Kristofer R. Hil (foto: Kolubarske.rs)
Kristofer R. Hil (foto: Kolubarske.rs)
05.07.2023, 06:53

Ambasador Hil u poseti Valjevu

č: | fb:

Američki ambasador Kristofer R. Hil će posetiti Valjevo gde će prisustvovati svečanom polaganju kamena temeljca za novi vrtić, koji će po završetku radova, moći da primi do 220 dece, saopštila je Ambasada SAD.

 

Kako se navodi u saopštenju, izgradnju vrtića finansira Program humanitarne podrške Evropske komande Sjedinjenih Američkih Država (EUCOM), koji je uložio milion američkih dolara u izgradnju ovog vrtića, zahvaljujući kojem će lokalna zajednica dobiti preko potrebna mesta za decu.

 

EUCOM Program humanitarne podrške fokusiran je na unapređenje osnovnih usluga za građane Srbije, uključujući ulaganja u obrazovanje u ranom detinjstvu i zdravstvene usluge usmerene na spasavanje života.

 

"U okviru podrške američko-srpskom partnerstvu, ovaj program je od 2008. godine obezbedio više od 16 miliona dolara za različite projekte koji su spasli živote i pomogli da se najmlađi građani Srbije pripreme da ostvare svoj potpuni potencijal kao angažovani i produktivni građani", navodi se u saopštenju.

Aktuelno

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 1 sati

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...