Registracija Prijava preko FB
Aleksndar Vučić u Divcima (foto: Đorđe Đoković)
Aleksndar Vučić u Divcima (foto: Đorđe Đoković)
24.05.2021, 07:03

Sve nam se čini da nas predsednik Vučić "gasira"?

č: | fb:

I pored najave predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će radovi na putu Krčmar-Divčibare početi prvih dana aprila, to se još uvek nije dogodilo. Sudeći prema odgovoru, koji nam je dostavljen iz JP "Putevi Srbije", izvesno je da će deonica biti asfaltirana, ali još uvek nije poznato kada će radovi početi, niti koliko će koštati.

 

Kako je navedeno u odgovoru početak radova zavisi od vremenskih prilika, a "planirano je da počnu ove sedmice".

Krčmar-Divčibare

Krčmar-Divčibare (Foto: Kolubarske.rs)

 

Podsećamo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je 23. marta u Divcima, prilikom obilaska radova na izgradnji brze saobraćajnice Iverak-Lajkovac, obećao velike investicije za Valjevo. S obzirm na to da još uvek nije ispunio obećanja o "velikim investicijama u Divčibare", Kolubarske.rs su pitale šta se dešava sa višemilionskim ulaganjima u Divčibare koje je obećao u decembru 2019. godine.

 

Umesto odgovora na to pitanje, usledilo je još jedno predsednikovo obećanje: "Za 15 dana će početi radovi na putu Krčmar-Divčibare, što je 12,5 kilomtara, a koji će koštati 3,5 miliona evra".

 

Međutim, za razliku od predsednika, u JP "Putevi Srbje" ne znaju koliko će koštati radovi na deonici Krčmar-Divčibare, koja inače nije u Programu poslovanja JP "Putevi Srbije" za 2021. godinu, te nije poznato odakle će biti obezbeđen novac za te radove.

 

U odgovru na pitanje Kolubarskih.rs da li radovi podrazumevaju samo presvlačenje saobraćajnice novim asfaltom ili rekonstrukciju, uključujući i proširenje puta, navedeno je da će "saobraćajnica biti presvučena novima asfaltom u dužini od 12,5 kilometara", a da će "rehabilitaciju kolovoza raditi Preduzeće za puteve Valjevo".

 

Pitanja koja motivišu

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se ljuti kada ga pitanjima podsetimo na neispunjena obećanja. Tako je u Divcima prilikom obilaska radova na brzoj saobraćajnici Iverak-Lajkovac, nakon naših pitanja o obećanom a ne ispunjenom, rekao:

 

"Meni je uvek drago što imam vremena da odgovorim na Vaša pitanja, i ako uvek, u zavisnosti od potreba, ta pitanja menjaju i svoj karakter i strukturu. Pošto Vam je sada jasno kada ste me pitali u nekoliko navrata za put do Valjeva koji je obećavan sedamdeset i nešto godina, pa sad kada se gradi, zadovoljan sam što to više nije pitanje. Zadovoljan sam što ni broj investitora u Valjevu više nije pitanje, zadovoljan sam što se ni gasifikacija ne pominje više kao problem jer je jasno da će biti urađena, kao ni industrijska zona u Valjevu, kao ni mnoge druge stvari koje su završene. Hvala Vam što me Vašim pitanjima uvek podstaknete da radimo još više, jer ja znam da je nezadovoljstvo uvek lakše prodati nego zadovoljstvo i da je negativnu vest uvek lakše prodati nego pozitivnu vest", rekao je predsednik Vučić.

 

Razlika između predsedika Aleksandra Vučića i nas je u percepciji. Ništa od onoga što je nabrojao nije završeno i sve dok ne bude biće za nas tema. Industrijska zona je započeta utoliko što je kupljeno zemljište, radovi na brzoj saobraćajnici Iverak-Lajkovac su počeli, ali bez građevinske dozvole i završene eksproprijacije tako da se na terenu svakodnevno otvaraju brojni problemi. Gasifikacija nije ni započeta, a još uvek nijedan strani investitor nije došao u Valjevo.

 

Za devet godina naprednjačke vlasti sećamo se brojnih obećanja, ali pamtimo kao završeno jedino to da je Aleksandar Vučić, tada na funkciji premijera Srbije, otvorio zdravstvenu ambulantu u Divcima i prisustvovao potpisivanju ugovora o rekonstrukciji krova, stolarije i toaleta u valjevskoj Medicinskoj školi.

Aleksandar Vučić obilazi toalet u Medicinskoj školi (2016.)

Aleksandar Vučić obilazi toalet u Medicinskoj školi (2016.) (Foto: Đorđe Đoković)

 

Pamtimo i to da je premijer Aleksandra Vučić u decembru 2016. godine obećao 300 novih radnih mesta u Gorenju, beše potpisan memorandum kao prvi korak do potpisivanja ugovora, koji nikada nije realizovan!

 

Najsvežije pamtimo posetu Krušiku kada je predsednik Srbije Aleksandar Vučić obećao da će država u valjevsku vojnu fabriku uložiti desetine miliona evra, a radnicima obećao da "neće imati problema ni sa platama, ni sa poslom". Radnici su aplaudirali predsedniku, svi smo mu poverovali, ali od obećanja ništa.

 

Zato ćemo sa razvodom gasne instalacije po kućama ipak sačekati dok gas ne dođe u Valjevo. Valjevci bi, žargonski, rekli za sada smo dobili samo gasiranje!

 

 

 

Aktuelno

Grad (foto: Đorđe Đoković)
Razgovor sa dr Snežanom Marjanović Pre 8 sati 39 minuta

Sve više pacijenata sa post kovid sindromom

Poslednjih godinu i po dana specifičnost rada psihijatrijske službe ogleda se i u povećanom broju pacijenata sa post kovid sindromom. "Mladi ljudi su teže podneli izolacuiju i neizvesnost, dok su...  · 1 komentar

Bazen SC Mionica u Sankoviću (foto: www.mionica.rs)
Odlukom predsednika Opštine Pre 1 dan 7 sati

Besplatan ulaz na bazen za mioničke penzionere

Besplatan ulaz, uz penzionersku karticu, na bazene Sportskog centra Mionica imaće 2.730 mioničkih penzionera. Predsednik opštine Boban Janković kaže da je jedno od obećanja mioničke vlasti bilo...  · 2 komentara

Trg Živojina Mišića  (foto: Đorđe Đoković)
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 1 dan 4 sati

U Valjevu dvoje, u Ubu četvoro novozaraženih

U Valjevu je evidentirano dvoje novopozitivnih, u Ubu još četvoro, dok u ostalim opštinama Kolubarskog okruga nije bilo novozaraženih. Hospitalizovano je tri kovid pacijenata. Testirano je 90 na...  · 2 komentara

Nagrađeni učenici. profesori i psiholog (foto: Đorđe Đoković)
Na Republičkoj smotri naučno-istraživačkih radova Pre 1 dan 9 sati

Valjevski gimnazijalci osvojili devet nagrada

Učenici Valjevske gimnazije ostvarili su izuzetne rezultate na Republičkoj smotri naučno-istraživačkih radova talentovanih učenika. Od 13 gimnazijalaca, koji su se plasirali na Republičko...  · 3 komentara