Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
28.01.2023, 09:26

Preventivni pregledi i razgovori o imunizaciji protiv Kovid-19

č: | fb:

Dom zdravlja Valjevo je partnerska ustanova u projektu Svetske zdravstvene organizacije posvećene senzibilizaciji stanovništva za vakcinaciju protiv Kovid-19. Cilj je veći obuhvat vakcinacijom, prvenstveno osetljivih grupa, poput starijih od 60 godina i ljudi sa hroničnim bolestima.

 

U okviru projekta Dom zdravlja Valjevo će naredne nedelje organizovati dve akcije. U klubu Udruženja penzionera grada Valjeva u ponedeljak 30. januara od 8 do 10 časova Služba polivalentne patronaže će organizovati merenje pritiska i nivoa šećera u krvi, uz razgovor o stavovima i dilemama naših starijih sugrađana o imunizaciji protiv Kovid-19. Na ovu akciju mogu doći i drugi zaintersovani građani, van populacije penzionera.

 

Slična akcija u ambulanti Peti puk biće organizovana u četvrtak 2. februara, takođe od 8 do 10 časova, u prisustvu predstavnika Svetske zdravstvene organizacije u Srbiji. Patronažna služba će meriti pritisak i nivoa šećera u krvi, podeliti zdravstveno-vaspitni materijal i zajedno sa lekarima SZO razgovorati sa pacijentima.

 

Nakon toga će predstavnici Svetske zdravstvene organizacije posetiti Dom zdravlja, sa posebnim akcentom na Preventivni centar u kojem se sprovodi vakcinacija građanstva.

Aktuelno

Tribina ProGlas u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 14 sati

Dobar (Pro)glas se daleko čuje...

Veliki je događaj bila tribina, sa inicijatorima ProGlasa! Ne toliko zbog njih samih, dovoljno su veliki i bez nas i našeg priznavanja takvim. Ne toliko ni zbog onog što su rekli, dovoljno su to...

Suzana Radovanović Perić i Bojana Perić (foto: )
PR 29.11.2023

Kupovina uz note učenika muzičke škole

"Note nama vredne", naziv je projekta koji će tokom decembra realizovati kompanija "Europrom" i muzičke škola "Živorad Grbić". Snimci nastupa učenika muzičke škole biće emitovani u dva supermarketa...