Parking u Karađorđevoj (foto: Kolubarske.rs)
Parking u Karađorđevoj (foto: Kolubarske.rs)
31.10.2022, 10:14

Radovi na javnoj rasveti od prve nedelje novembra

č: | fb:

Radovi na postavljanju javne rasvete na rekonstruisanom parkingu u Karađprđevj ulici 57-59 počeće u toku ove nedelje, rečeno je Kolubarskim.rs. u Gradskoj upravi. Vrednost radova je 1.154.000 dinara sa PDV-om, a biće realizovani kroz investiciono održavanje javnog osvetljenja, a taj posao je na javnoj nabavci dobila firma "Procesor elektronika" za blizu 4,5 miliona dinara sa PDV-om.

 

Načelnik Gradske uprave Nebojša Petronić kaže da je izvođaču radova dat nalog za postavljanje javne rasvete, tako da se početak očekuje narednih dana. Prema njegovim rečima nova rasveta nije bila planirana projektom u okviru rekonstrukcije parkinga u Karađorđevoj ulici, ali je tokom radova utvrđeno da je potrebno postaviti novu, otuda ti radovi kasne u odnosu na rekonstrukciju saobraćajnica, trotoara, parking mesta, atmosferske kanalizacije - radova koji su završeni pre skoro mesec dana.

Buduće dečje igralište

Buduće dečje igralište (Foto: Kolubarske.rs)

 

Što se tiče izgrdnje i opremanja dečjeg igrališta, koje je projektom planirano u delu dvorišta ili parkinga na mestu nekadašnjeg košarkaškog igrališta, javna nabavka je završena, očekuje se isporuka sprava, a do kraja nedelje biće završeni radovi na postavljanju podloga, sprava i ograde.

 

Odgovarajući na pitanje Kolubarskih.rs da li će znak kojim se zabranjuje parkiranje van obeleženih parking mesta biti postavljen i na parkingu u Karađorđevoj kako bi vozače rešili dileme da li je dozvoljeno ono što nije zabranjeno, kao i na pitanje da li postoji mogućnost da se jedan prolaz iz Karađorđeve ulice na parking koristi za ulaz, a drugi za izlaz čime bi se izbegle gužve i "čepovi" prilikom ulaska i izlaska automobila, u Odeljenju za građevinsko zemljiše i infrastrukturu nam je rečeno da to nije u njihovoj nadležnosti.

 

Podsetimo, Kolubarske.rs su pisale o tome da su radovi na rekonstrukciji parkinga u Karađorđevoj ulici (prekoputa sudova) završeni pre mesec dana, ali da nije urađeno sve što je planirano i najavljeno. Tačnije rekonstruisane su saobraćajnice, trotoari, parking mesta, atmosferska kanalizacija, urađeni su temelji i elektroinstalacije, ali još uvek nisu postavljeni stubovi javne rasvete. Takođe, nije izgrađeno dečje igralište, niti su postavljene nove klupe. Zbog čega svi radovi nisu završeni, a naročito zbog čega nije postavljena javna rasveta pa stanari šest meseci "bauljaju po mraku", pitali smo nadležne u Gradskoj upravi, ali odgovore ni nakon sedam dana nismo dobili. Tek nakon objave teksta stigli su nam uz izvinjenje zbog kašnjenja.
 

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 12 sati 50 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 19 sati 47 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica 18.04.2024

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 7 komentara