Registracija Prijava preko FB
Aleksndar Vučić u Divcima (foto: Đorđe Đoković)
Aleksndar Vučić u Divcima (foto: Đorđe Đoković)
24.05.2021, 07:03

Sve nam se čini da nas predsednik Vučić "gasira"?

č: | fb:

I pored najave predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će radovi na putu Krčmar-Divčibare početi prvih dana aprila, to se još uvek nije dogodilo. Sudeći prema odgovoru, koji nam je dostavljen iz JP "Putevi Srbije", izvesno je da će deonica biti asfaltirana, ali još uvek nije poznato kada će radovi početi, niti koliko će koštati.

 

Kako je navedeno u odgovoru početak radova zavisi od vremenskih prilika, a "planirano je da počnu ove sedmice".

Krčmar-Divčibare

Krčmar-Divčibare (Foto: Kolubarske.rs)

 

Podsećamo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je 23. marta u Divcima, prilikom obilaska radova na izgradnji brze saobraćajnice Iverak-Lajkovac, obećao velike investicije za Valjevo. S obzirm na to da još uvek nije ispunio obećanja o "velikim investicijama u Divčibare", Kolubarske.rs su pitale šta se dešava sa višemilionskim ulaganjima u Divčibare koje je obećao u decembru 2019. godine.

 

Umesto odgovora na to pitanje, usledilo je još jedno predsednikovo obećanje: "Za 15 dana će početi radovi na putu Krčmar-Divčibare, što je 12,5 kilomtara, a koji će koštati 3,5 miliona evra".

 

Međutim, za razliku od predsednika, u JP "Putevi Srbje" ne znaju koliko će koštati radovi na deonici Krčmar-Divčibare, koja inače nije u Programu poslovanja JP "Putevi Srbije" za 2021. godinu, te nije poznato odakle će biti obezbeđen novac za te radove.

 

U odgovru na pitanje Kolubarskih.rs da li radovi podrazumevaju samo presvlačenje saobraćajnice novim asfaltom ili rekonstrukciju, uključujući i proširenje puta, navedeno je da će "saobraćajnica biti presvučena novima asfaltom u dužini od 12,5 kilometara", a da će "rehabilitaciju kolovoza raditi Preduzeće za puteve Valjevo".

 

Pitanja koja motivišu

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se ljuti kada ga pitanjima podsetimo na neispunjena obećanja. Tako je u Divcima prilikom obilaska radova na brzoj saobraćajnici Iverak-Lajkovac, nakon naših pitanja o obećanom a ne ispunjenom, rekao:

 

"Meni je uvek drago što imam vremena da odgovorim na Vaša pitanja, i ako uvek, u zavisnosti od potreba, ta pitanja menjaju i svoj karakter i strukturu. Pošto Vam je sada jasno kada ste me pitali u nekoliko navrata za put do Valjeva koji je obećavan sedamdeset i nešto godina, pa sad kada se gradi, zadovoljan sam što to više nije pitanje. Zadovoljan sam što ni broj investitora u Valjevu više nije pitanje, zadovoljan sam što se ni gasifikacija ne pominje više kao problem jer je jasno da će biti urađena, kao ni industrijska zona u Valjevu, kao ni mnoge druge stvari koje su završene. Hvala Vam što me Vašim pitanjima uvek podstaknete da radimo još više, jer ja znam da je nezadovoljstvo uvek lakše prodati nego zadovoljstvo i da je negativnu vest uvek lakše prodati nego pozitivnu vest", rekao je predsednik Vučić.

 

Razlika između predsedika Aleksandra Vučića i nas je u percepciji. Ništa od onoga što je nabrojao nije završeno i sve dok ne bude biće za nas tema. Industrijska zona je započeta utoliko što je kupljeno zemljište, radovi na brzoj saobraćajnici Iverak-Lajkovac su počeli, ali bez građevinske dozvole i završene eksproprijacije tako da se na terenu svakodnevno otvaraju brojni problemi. Gasifikacija nije ni započeta, a još uvek nijedan strani investitor nije došao u Valjevo.

 

Za devet godina naprednjačke vlasti sećamo se brojnih obećanja, ali pamtimo kao završeno jedino to da je Aleksandar Vučić, tada na funkciji premijera Srbije, otvorio zdravstvenu ambulantu u Divcima i prisustvovao potpisivanju ugovora o rekonstrukciji krova, stolarije i toaleta u valjevskoj Medicinskoj školi.

Aleksandar Vučić obilazi toalet u Medicinskoj školi (2016.)

Aleksandar Vučić obilazi toalet u Medicinskoj školi (2016.) (Foto: Đorđe Đoković)

 

Pamtimo i to da je premijer Aleksandra Vučić u decembru 2016. godine obećao 300 novih radnih mesta u Gorenju, beše potpisan memorandum kao prvi korak do potpisivanja ugovora, koji nikada nije realizovan!

 

Najsvežije pamtimo posetu Krušiku kada je predsednik Srbije Aleksandar Vučić obećao da će država u valjevsku vojnu fabriku uložiti desetine miliona evra, a radnicima obećao da "neće imati problema ni sa platama, ni sa poslom". Radnici su aplaudirali predsedniku, svi smo mu poverovali, ali od obećanja ništa.

 

Zato ćemo sa razvodom gasne instalacije po kućama ipak sačekati dok gas ne dođe u Valjevo. Valjevci bi, žargonski, rekli za sada smo dobili samo gasiranje!

 

 

 

Aktuelno

Verbalna rasprava vozača i građana (foto: Đorđe Đoković)
Uz krivičnu prijavu Pre 1 sati 49 minuta

Uhapšene dve osobe zbog incidenta na blokadi u Popučkama

Policija je uhapsila dvojicu muškaraca koji su učestvovali u incidentu koji se dogodio u subotu u Popučkama na blokadi puta Valjevo-Beograd. Oni su uz krivičnu prijavu privedeni Osnovnom javnom...

Kovid ambulanta Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 1 sati 28 minuta

U Valjevu 11 novozaraženih koronavirusom

U Valjevu je 11 novozaraženih koronavirusom. U Opštoj bolnici Valjevo trenutno je na lečenju 125 kovid pacijenta. Na teritoriji Kolubarskog okruga testirano je 225 osoba, u Kovid ambulanti Doma...

Detalj sa svečanosti (foto: Vlada Ivanović)
Prošlo je 107 godina od slavne Kolubarske bitke Pre 4 sati 52 minuta

Dan opštine Ljig obeležen u školi u Belanovici

Prvi put, svečanost povodom praznika, održana je van sedišta opštine Ljig. Belanovica je ove godine dobila novu školu, nastalu rekonstrukcijom stare, uz izgrađenu fiskulturnu salu, i to je bio...