Selo (foto: Kolubarske.rs)
Selo (foto: Kolubarske.rs)
24.10.2022, 07:02

Prva izmena Programa za poljoprivredu

č: | fb:

Gradsko veće je prihvatilo predlog prve izmene Programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za grad Valjevo za 2022. godinu. Za ovaj program je opredeljeno 85 miliona, umesto 75 miliona dinara.

 

Kako je navedeno u obrazloženju, Za investicije u imovinu poljoprivrednih gazdinstava planirano je 41.655.000 dinara. Iznos je povećan za 8, 4 miliona dinara zbog velikog interesovanja i broja podnetih, a nerealizovanih zahteva. Za uspostavljanje i jačanje udruženja u oblasti poljoprivrede sada je opredeljeno 895.000 dinara, u odnosu na milion dinara koliko je prvobitno planirano. Za ovu meru nema podnetih, a nerealizovanih zahteva, tako da će neutrošenih 105.000 dinara biti utrošeno za neke druge mere.

 

Mere ruralnog razvoja smanjuju se sa dva miliona, na milion dinara, jer je utvrđeno da je za ovu meru dovoljan novi planirani iznos, navodi se u obrazloženju prve izmene Programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za grad Valjevo za 2022. godinu.

 

Za organsku proizvodnju će se izvdojiti 400.000 dinara, umesto 600.000, jer nema podnetih, a nerealizovanih zahteva.

 

Dodatna sredstva su opredeljena za mere ruralnog razvoja i na ovoj pozicije dodato 300.000 dinara na prvobitno planiranih milion dinara. Za podršku mladima u ruralnim sredinama biće odvojeno tri miliona dinara više, što je ukupno 13 miliona dinara.

Aktuelno

Film Sunce mamino  (foto: )
Kultura Pre 20 sati 28 minuta

"Sunce mamino" ovog vikenda u valjevskom bioskopu

Igrani film "Sunce mamino", u režiji Koste Đorđevića, na repertoaru valjevskog bioskopa "85" ovog i narednog vikenda od 20 časova. Priča prati zbunjenog i pomalo neprilagođenog šesnaestogodinjeg...

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 20 sati 27 minuta

Osumnjičeni za krađe

Policija je uhapsila muškarce iz Šapca i Rume jer su, kako se sumnja, tokom januara i februara, više puta provalili u krug kamenoloma u mestu Kozličić. Vrednost ukradene robe procenjuje se na 2,8...