Parking u Karađorđevoj (foto: Kolubarske.rs)
Parking u Karađorđevoj (foto: Kolubarske.rs)
31.10.2022, 10:14

Radovi na javnoj rasveti od prve nedelje novembra

č: | fb:

Radovi na postavljanju javne rasvete na rekonstruisanom parkingu u Karađprđevj ulici 57-59 počeće u toku ove nedelje, rečeno je Kolubarskim.rs. u Gradskoj upravi. Vrednost radova je 1.154.000 dinara sa PDV-om, a biće realizovani kroz investiciono održavanje javnog osvetljenja, a taj posao je na javnoj nabavci dobila firma "Procesor elektronika" za blizu 4,5 miliona dinara sa PDV-om.

 

Načelnik Gradske uprave Nebojša Petronić kaže da je izvođaču radova dat nalog za postavljanje javne rasvete, tako da se početak očekuje narednih dana. Prema njegovim rečima nova rasveta nije bila planirana projektom u okviru rekonstrukcije parkinga u Karađorđevoj ulici, ali je tokom radova utvrđeno da je potrebno postaviti novu, otuda ti radovi kasne u odnosu na rekonstrukciju saobraćajnica, trotoara, parking mesta, atmosferske kanalizacije - radova koji su završeni pre skoro mesec dana.

Buduće dečje igralište

Buduće dečje igralište (Foto: Kolubarske.rs)

 

Što se tiče izgrdnje i opremanja dečjeg igrališta, koje je projektom planirano u delu dvorišta ili parkinga na mestu nekadašnjeg košarkaškog igrališta, javna nabavka je završena, očekuje se isporuka sprava, a do kraja nedelje biće završeni radovi na postavljanju podloga, sprava i ograde.

 

Odgovarajući na pitanje Kolubarskih.rs da li će znak kojim se zabranjuje parkiranje van obeleženih parking mesta biti postavljen i na parkingu u Karađorđevoj kako bi vozače rešili dileme da li je dozvoljeno ono što nije zabranjeno, kao i na pitanje da li postoji mogućnost da se jedan prolaz iz Karađorđeve ulice na parking koristi za ulaz, a drugi za izlaz čime bi se izbegle gužve i "čepovi" prilikom ulaska i izlaska automobila, u Odeljenju za građevinsko zemljiše i infrastrukturu nam je rečeno da to nije u njihovoj nadležnosti.

 

Podsetimo, Kolubarske.rs su pisale o tome da su radovi na rekonstrukciji parkinga u Karađorđevoj ulici (prekoputa sudova) završeni pre mesec dana, ali da nije urađeno sve što je planirano i najavljeno. Tačnije rekonstruisane su saobraćajnice, trotoari, parking mesta, atmosferska kanalizacija, urađeni su temelji i elektroinstalacije, ali još uvek nisu postavljeni stubovi javne rasvete. Takođe, nije izgrađeno dečje igralište, niti su postavljene nove klupe. Zbog čega svi radovi nisu završeni, a naročito zbog čega nije postavljena javna rasveta pa stanari šest meseci "bauljaju po mraku", pitali smo nadležne u Gradskoj upravi, ali odgovore ni nakon sedam dana nismo dobili. Tek nakon objave teksta stigli su nam uz izvinjenje zbog kašnjenja.
 

Aktuelno

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
U nedelju 3. marta Pre 1 dan 9 sati

Preventivni pregledi štitaste žlezde

U nedelju 3. marta, od 8 do 16 časova, u oko 170 zdravstvenih ustanova širom Srbije, biće organizovani preventivni pregledi, ovaj put pregledi štitaste žlezde. Nije potrebno zakazivanje, građani...  · 1 komentar

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 1 dan 14 sati

"Jači smo od sudbine!". Normalno, od razuma...

Ima istine u onom što se čuje o našim političarima: "Svi su oni, isti!", iz vlasti i opozicije. Počev po onom što nije najvažnije, ali mu ne trebaju dokazi: sa ovim se ne slažu. Isti i što ga ne...

Radovi Ključka vrela (foto: www.mionica.ra)
Iz oblasti vodosnabdevanja Mionici 1.03.2024

Ključka vrela jedan od najvećih projekata

Projekat izgradnje vodovodnog sistema Ključka vrela u selu Ključ, kojim će biti rešen višedecenijski problem vodosnabdevanja u 12 sela, jedan od najvećih iz oblati vodosnabdevanja koji je ikada...