Dimnjaci (foto: Đorđe Đoković)
Dimnjaci (foto: Đorđe Đoković)
06.03.2023, 08:02

Subvencije za kupovinu kotlova na biomasu

č: | fb:

Gradsko veće je, u okviru realizacije mera energetske sanacije, raspisalo javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu kotlova na biomasu za porodične kuće, a glavni cilj je smanjenja aerozagađenja.

 

Grad Valjevo i Ministarstvo zaštite životne sredine su obezbedili 20 miliona dinara, a maksimalan pojedinačni iznos je kao i na prvom javnom pozivu 150.000 dinara.

 

"Udeo sredstava je 70 odsto od vrednosti ukupne investicije sa PDV-om po pojedinačnoj prijavi. Sredstva za podsticaj se dodeljuju domaćinstvima kod kojih je postojeće grejanje na ugalj, mazut ili drvo. Bitno je naglasiti da su u pitanju kotlovi na biomasu, odnosno drvni pelet, briket i sečku", rekao je predsednik Komisije za realizaciju mera energetske sanacije Viktor Mićić.

 

Podsetio je da je nakon prvog javnog poziva nabavljeno 104 kotla te da očekuje da će sada biti mnogo više prijava nego na prethodnom konkursu.

 

"Očekujemo da će interesovanje biti višestruko veće od opredeljenih sredstava, tako da ćemo u narednom periodu gledati da potražimo mogućnost dodatnog finansiranja", najavio je Viktor Mićić.

 

Javni poziv traje do 23. marta.

 

Dokumentacija se može preuzeti na šalteru broj 12 u prizemlju Gradske uprave, kao i na zvaničnoj prezentaciji grada Valjeva: www.valjevo.rs .

 

Za sve dodatne informacije građani mogu pozvati na broj telefona 014/294-790 ili se obratiti putem mejl adrese: [email protected].

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 10 sati 17 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 17 sati 14 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica 18.04.2024

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 7 komentara