Radovi na vodovodnoj mreži (foto: Đorđe Đoković)
Radovi na vodovodnoj mreži (foto: Đorđe Đoković)
31.05.2022, 10:02

Krušiku nije isključena voda, u pitanju je zamena zatvarača

č: | fb:

Valjevska fabrika Krušik je od ponedeljka ujutro bez vode zbog zamene zatvarača, a vodosnabdevanje će biti normalizovano do kraja dana, rečeno je Kolubarskim.rs u gradskom Vodovodu. Krušiku voda nije isključena, kako se priča u fabrici i gradu, zbog "milionskog duga".

 

Tehnički direktor Vodovoda Goran Antonijević objašnjava da je juče zamenjen zatvarač star 30 godina u naselju "Kolubara 2" zbog čega je od osam časova ujutro do pet časova popodne bio isključen ne samo Krušik nego i leva strana Novog Naselja, kao i Iverak i Popučke. U tim naseljima je vodosnabdevanje normalizovano juče popodne dok će Krušik vodu za piće dobiti danas.

 

"Krušik ima svoju tehničku vodu koju su pustili u sistem kako ne bi prekidali proizvodnju s obzirom na to da je zamena zatvarača trajala skoro devet časova. Danas će do kraja dana u sistem biti vraćena voda iz vodovodne mreže", kaže Antonijević.

 

Da nije u pitanju isključenje vode Krušiku zbog duga, za Kolubarske.rs je potvrdio i Goran Trifunović, predsednik sindikata "Sloga", jednog od četiri reprezentativna sindikata u ovoj fabrici namenske industrije. On kaže da su zaposleni u fabrici juče obavešteni da neće biti vode za piće zbog radova na vodovodnoj mreži, ali će biti obezbeđena tehnička voda, kao i cisterne sa vodom za piće.

 

Demantujući glasine da je Vodovod juče Krušiku isključio vodu zbog duga, direktor tog komunalnog preduzeća Ivan Filipović kaže da je Krušik potpisao reprogram i svoj dug plaća redovno prema sporazumu u više mesečnih rata.

 

Aktuelno

Voda nije za piće (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 9 sati 39 minuta

Voda na Divčibarama nije za piće

Voda na Divčibarama nije za piće zbog poremećaja u kvalitetu sirove vode, saopšteno je iz JKP Vodovod Valjevo. Poboljšanje kvaliteta vode se očekuje već sa prvim padavinama, navodi se u saopštenju.  · 5 komentara