Parking u Karađorđevoj (foto: Kolubarske.rs)
Parking u Karađorđevoj (foto: Kolubarske.rs)
31.10.2022, 10:14

Radovi na javnoj rasveti od prve nedelje novembra

č: | fb:

Radovi na postavljanju javne rasvete na rekonstruisanom parkingu u Karađprđevj ulici 57-59 počeće u toku ove nedelje, rečeno je Kolubarskim.rs. u Gradskoj upravi. Vrednost radova je 1.154.000 dinara sa PDV-om, a biće realizovani kroz investiciono održavanje javnog osvetljenja, a taj posao je na javnoj nabavci dobila firma "Procesor elektronika" za blizu 4,5 miliona dinara sa PDV-om.

 

Načelnik Gradske uprave Nebojša Petronić kaže da je izvođaču radova dat nalog za postavljanje javne rasvete, tako da se početak očekuje narednih dana. Prema njegovim rečima nova rasveta nije bila planirana projektom u okviru rekonstrukcije parkinga u Karađorđevoj ulici, ali je tokom radova utvrđeno da je potrebno postaviti novu, otuda ti radovi kasne u odnosu na rekonstrukciju saobraćajnica, trotoara, parking mesta, atmosferske kanalizacije - radova koji su završeni pre skoro mesec dana.

Buduće dečje igralište

Buduće dečje igralište (Foto: Kolubarske.rs)

 

Što se tiče izgrdnje i opremanja dečjeg igrališta, koje je projektom planirano u delu dvorišta ili parkinga na mestu nekadašnjeg košarkaškog igrališta, javna nabavka je završena, očekuje se isporuka sprava, a do kraja nedelje biće završeni radovi na postavljanju podloga, sprava i ograde.

 

Odgovarajući na pitanje Kolubarskih.rs da li će znak kojim se zabranjuje parkiranje van obeleženih parking mesta biti postavljen i na parkingu u Karađorđevoj kako bi vozače rešili dileme da li je dozvoljeno ono što nije zabranjeno, kao i na pitanje da li postoji mogućnost da se jedan prolaz iz Karađorđeve ulice na parking koristi za ulaz, a drugi za izlaz čime bi se izbegle gužve i "čepovi" prilikom ulaska i izlaska automobila, u Odeljenju za građevinsko zemljiše i infrastrukturu nam je rečeno da to nije u njihovoj nadležnosti.

 

Podsetimo, Kolubarske.rs su pisale o tome da su radovi na rekonstrukciji parkinga u Karađorđevoj ulici (prekoputa sudova) završeni pre mesec dana, ali da nije urađeno sve što je planirano i najavljeno. Tačnije rekonstruisane su saobraćajnice, trotoari, parking mesta, atmosferska kanalizacija, urađeni su temelji i elektroinstalacije, ali još uvek nisu postavljeni stubovi javne rasvete. Takođe, nije izgrađeno dečje igralište, niti su postavljene nove klupe. Zbog čega svi radovi nisu završeni, a naročito zbog čega nije postavljena javna rasveta pa stanari šest meseci "bauljaju po mraku", pitali smo nadležne u Gradskoj upravi, ali odgovore ni nakon sedam dana nismo dobili. Tek nakon objave teksta stigli su nam uz izvinjenje zbog kašnjenja.
 

Aktuelno

Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
"Aproprijacija" za skoro milion evra godišnje Pre 4 sati 10 minuta

(Ne)kontrolisano trošenje tekuće budžetske rezerve

Iz tekuće budžetske rezerve svake godine se potroši blizu milion evra. Gradska vlast odlučuje kome i koliko novca će dati, građani nisu informisani, skupštinska većina ćuti i ignoriše zahtev...  · 2 komentara

Polomljene behaton ploče u Karađorđevoj (foto: Kolubarske.rs)
Raspisana javna nabavka 27.01.2023

Na proleće konačno sređivanje trotoara

Ove godine za sređivanje trotoara iz gradske kase biće izdvojeno 12,5 miliona dinara. Konačno će biti zamenjene oštećene behaton ploče u Karađorđevoj ulici. Bez odgovora pitanje da li će deo...  · 13 komentara