Kristofer R. Hil (foto: Kolubarske.rs)
Kristofer R. Hil (foto: Kolubarske.rs)
05.07.2023, 06:53

Ambasador Hil u poseti Valjevu

č: | fb:

Američki ambasador Kristofer R. Hil će posetiti Valjevo gde će prisustvovati svečanom polaganju kamena temeljca za novi vrtić, koji će po završetku radova, moći da primi do 220 dece, saopštila je Ambasada SAD.

 

Kako se navodi u saopštenju, izgradnju vrtića finansira Program humanitarne podrške Evropske komande Sjedinjenih Američkih Država (EUCOM), koji je uložio milion američkih dolara u izgradnju ovog vrtića, zahvaljujući kojem će lokalna zajednica dobiti preko potrebna mesta za decu.

 

EUCOM Program humanitarne podrške fokusiran je na unapređenje osnovnih usluga za građane Srbije, uključujući ulaganja u obrazovanje u ranom detinjstvu i zdravstvene usluge usmerene na spasavanje života.

 

"U okviru podrške američko-srpskom partnerstvu, ovaj program je od 2008. godine obezbedio više od 16 miliona dolara za različite projekte koji su spasli živote i pomogli da se najmlađi građani Srbije pripreme da ostvare svoj potpuni potencijal kao angažovani i produktivni građani", navodi se u saopštenju.

Aktuelno

Film Sunce mamino  (foto: )
Kultura Pre 8 sati 34 minuta

"Sunce mamino" ovog vikenda u valjevskom bioskopu

Igrani film "Sunce mamino", u režiji Koste Đorđevića, na repertoaru valjevskog bioskopa "85" ovog i narednog vikenda od 20 časova. Priča prati zbunjenog i pomalo neprilagođenog šesnaestogodinjeg...

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 8 sati 33 minuta

Osumnjičeni za krađe

Policija je uhapsila muškarce iz Šapca i Rume jer su, kako se sumnja, tokom januara i februara, više puta provalili u krug kamenoloma u mestu Kozličić. Vrednost ukradene robe procenjuje se na 2,8...