Gradilišna tabla u Nepričavi (foto: Đorđe Đoković )
Gradilišna tabla u Nepričavi (foto: Đorđe Đoković )
02.10.2020, 12:21

Kineska kompanija najavila: radovi na terenu biće vidljivi posle 8. oktobra

č: | fb:

"Kontinuirani radovi na realizaciji projekta izgradnje brze saobraćajnice Lajkovac – Iverak, biće nastavljeni najkasnije do 8.oktobra 2020. godine", navodi u saopštenju kompanija China Shandong International Economic & Technical ogranak Beograd (CSI), koje je dostavljeno TV N1.

 

Reagujući na prilog N1 o tome da se više od tri meseca, od kada je predsednik Aleksandar Vučić označio zvaničan početak radova, ništa nije radilo na realizaciji projekta izgradnje brze saobraćajnice Nepričava – Iverak, o čemu su pisale i Kolubarske.rs, saopštenjem se oglasila kineska kompanija.

Aleksandar Vučić ozvaničio početak radova

Aleksandar Vučić ozvaničio početak radova (Foto: Đorđe Đoković)

 

U Nepričavi na mestu buduće petlje, gde je predsednik Aleksandar Vučić označio početak radova, više od tri meseca se ništa ne dešava, što navodi na zaključak da se ništa ne radi na realizaciji tog projekta. Sudeći po onome što je napisala u saopštenju, kineska kompanije je potvrdila da se na terenu ništa ne radi, da još uvek traju pripreme za pripremne radove, kao i da je u toku prikupljanje dozvola.

 

U svom saopštenju kineska kompanija navodi da su sa svojim partnerima "JP Putevi Srbije", Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Institutom za puteve, lokalnim samoupravama Valjevo i Lajkovac, uspeli za protekla dva meseca da sprovedu postupak eksproprijacije za početak radova na tri kilometra trase, koji će, kako kažu, biti vidljivi i na terenu.

 

"Izvodiće se pozicije raščišćavanja terena, geodetsko obeležavanje, skidanje humusa, iskop zemljanog materijala, obrade podtla i izrade nasipa na tri lokacije", kažu.

 

Dodaju da su projekti za privremenu građevinsku dozvolu za pripremne radove su završeni. "Zahtev za privremenu građevinsku dozvolu za izvođenje radova na navedenim lokacijama biće predati u toku ove nedelje, kada se očekuje i izdavanje dozvole od nadležnog ministarstva za radove na navedenim stacionažama. Ove aktivnosti će omogućiti izvođenje radova u kontinuitetu i njihov obim je dovoljan za izvođenje radova do kraja građevinske sezone 2020. godine", uveravaju u kompaniji.

Gradilišna tabla

Gradilišna tabla (Foto: Đorđe Đoković)

 

"Takođe je u fazi pripreme projekat privremene saobraćajne signalizacije, radi regulisanja saobraćaja na državnom putu... Pribavljena je i dozvola za miniranje u kamenolomu, priprema se i lageruje materijal za izradu nasipa", piše u saopštenju.

 

Naglašavaju da je zbog kovida-19 i otežanih uslova rada, koje je ova epidemija stvorila, svaki dan rada građevinske operative u ovoj godini je važan.

 

"Iz tog razloga naša kompanija ulaže maksimalne napore da sve aktivnosti vezane za ovu brzu saobraćajnicu izvede u najkraćem mogućem roku. Očekujemo medije na terenu posle 8.oktobra 2020. godine", piše u saopštennju kompanija China Shandong International Economic & Technical ogranak Beograd (CSI), koje je dostavljeno TV N1.

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 9 sati 2 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 6 sati 12 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 4 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 9 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara