Dekorativna slova Valjevo (foto: Kolubarske.rs)
Dekorativna slova Valjevo (foto: Kolubarske.rs)
23.06.2022, 12:05

Za slova "Valjevo" potrošeno skoro pola miliona dinara

č: | fb:

Valjevo je, po uzoru na evropske i srpske gradove, kao i turističke centre, dobilo svoj "selfi spot", odnosno "postolje" na kome je ispisan naziv grada. U ćiriličnom slovu B, u ispisanom 3D nazivu, smešteno je srce, a slova su urađena u zelenoj i narandžastoj boji.

 

"Dekorativna 3D slova Valjevo+srce", građane Valjeva su koštala 483.360 dinara sa PDV-om. Izradu slova je uradila beogradska firma "Model 5".

 

Kako nam je rečeno u Gradskoj upravi dekorativna slova su kupljena preko nabavke ispod limita, a "procenjena vrednost je utvrđena na osnovu istraživanja tržišta za slične usluge". Poziv za podnošenje ponuda je upućen na tri adrese, najpovoljnija je bila beogradska firma "Model 5", somborska firma "Signal" je dostavila ponudu na 507.600 dinara sa PDV-om, dok nam nije poznat iznos ponude subotičke firme "Selma", na čiju je adresu upućen poziv, jer nam na to pitanje iz Gradske uprave nije odgovoreno.  

(Foto: Kolubarske.rs)

 

"Dekorativna 3D slova Valjevo+srce" su postavljena u mini parku pored Centra za kulturu gde se nalazi spomenik Žikici Jovanoviću Špancu.

 

"Od danas u našem gradu, na platou pored Centra za kulturu, selfi slova pored kojih se možemo svi fotkati, kako turisti tako i mi Vlajevci", napisano je na fb stranici Turističke organizacije Valjevo.

Dekorativna slova Valjevo

Dekorativna slova Valjevo (Foto: Kolubarske.rs)

(Foto: Kolubarske.rs)

 

S obzirom na to da je osnovna namena slova "fotkanje turista i Valjevaca", nameće se pitanje koje i na osnovu čega odlučio da budu postavljena u okviru mini parka, jer se do "selfi spota" dolazi preko travnjaka.

 

"Projektnim zadatkom definisani su veličina i boja slova, a lokalcija je utvrđena na osnovu konsultacija sa nadležnim odeljenjima Gradske uprave, Turističkom organizacijom i JKP Vidrak. Shodno tome odabrana je lokacija kod Centra za kuluru", navodi se u odgovoru Gradske uprave na naše pitanje o izboru lokalcije. Dodaje se da su "slova mobilna i mogu se premestiti na neku drugu lokaciju".

(Foto: Kolubarske.rs)

 

Ovakva "selfi slova", sa namenom "fotkanja", postavljaju se na popločanom platou ili trgu, obično u centru grada ili turističkog mesta, kome se može prići sa sve četiri strane, a da se ne gazi trava i da se ne prelazi preko raznih betonskih ili kamenih prepreka. Možemo samo zamisliti na šta će ličiti trava oko "dekorativnih slova Valjevo+srce" nakon nekoliko ekskurzija, a naročito posle kiše?!

Aktuelno

Lazar Gojković i Kim Lahdevirte (foto: www.valjevo.rs)
Sa gradonačelnikom, u Gimnaziji i Šestoj školi Pre 23 sati 57 minuta

Ambasador Finske posetio Valjevo

Ambasador Finske u Srbiji Kim Lahdevirte boravio je u Valjevu. Nakon prijema kod gradonačelnika, ambasador i njegova supruga su, sa predstavnicima Društva srpsko-finskog prijateljstva, posetili...  · 6 komentara

Dom kulture Ub (foto: Dragana Nedeljković)
Od danas na Ubu Pre 4 sati 39 minuta

Dečji festival "Prolećno pozorištance"

Treći revijalni festival predstava za decu "Prolećno pozorištance" danas će na Ubu biti otvoren na velikoj sceni Doma kulture, a do 7. aprila najmlađa publika imaće priliku da pogleda osam...  · 2 komentara

Hala sportova u Mionici (foto: Đorđe Đoković)
1. i 2. aprila Pre 4 sati 39 minuta

Mionica domaćin Državnog prvenstva u streljaštvu

Mionica će ovog vikenda biti domaćin seniorskog prvenstva u streljaštvu, koje će se održati u mioničkoj sportskoj hali 1. i 2. aprila. Organizacija ovog takmičenja pripala je streljačkom klubu...  · 1 komentar

Budući tržni centar Nova (foto: )
Prvi tržni centar u ubskoj opštini Pre 1 dan 2 sati

U Stublenici se gradi tržni centar "NOVA"

U toku su zemljani radovi i priprema terena za izgradnju prvog tržnog centra u ubskoj opštini, "NOVA". Zauzimaće površinu od oko 11.000 kvadrata na lokaciji u selu Stublenica, vrednost iinvesticije...  · 5 komentara