo na određene medijske redakcije, da u ovoj kompleksnoj situaciji, ne izgube iz vida misao da se ovakvim delovanjem nanosi šteta i loša reputacija Republici Srbiji, namenskoj industriji Srbije i fabrici Krušik. Ljubazno vas molimo, da sve informacije proverite pre objave na svojim portalima", navodi se u demantiju HK Krušik.

 

Aktuelno

Štrajk upozorenja u HK Krušik (foto: Kolubarske.rs)
Čeka se odluka Nadzornog odbora Pre 17 sati 41 minuta

Održan jednočasovni štrajk upozorenja u Krušiku

Nezadovoljni radnici valjevske fabrike "Krušik", uz podršku četiri reprezentativna sindikata, održali su jednočasovni štrajk upozorenja, ispred pogona u krugu fabrike. Prema rečima predstavnika...  · 22 komentara

Valjevo (aerozagađenje) (foto: Đorđe Đoković)
Što više objekata priključiti na daljinsko grejanje Pre 21 sati 18 minuta

Prezentacija dokumenta "Energetska politika Valjeva"

Valjevo može da koristi geotermalne izvore, biomasu i solarnu energiju, kako bi se priključilo na sistem daljinskog grejanja čime bi se smanjila upotreba fosilnih goriva, ali i zagađenje vazduha,...  · 1 komentar

Takmičenje u plesu (foto: www.mionica.rs)
Državno prvenstvo Pre 18 sati 21 minuta

Najbolji sportski plesači Srbije i regiona u Mionici

Mionica je bila domaćin plesnog spektakla sa oko 500 učesnika iz 24 kluba. Luka Dugalić i Barbara Vlajković su šampioni u standardnim plesovima u kategoriji do 21 godine.